Egyptin presidentti Mubarak eroaa
Egyptiä itsevaltaisesti 30 vuotta hallinnut presidentti Hosni Mubarak ilmoitti tänään eroavansa virastaan. Valta on nyt siirtynyt armeijalle.
Mubarak joutui taipumaan 18 päivää kestäneiden mielenosoitusten ja protestien edessä kansan tahtoon. Vielä eilen Mubarak kertoi, ettei aio erota. Eilisen puheen jälkeen Kairoon leiriytyneiden mielenosoittajien pettymys oli käsinkosketeltava, mutta tänään Egyptissä juhlitaan sekä Kairon keskustassa että ympäri koko maata.
Myös Gazassa ovat palestiinalaiset ja valtaa pitävä Hamas riemuinneet Mubarakin lähdön johdosta. Gazassa toivotaan, että Egypti avaa rajansa palestiinalaisille ja murtaa Gazan pitkään jatkuneen saarron.
Mubarakin lähtö on voitto paitsi Egyptin kansalle myös imperialismin vastaiselle taistelulle.
Tekijä
Tilaa Tiedonantaja!
Piditkö lukemastasi?
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!
Ulkomaat
Caracasissa pidetty antifasistinen konferenssi kokosi yli tuhat aktivistia 76 maasta ja päättyi uuden kansainvälisen vallankumouksellisen verkoston perustamiseen. Liike, joka puolustaa työväenluokan oikeuksia, osallistavaa demokratiaa ja rauhaa, tavoittelee fasismin, uusfasismin, rasismin, kolonialismin ja imperialismin kaikista muodoista vapautumista.
Retoriikan ja psykologisen profiloinnin lisäksi meidän on ymmärrettävä syvällisemmin niitä yhteiskunnallisia voimia, jotka tukevat romanialaista äärioikeistolaista poliitikko Călin Georgescua ja hyötyvät hänen nousustaan. Tässä poliittista valtaa tavoittelevien ja oikeuksiaan menettäneiden eliittien liitossa on nationalistisen oikeiston poliittisen hankkeen ydin.
Kun uusista EU:n jäsenkandidaateista neuvottelu nostaa sopimusten uudistamisen poliittiselle agendalle, on päättäjillä se käsitys, että laajentumista tulisi lähestyä “geopoliittisena strategisena investointina”. Eurooppalaisen vasemmiston tulisi kuitenkin kyetä vastaamaan vaihtoehtoisen vision esittämisen haasteeseen.
Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä
Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.