Tammikuussa novelliblogiin kertyi 40 tekstiä
Kansallinen Novellinkirjoituskuukausi ( KaNoKiKu) päättyi helmikuun alussa. Tuloksena yli 500 Facebook-ryhmäläistä, jopa 1000 blogikävijää päivässä ja neljäkymmentä verkkoblogissa julkaistua novellia.
Tammikuun aikana ammattikirjoittajat ja -lukijat, kuten Juha Itkonen, Suvi Ahola, Mari Mörö ja André Wickström, opastivat, innostivat ja kannustivat kirjoittajia blogiartikkeleissa ja Facebook-ryhmässä. KaNoKiKu on suunnattu erityisesti niille, jotka haaveilevat kirjoittamisesta, mutta eivät ole vielä saaneet aikaiseksi aloittaa.
Julkaissut novellit löytyvät osoitteesta www.kanokiku.net, missä niitä voi kommentoida ja arvioida.
KaNoKiKun esikuvana on kansainvälinen National Novel Writing Month (NaNoWriMo), jonka tavoitteena on 50 000 sanan romaanin kirjoittaminen kuukauden aikana ja joka viime vuonna keräsi maailmanlaajuisesti 200 000 kirjoittajaa.
Tekijä
Tilaa Tiedonantaja!
Piditkö lukemastasi?
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!
Kulttuuri
Kirjallisuuslajina dekkari on voimakas yhteiskunnallisen todellisuuden kommentoija, vaikka kirjallisuus on itsessään myös heijastuma tästä todellisuudesta, kuten kaikki kulutettava kulttuuri. Marxilaisen kirjallisuustieteilijä Robert Tallyn mukaan USAn aloittaman terrorisminvastaisen sodan ja uusliberalismin hegemonisen aseman myötä kirjallisuus- ja kulttuurikritiikki on yleisellä tasolla menettänyt hampaansa
Kesällä luetaan dekkareita. Historiallisesti dekkari- ja jännityskirjallisuus on omannut hyvin vasemmistolaisia ja kommunistisia sävyjä ja tästä ovat monet kirjailijat saaneet myös kärsiä.
Petteri Orpon johtama oikeistohallitus kohtelee kulttuurialaa todella kovalla kädellä. Minja Kosken mielestä hallituksen tekemät leikkaukset kulttuuriin ja muuallekin yhteiskuntaan aiheuttavat suurta surua. Koski löytää silti myös toivon pilkahduksia.
Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä
Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.