Mirjam Vire-Tuominen on poissa
Suomen Rauhanpuolustajien pitkäaikainen pääsihteeri, entinen kansanedustaja ja myös Naisten kansainvälisen demokraattisen liiton pääsihteerinä toiminut Mirjam Vire-Tuominen on kuollut. Pitkän sairauden murtama Vire-Tuominen oli kuollessaan 92-vuotias.
Vire-Tuominen oli suomalaisen rauhanliikkeen tunnetuimpia uranuurtajia. Hän toimi Suomen Rauhanpuolustajien ensimmäisenä pääsihteerinä 1949-1975. Sen jälkeen hän työskenteli Berliinissä Naisten kansainvälisen demokraattisen liiton pääsihteerinä vuosina 1978-1987.
Mirjam Vire-Tuominen oli SKDL:n kansanedustajana vuosina 1970-1979. Hänet valittiin presidentin valitsijamieheksi kahdesti, 1968 ja 1978. Helsingin kaupunginvaltuutettuna hän oli 1969-1976.
Vire-Tuomisen roolia rauhanliikkeen edustajana kuvaa se, että hän osallistui Suomen valtuuskunnan virallisena jäsenenä Helsingissä 1975 pidettyyn Euroopan turvallisuus- ja yhteistyökokoukseen. Hänelle myönnettiin 70-luvulla Leninin rauhanpalkinto.
Tekijä
Tilaa Tiedonantaja!
Piditkö lukemastasi?
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!
Kotimaa
Tampereen teollisuusalueen suurin ammattiosasto Teollisuus7 ei hyväksy Israelin valtion Gazan alueen siviiliväestöön kohdistuvaa, Israelin suorittamaa, kansanmurhaan vertautuvaa väkivaltaa. Ammattiosasto lausui asiasta tällä viikolla.
Tuoreessa raportissa esitellään vuosina 2016–2023 tehdyn perinnebiotooppien eli perinneympäristöjen inventoinnin tulokset. Tieto Suomen perinnebiotoopeista on lisääntynyt 1990-luvusta, mutta hoidettuja perinnebiotooppeja on luontotyyppien ja lajiston säilymisen kannalta edelleen liian vähän. Monelle uhanalaiselle kasvi- ja hyönteislajille ne ovat ainoa mahdollinen elinympäristö.
Terveydenhuollon riittämättömät resurssit ja STEA-rahoituksen karsiminen sotejärjestöiltä osuvat kipeästi niihin vanhempiin, jotka saavat lapsensa tulevaisuudessa. Jo tällä hetkellä näkyvät ilmiöt, kuten vanhempien uupumus ja nuorten pahoinvointi, tulevat hyvin todennäköisesti lisääntymään.
Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä
Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.