”Meidän tehtävämme on varmistaa rauhan säilyminen”
Natsi-Saksan liittolaisena sotaa käyneen porvarien ja sosialidemokraattien silloin hallitseman Suomen julmuus paljastuu konkreettisesti Kemin Ajoksessa. Siellä olleen neuvostoliittolaisten sotavankien leirin hautausmaahan on haudattu 1648 vangiksi joutunutta sotilasta.
Osa on vartijoiden tappamia, mutta suurin osa rääkättiin kuoliaaksi kovalla työllä ja puutteellisella ravinnolla.
SKP:n Kemin kaupunkijärjestö kävi 9. toukokuuta laskemassa kukat Ajoksen ja saksalaisten hallitseman Vallitunsaaren vankileirin hautamuistomerkeille.
Ajoksen muistomerkillä puhunut Jari Nyyssölä totesi muun muassa, että reilut 70 vuotta sitten Saksa ja saksanmieliset yrittivät saada itselleen maailman herruuden natsien avulla.
– Tänään me kunnioitamme neuvostokansan uhrauksia ja kärsimyksiä, jotka he kantoivat fasismista voiton saamiseksi. Kärsimyksistä ovat osoituksena nämä ilman nimiä olevat hautakummut. Tämä paikka kertoo hiljaisuudellaan sodan mielettömyydestä, sanoi Nyyssölä.
– Nykyaikana Suomi on liittoutunut EU:hun ja kohta kai Natoonkin ja sotahysteriaa lietsotaan. Meidän tehtävämme on varmistaa, että rauha säilyy ja että entiset kaltaiset rikokset eivät pääse toistumaan, muistutti Nyyssölä.
Paluu Paasikiven-Kekkosen –linjalle! - Voiton päivä Helsingissä
Lauantaina 9. toukokuuta 2015 tuli kuluneeksi 70 vuotta, kun natsi-Saksa antautui ehdoitta ja lopullisesti. Aamuyöllä Saksan ylijohdon edustajat Keitel, Stumpf ja Friedenburg allekirjoittivat sopimuksen ehdoitta antautumisesta.
Tähän päättyi verinen Hitler-Saksan aloittama 50 miljoonaa kuolonuhria ja mittaamattoman aineelliset vahingot vaatinut maailmansota.
Tämä sota oli seurausta saksalaisen suurpääoman imperialistisesta pyrkimyksestä anastaa Neuvostoliitolta sen alueita ja voimavaroja, muistuttaa Helsingin Voitonpäivän tilaisuudessa lauantaina tehty julkilausuma.
Ennen suursodan syttymistä Neuvostoliitto käytti kaikki diplomaattiset keinonsa, luodakseen Hitler-Saksan vastaisen liittouman. Britannia ja Ranska kehittivät kuitenkin politiikkaa, jonka tarkoituksena oli ohjata Hitler-Saksa hyökkäämään ensi vaiheessa Neuvostoliittoon. Saksan strategisiin suunnitelmiin sopi kuitenkin turvata ensin selustansa Länsi-Euroopassa ja hyökätä vasta sen jälkeen Neuvostoliittoon. 70 vuotta sitten allekirjoitettu antautumissopimus loi perustan sitä seuranneelle pidemmän ajan rauhanpolitiikalle ja kestävämmälle yhteiskuntapolitiikalle.
Uhkarohkeaa ja tietoista seikkailupolitiikkaa
Tänään globaali ylikansallinen pääoma tavoittelee uudelleen jopa sotilaallisin toimin alueita ja taloudellisia resursseja, kuten kehitys muun muassa Lähi- Idässä ja Pohjois-Afrikassa osoittaa. Toisen maailmansodan lopputulos halutaan unohtaa ja kieltää. Näin on menetelty useissa Euroopan maissa. Itse EU on muuttanut Voiton päivän Eurooppa-päiväksi, jolla halutaan mitätöidä natsi-Saksan tappion yhteiskunnallista merkitystä. Vastoin tehtyjä kansainvälisiä sopimuksia, Nato on tunkeutunut aivan kiinni Venäjän rajoihin ilmiselvänä pyrkimyksenään horjuttaa Venäjän sisäpoliittista tilannetta.
Maailman taloudellinen kriisi ja siitä seurannut ylikansallisten suuryritysten pyrkimys saada uusia voimavaroja Venäjän alueelta on yksi perussyy syntyneeseen tilanteeseen, eikä se luonteeltaan poikkea lainkaan siitä tilanteesta, joka vallitsi ennen toista maailmansotaa.
Ukrainassa syntynyttä tilannetta hyväksikäyttäen on aloitettu perusteeton Venäjän vastainen mediavyörytys. Jokainen asiantuntija osasi ennakoida, että yritys siirtää Naton kontrolliin venäläinen Krim, jossa on vuosisatojen ajan sijainnut yksi Venäjän tärkeimmistä laivastotukikohdista, oli vaarallinen yritys, joka ei voinut onnistua. Tämä osoittaa Nato-haukkojen valinneen tien, jolla yritetään tavalla tai toisella väkivaltaisesti horjuttaa Venäjän poliittista tilannetta. Tämä on uhkarohkeaa ja tietoista seikkailupolitiikkaa.
Suomessa voimistetaan Venäjä-vihamielisyyttä, jota tiedotusvälineet aivan avoimesti Ulkopoliittisen- ja Aleksanteri-instituutin, valtion- ja sotilasjohdon ym. hyväksymänä levittävät. Kaiken tämän keskellä suljetaan silmät Ukrainassa tapahtuvalta natsimieliseltä raa’alta väkivallalta.
Huolestuneiden kansalaisten vaatimukset
Tilanteesta huolestuneet kansalaiset ja järjestöt vaativat:
- Tulee palauttaa ystävällismieliset perinteiset rauhanomaiset naapuruussuhteet Venäjän kanssa
- Tulee torjua Nato-jäsenyys ja katkaista kaikki Nato-yhteistyö
- On peruutettava Naton kanssa sovittu ”isäntämaasopimus”
- On palattava perinteiseen Paasikiven-Kekkosen -linjan mukaiseen puolueettomuuspolitiikkaan ja lopetettava asiaton Venäjän vastainen mediavyörytys
- Toisen maailmansodan lopputuloksen ja rauhansopimusten vastainen historian vääristely tulee lopettaa
Tekijä
Tilaa Tiedonantaja!
Piditkö lukemastasi?
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!
Kotimaa
Tampereen teollisuusalueen suurin ammattiosasto Teollisuus7 ei hyväksy Israelin valtion Gazan alueen siviiliväestöön kohdistuvaa, Israelin suorittamaa, kansanmurhaan vertautuvaa väkivaltaa. Ammattiosasto lausui asiasta tällä viikolla.
Tuoreessa raportissa esitellään vuosina 2016–2023 tehdyn perinnebiotooppien eli perinneympäristöjen inventoinnin tulokset. Tieto Suomen perinnebiotoopeista on lisääntynyt 1990-luvusta, mutta hoidettuja perinnebiotooppeja on luontotyyppien ja lajiston säilymisen kannalta edelleen liian vähän. Monelle uhanalaiselle kasvi- ja hyönteislajille ne ovat ainoa mahdollinen elinympäristö.
Terveydenhuollon riittämättömät resurssit ja STEA-rahoituksen karsiminen sotejärjestöiltä osuvat kipeästi niihin vanhempiin, jotka saavat lapsensa tulevaisuudessa. Jo tällä hetkellä näkyvät ilmiöt, kuten vanhempien uupumus ja nuorten pahoinvointi, tulevat hyvin todennäköisesti lisääntymään.
Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä
Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.