– Helsinkikö yhtiöittää?

17.09.2004 - 12:00
(updated: 09.10.2015 - 12:38)

Alkuperäinen kirjoittaja: HÄNTÄPÄÄN VALVOJA

Ns. puolihoito on saavuttanut niin suuren suosion etelän seuramatkoilla, että nyt kuulemma Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin HUS:n hallitus harkitsee sen käyttöönottoa myös pääkaupunkiseudun sairaaloissa.* * *– Ei tämä mikään täysihoitola ole, tokaisi HUS:n johtaja alituisiin valituksiin Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoidon kehnosta tasosta.* * *– Mistä tietää, että kunnallisvaalit ovat ovella?


– Varmaan monestakin asiasta, mutta kerro nyt mikä niistä sinulla on mielessä.


– Helsingin kokoomus on huolissaan terveydenhuollon heikosta tasosta.


– Huono omatunto alkaa kolkuttaa, vai?


– Ei ollenkaan, vaan kokoomus on huolissaan siitä että Helsingin terveydenhuollon heikko taso kostautuu sille vaaleissa hurjana äänten menetyksenä.


– Ja demarit. Ja vihreät. Ja...* * *– Oletko kuullut, että nyt Helsingin kaupunkikin aiotaan yhtiöittää?


– Helsinkikö yhtiöittää? Ei voi olla totta!


– Anteeksi, sanoinko yhtiöittää? Piti sanoa yhteyttää. Yhteyttämisessähän kasvien lehtivihreä yhdistää hiilidioksidia ja vettä auringon valon energian avulla sokeriksi. Lisäksi vapautuu happea. Eli kun vihreät menevät yhteen demareiden tuottaman hiilidioksidin ja kepun Päijänteestä Helsingin vesijohtoverkostoon johtaman veden kanssa, syntyy se sokeri, jonka kokoomus rouskuttaa kyltymättömään mustaan kitaansa, ja se happi, joka estetään pääsemästä tavallisten kaupunkilaisten hengitettäväksi, koska se peittyy hiilidioksidilla, joka..., jne., eli sama taas alusta.


Ja näin tulee samalla keksityksi myös tuo vanha haave – ikiliikkuja.* * *Vaan mikä, etteikö koko Helsingin kaupunkiakin voitaisi myös yhtiöittää?


Kun ensin saadaan kaikki kaupungin liikelaitokset kuten liikennelaitos HKL, Helsingin Energia, Helsingin Vesi, Helsingin Satama ja mitä kaikkia niitä onkaan yhtiöitetyiksi, niin onhan enemmän kuin johdonmukaista, että myös emokonserni yhtiöitetään Oy Helsinki Helsingfors Ab:ksi, ja ennen pitkää vielä Oyj:ksikin, kunhan firma viedään lopulta pörssiin.* * *Liikelaitos vai liikennelaitos, kas siinä pulma kokoomuksen ja vihreiden mielestä.* * *– Mitä tykkäät paljasjalkaisena stadin kundina tamperelaisista ja turkulaisista?


– No jaa. En minä niitä sentään niin paljoa vihaa, että toivoisin niille tätä Hesan nykyistä kunnallispolitiikkaa. Siis ellei niillä jo ole sitä.

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Arkiston arkiston artikkeli