"Kansantaidetta", kollektiivisia unia ja kriittistä asennetta

11.08.2006 - 12:00
(updated: 09.10.2015 - 12:38)

Alkuperäinen kirjoittaja: Lue lisää Tiedonantajasta nro 28/2006.

Kesälomalla ja miksei muulloinkin kannattaa, erityisesti pääkaupunkiseudun museoiden ja gallerioiden tarjoaman institutionalisoidun ja varman kotimaisen tai kansainvälisen taiteen turruttaman lähteä periferiaan, etäämmälle taiteen keskuksista katsomaan, mitä muualla on tarjottavana.


Alpo Jaakolan patsaspuisto Loimaalla on varmaan yksi tärkeimmistä ja syväluotaavimmista kotimaisista taidenähtävyyksistä. Jaakolalle ominainen voimakas luontosuhde on vahvasti aistittavissa puistossa. Koettavaa ja katsottavaa on paljon. Taiteilijan istuttama metsä, rakentamat mökit seinämaalauksineen ja -kuvioineen, omatekoisine istuimineen, ateljee ja lukemattomat monitasoiset, erilaisista materiaaleista veistetyt teokset, joissa yhdistyvät Jaakolan mielen hurjat näyt kollektiivisiin uniin ja vanhojen korkeakulttuureiden taiteeseen....



SEIJA VÄÄRÄNEN



* Alpo Jaakolan patsaspuisto, Loimaa. Aura-Pirkkatie 84 (vt.9) avoinna klo 11-18 joka päivä Torkville, Jaakolan ateljeekoti. Loimaa. Niinijoki. Avoinna kesällä la. ja su. klo 12-18 Kuivurigalleria. Jaakolan patsaspuisto. Kimmo Peltolan ja Kim Pale 29.5.-17.7.2006.

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Arkiston arkiston artikkeli