Kidutuksesta ei sakoteta, kun on vaikutusvaltaa

27.05.2005 - 12:00
(updated: 09.10.2015 - 12:38)

Alkuperäinen kirjoittaja: LUE LISÄÄ TIEDONANTAJASTA 21/2005!

YK:n ihmisoikeuskomissiossa Genevessä esitettiin jälleen huhtikuussa farssi, jossa komissio enemmistöpäätöksellä tuomitsi Kuuban ihmisoikeuksien loukkaamisesta. USA:n ulkoministeriössä valmistellun aloitteen esittää yleensä yksi USA:n monista ravureista. Tänä vuonna ei ravuria löytynyt, joten aloitteen esitti itse USA ja sitä kannatti Euroopan Unioni, Suomi joukon jatkona. Kuuba tuomittiin äänin 21–17. Viisitoista maata ei äänestänyt. Jälleen kävi ilmi että YK:n ihmisoikeuskomissio on USA:lle vain väline, jolta se EU:n tuella hakee Kuuban saarron legitimointia.


Kuten joka vuosi, USA käytti taloudellista mahtiaan ja runnoi niskuroivia ruotuun. Afrikan maita uhattiin USA:n markkinoille menevien puuvillakiintiöiden leikkauksilla ja USA:n lakiin perustuvan Afrikan kasvuohjelman tullialennusten poistamisella. Erästä Aasian maata uhattiin pakolaisten palauttamisella. Uhkauksista huolimatta 9 Afrikan maata, mm Etelä-Afrikka, äänesti Kuuban tuomitsemista vastaan.


Ukraina käänsi takkinsa kiitoksena presidentti Viktor Jushtshenkon vaalirahoituksesta ja muusta avusta. Huhtikuun alussa Jushtshenko USA:n vierailullaan panetti oikein paperille, että tänä vuonna Ukraina sitoutuu äänestämään Kuubaa vastaan. Oivallinen näyttö juopon opportunistin luonteesta ja linjasta. Tänä vuonna tulee kuluneeksi 15 vuotta siitä kun Kuuba aloitti Tshernobylin ydinkatastrofissa vammautuneiden ukrainalaislasten kuntouttamisen Kuubassa. Noin 18 000 lasta on saanut eriasteista hoitoa, mm luuydinsiirtoja. Ilmaiseksi. Mitä USA ja EU ovat tehneet Tshernobylin lasten hyväksi? Eivät mitään.


Euroopan Unioni oli uskollinen itselleen ja teki mitä USA tahtoi. Epäilen, ettei useimmilla EU:n ulkoministereillä ole käsitystä siitä miksi USA vaatii heiltä tätä palvelusta. Kuuban historia on heille tuntematon. Oikeuttavana hokemana on käytetty ns "toisinajattelevien" kohtelua. Tämä hokema on omaksuttu myös Suomen ulkoministeriössä.


Mutta yksikään eurooppalainen ulkoministeri, kuten ei myöskään Suomen ulkoministeri, ole uskaltanut edes ajatella saati sanoa ääneen, että Kuuban lait eivät salli USA:n hallituksen ja Miamin äärioikeistolaisen kuubalaismafian rahoittamien henkilöiden ja heidän eurooppalaisten avustajiensa myyräntyötä. Siitä, mitä "toisinajattelijat" takapiruineen ovat yrittäneet Kuubassa, saisi USA:ssa useamman elinkautisen per nuppi. Terrorilta, joka vuodesta 1959 on ollut keskeinen tekijä USA:n hallitusten Kuuban-politiikassa, EU:n hallitukset ovat päättäväisesti ummistaneet silmänsä.....



MATTI ROSSI

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!