Kommunistit vallassa Itävallan Grazissa

14.02.2022 - 12:15
(updated: 23.02.2022 - 17:08)
Graz on Itävallan toiseksi suurin kaupunki. Kuva Flickr

Itävallan viime syyskuisissa paikallisvaaleissa Itävallan kommunistinen puolue KPÖ sai liki 30 prosenttia äänistä maan toiseksi suurimmassa kaupungissa Grazissa.

Kommunistipuolueen riveistä valitun pormestari Elke Kahrin myötä kaupungissa alkoivat puhaltaa poliittisen muutoksen tuulet. Kahr on nostanut politiikassa keskiöön kohtuullisuuden ja läpinäkyvyyden.

Kahr myös seisoo itse politiikkansa takana. Kahr tyytyy virassaan vain 1950 euron nettokuukausipalkkioon. Hän myös lahjoittaa reilut kolme neljännestä tuloistaan yhteiskunnan kannalta yleishyödyllisiin tarkoituksiin.

Rahat puoluetuista sosiaalisiin menoihin

Lisäksi kaupungin myöntämää puoluetukea on vähennetty 10 prosenttia siitä huolimatta, että vähennykset iskevät eniten johtavaan kommunistipuolueeseen. KPÖ menettää vuodessa tukea reilut 72000 euroa, konservatiivinen ÖVP 41000, vihreät 27000 ja ja äärioikeistolainen FPÖ vajaa 14000 euroa – valtuustoryhmien kokojen suhteessa.

Kaupunki kerää näin yli 124000 euroa. Rahat suunnataan erityiselle Graz hilft -sosiaalitilille. Tilin rahoja voidaan käyttää, mikäli asukkailla tulee väliaikaisia ja kiireellisiä tarpeita.

– Jos joku tarvitsee esimerkiksi kuulolaitteen tai mitä tahansa, mitä sosiaaliturva ei kykene heti korvaamaan, rahaa voidaan maksaa sosiaalitililtä, sanoo Elke Kahr.

Lähde
apnews.com

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Ulkomaat