Kommunistit vallassa Itävallan Grazissa
Itävallan viime syyskuisissa paikallisvaaleissa Itävallan kommunistinen puolue KPÖ sai liki 30 prosenttia äänistä maan toiseksi suurimmassa kaupungissa Grazissa.
Kommunistipuolueen riveistä valitun pormestari Elke Kahrin myötä kaupungissa alkoivat puhaltaa poliittisen muutoksen tuulet. Kahr on nostanut politiikassa keskiöön kohtuullisuuden ja läpinäkyvyyden.
Kahr myös seisoo itse politiikkansa takana. Kahr tyytyy virassaan vain 1950 euron nettokuukausipalkkioon. Hän myös lahjoittaa reilut kolme neljännestä tuloistaan yhteiskunnan kannalta yleishyödyllisiin tarkoituksiin.
Rahat puoluetuista sosiaalisiin menoihin
Lisäksi kaupungin myöntämää puoluetukea on vähennetty 10 prosenttia siitä huolimatta, että vähennykset iskevät eniten johtavaan kommunistipuolueeseen. KPÖ menettää vuodessa tukea reilut 72000 euroa, konservatiivinen ÖVP 41000, vihreät 27000 ja ja äärioikeistolainen FPÖ vajaa 14000 euroa – valtuustoryhmien kokojen suhteessa.
Kaupunki kerää näin yli 124000 euroa. Rahat suunnataan erityiselle Graz hilft -sosiaalitilille. Tilin rahoja voidaan käyttää, mikäli asukkailla tulee väliaikaisia ja kiireellisiä tarpeita.
– Jos joku tarvitsee esimerkiksi kuulolaitteen tai mitä tahansa, mitä sosiaaliturva ei kykene heti korvaamaan, rahaa voidaan maksaa sosiaalitililtä, sanoo Elke Kahr.
Lähde
apnews.com
Tekijä
Kirjoittajan artikkelit
Hallitus antoi toukokuussa eduskunnalle esityksen uudeksi luonnonsuojelulaiksi. Lopputulos on kompromissi, jossa ainakin ympäristöjärjestöjen mukaan on vesitetty monia edistyksellisiä asioita.
Ihmisoikeusrikos. Näin määrittelee muusikko Sepi Kumpulainen suomalaisen vanhustenhoidon tilan Susanna Helken ohjaamassa tuoreessa Armotonta menoa elokuvassa. Elokuvassa nähtävä hämeenlinnalainen lähihoitaja Tiina Mollberg oli ensimmäisiä työntekijöitä, joka toi esiin ongelmia ympärivuorokautisessa hoivassa. Kritiikki johti siihen, että Mollberg joutui mustalle listalle.
Julkisten alojen liitot osoittivat perjantaina mieltään Helsingissä vauhdittaakseen käynnissä olevaa työtaistelua. Palkkapäivä-mielenosoitus kokosi reilut 3000 opettajaa ja muuta kunta-alan työntekijää vaatimaan osaamistaan vastaavaa palkkaa.
- 1 / 166
- seuraava ›
Tilaa Tiedonantaja!
Piditkö lukemastasi?
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!
Ulkomaat
Etelä-Afrikka ja muut liittoutumattomat valtiot voisivat koota voimansa rauhan kiilan iskemiseksi sotaa käyvien blokkien välille ja lopettaa kriisit, joita ne pakottavat meidät kaikki kohtaamaan, kirjoittaa Mark Waller.
Rauhaa vaikka väkisin.
Venäjän hyökkäys Ukrainaan on tuonut sodan monella tavalla erityisen lähelle meitä. Se levittää kuolemaa ja tuhoa tavalla, jota ei Euroopassa ole nähty sitten Jugoslavian hajoamissotien. Hyökkääjä on naapurimaamme. Suomessa asuu paljon sekä venäläisiä että ukrainalaisia. Ja media suorastaan vyöryy sotapuhetta.