Kyse on lapsen edusta

15.05.2009 - 12:00
(updated: 09.10.2015 - 12:38)

Alkuperäinen kirjoittaja: Tiedonantaja nro 19 / 15.5.2009

Jokainen voi uskonnollisen tai muun vakaumuksensa mukaisesti olla mitä mieltä tahansa samaa sukupuolta olevien seurustelusta, parisuhteesta ja rekisteröidystä parisuhteesta – tietysti heidän ihmisoikeuksiaan kunnioittaen. Mutta eduskunnan ratkaistavana nyt olevassa lakiehdotuksessa on selvästi kyse lapsen oikeuksien parantamisesta. Siksi uskontoon vetoaminen ja halpahintainen demagogia tässä asiassa on vastenmielistä.


Samaa sukupuolta olevien pariskuntien mahdollisuus adoptoida toisen puolison lapsi selkeyttää tällaisissa perheissä elävien lasten asemaa ja nostaa heidän oikeutensa vanhempiin samalle tasolle kuin heteroperheiden lasten. Rekisteröidyssä parisuhteessa elävä voi adoptoida puolisonsa lapsen, jolloin lapsi saa automaattisesti perimisoikeuden ja oikeuden elatukseen sekä tapaamiseen vanhempien erotessa.


Perussuomalaisten kansanedustajan Pentti Oinosen törkeä heitto lakiehdotuksesta käydyssä keskustelussa osoittaa, ettei puolueen ongelma ole vain suhtautumisessa pakolaisiin ja maahanmuuttajiin. Ihmishalveksunta on laajempi ongelma. Ja puheenjohtaja Timo Soini vetäytyi jälleen kerran vastuusta.



ERKKI SUSI

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Arkiston arkiston artikkeli