Öljyn hintahuijaus

30.05.2008 - 12:00
(updated: 09.10.2015 - 12:38)

Alkuperäinen kirjoittaja: Tiedonantaja nro 22 / 30.5.2008

Öljyn hinta on kivunnut korkeammalle ja nopeammin kuin koskaan. Ja sitä puolestaan käytetään tekosyynä polttoaineiden sekä liikenne- ja kotitalouksien energiamaksujen korottamiseksi.


Todellisuudessa raakaöljyn hinta tänään ei kuitenkaan muodostu perinteisen tarjonnan ja kysynnän suhteen mukaan. Sitä kontrolloivat mutkikas finanssimarkkinajärjestelmä ja neljä suurta anglo-amerikkalaista öljy-yhtiötä. Jopa 60 prosenttia tämän päivän raakaöljyn hinnasta on suurten pankkien ja sijoitusrahastojen harjoittamaa puhdasta keinottelua, kuten F. William Engdahl osoittaa laajassa kaksiosaisessa analyysissään (www.globalresearch.ca).


Öljyn hinnan nousua eivät selitä geopoliittiset, taloudelliset eivätkä luontoon liittyvät tekijät, ei esimerkiksi myytti öljyvarojen ehtymisestä. Vaikka kysyntä on merkittävästi lisääntynyt viime vuosina, niin on myös tarjonta.


"Keinottelijat ovat suurelta osin vastuussa raakaöljyn hintojen nousemisesta huippuunsa viime viikkoina, ja ennätyksellinen öljyn hinta näyttää nyt kuplalta", myönsi jopa pääkeinottelija George Soros äskettäin Daily Telegraph -lehden haastattelussa.


Tavallisten ihmisten ei pidä antaa huijata itseään eikä suostua mukisematta energiajättien ja keinottelijoiden voitonsaalistuksen maksumiehiksi.ERKKI SUSI

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Arkiston arkiston artikkeli