Mielenosoitus budjettiriihen edessä 27.8.

15.08.2008 - 12:00
(updated: 09.10.2015 - 12:38)

Alkuperäinen kirjoittaja: Tiedonantaja nro 29 / 15.8.2008

Budjettiriiheen kokoontuvat ministerit saavat vastaansa mielenosoituksen valtion varojen suuntaamiseksi rikkaiden verohelpotusten sijasta julkisten palvelujen, työttömyysturvan, eläkkeiden, asumistuen ja työllisyyden parantamiseen.


Asukasliiton, Helsingin Työttömien, Tapaturma- ja Sairausinvalidien ja eräiden muiden järjestöjen valmistelema mielenosoitus alkaa keskiviikkona 27.elokuuta heti aamulla kello yhdeksän. Säätytalolle sisään meneviä ministereitä evästetään puheilla ja vaatimuksilla Mariankadulla, Suomen Pankin edessä.


Valtiovarainministeri Jyrki Kataisen (kok) esitys valtion budjetiksi lupaa suurituloisille monta kertaa tavallisia palkansaajia isompia verohelpotuksia. Toisaalta kaikkein pienituloisimmille on tulossa vain veronkiristyksiä.


Vaikeuksissa olevien kuntien harkinnanvaraisia avustuksia aiotaan vähentää. Valtionosuuksiin on tulossa indeksitarkistukset, mutta aiempien vuosien leikkauksia ei aiota perua.


Puheet sosiaaliturvan uudistamisesta voi Kataisen budjettilinjalla unohtaa, sillä kansaneläkkeisiin, työmarkkinatukeen ja asumistukeen on luvassa jopa tämänvuotista vähemmän rahaa.

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Arkiston arkiston artikkeli