Nato-jäsenyys ei ole "hyvä vaihtoehto"

24.10.2008 - 12:00
(updated: 09.10.2015 - 12:38)

Alkuperäinen kirjoittaja: Tiedonantaja nro 39 / 24.10.2008

Suomen Nato-kantaan on ehdolla merkittävä muutos, kertoi Ylen uutiset keskiviikkona. Parhaillaan valmisteltavaan turvallisuuspoliittiseen selontekoon ehdotettu muotoilu antaa ymmärtää, ettei Nato-jäsenyys olisi Suomelle enää pelkkä optio vaan "hyvä vaihtoehto".


Ylen uutisten mukaan selontekoluonnosta on valmistellut hyvässä yhteisymmärryksessä korkean tason työryhmä, jossa on ollut mukana myös presidentti Tarja Halosen oma edustaja, kansliapäällikkö Jarmo Viinanen.


Naton arvioinnin myönteisessä valossa katsotaan vauhdittavan keskustelua Nato-jäsenyydestä ensi vaalikaudella, presidentti Halosen kauden jälkeen.


Jos uutinen pitää paikkansa, Suomen ulko- ja turvallisuuspolitiikassa ollaan ottamassa jälleen uusi askel vaaralliseen suuntaan. Jo optiomuotoilun käyttöönotolla annettiin ymmärtää, että Nato-jäsenyys on Suomelle yksi vaihtoehto, ja avattiin ovi maamme liu"uttamiselle aste asteelta lähemmäs sotilasliittoa. Puhumalla "hyvästä vaihtoehdosta" luovuttaisiin jo abstrakteista sivistyssanoista ja siirryttäisiin selkokielisesti kansalaisten valheelliseen suostutteluun.


Nato-jäsenyys olisi Suomelle pahin mahdollinen vaihtoehto. Yhdysvaltain imperialismin johtama Nato ja sen jäsenmaat käyvät laittomia hyökkäys- ja kansanmurhasotia, jotka ne todennäköisesti tulevat häviämään. Nato ei ole voittanut ainoatakaan käymäänsä sotaa. Nykyinen Nato ei ole perinteinen puolustusliitto, eikä sen keskinäisen puolustuksen artiklalla ole käytännössä merkitystä. Kova kovaa vastaan asetettuna Nato on osoittautunut paperitiikeriksi.


Mutta nämä seikat eivät tee Nato-jäsenyydestä vähemmän vaarallista. Nato huseeraa jäsenmaidensa alueen ulkopuolella maailmalla imperialismin etuja ajaen ja tulehduttaa maailmantilannetta saartaen USA:n käsikassarana Venäjää, Kiinaa ja eräitä muita maita. Nato on ydinasesotilasliitto, jonka doktriiniin kuuluu ydinasein suoritettava ensi-isku. Naton jäsenenä Suomi olisi toinen ydinasemahdin rajamaa toisen ydinasemahdin rajalla. Naton päätöksentekojärjestelmää ollaan muuttamassa siten, että konsensuspäätöksistä siirrytään enemmistöpäätöksiin ja kansallisesta veto-oikeudesta luovutaan.


Naton jäsenmaat eivät myöskään kelpaa tarjoamaan palvelujaan puolueettomina rauhanvälittäjinä ja kansainvälisten konfliktien ratkaisijoina. Ihan sattumalta muuten samaan aikaan selonteon "kehittämistä" koskevan uutisen kanssa kerrottiin Venäjän ja USA:n sotilasjohtajien tavanneen tiistaina Suomessa Venäjän aloitteesta maiden välisten suhteiden parantamiseksi. Ulkomaisissa uutisissa puhuttiin tapaamisesta "puolueettomassa Suomessa".


Vain epäisänmaalliset roistot tai täydelliset idiootit voivat kaavailla Suomelle sellaista onnettomuutta kuin maamme liittäminen Natoon.


Nato-kaavailut ovat hyvä lisäsyy tehdä kuntavaaleista "esikansanäänestys" Nato-jäsenyyttä ja sitä ajavia puolueita vastaan.ERKKI SUSI

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Arkiston arkiston artikkeli