Nato on välitön vaara Euroopalle

15.08.2008 - 12:00
(updated: 09.10.2015 - 12:38)

Alkuperäinen kirjoittaja: Tiedonantaja nro 29 / 15.8.2008

Käytännössä Nato ja sen johtava maa USA kävivät georgialaisen käsikassaransa välityksellä "kuuden päivän sodan" ydinasevalta Venäjää vastaan Kaukasiassa. Tämän kylmäävän tosiasian pitäisi havahduttaa kaikkien sotilaallisesti liittoutumattomien maiden samoin kuin EU-maiden ja Naton eurooppalaisten jäsenmaiden päättäjät tajuamaan, kuinka vaarallista seuraa Nato ja USA ovat.


Eurooppa löytää itsensä tukemasta Naton kautta USA:n hyökkäyshenkistä ulkopolitiikkaa Lähi-idässä ja Kaukasiassa. Ja mikä pahinta, Nato on kasaamassa ongelmia Euroopan ja Venäjän välille, Venäjän, jota tulisi pitää arvokkaana ystävänä ja tulevana EU:n kumppanina eikä vihollisena.


Suomalaiset ovat havainneet vaaran jo aikaisemmin. Pääperusteluksi Nato-jäsenyyden vastustamiselle enemmistö suomalaisista ilmoittaa, että jäsenenä Suomi voisi joutua vedetyksi konflikteihin, joilla ei ole mitään tekemistä maamme etujen kanssa. Tämä voidaan tulkita kohteliaaksi kieltäytymiseksi käymästä sotia USA:n ja Israelin puolesta – tai Saakashvilin.


Natosta on tullut ei vain kielteisesti eurooppalaisiin etuihin vaikuttava tekijä, vaan myös välitön vaara Euroopalle USA:n sotilaallis-teollisen kompleksin käsivartena. Etelä-Ossetian konflikti on varoitus, josta ei voi erehtyä.ERKKI SUSI

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Arkiston arkiston artikkeli