Postin toiminta valtava pettymys

24.11.2015 - 17:30
(updated: 17.12.2015 - 16:27)

Helsingin Postikeskuksen pääluottamusmies, PAU:n Pasilan ammattiosaston puheenjohtaja ja liittohallituksen jäsen Jari Pellikka on suivaantunut Postissa toteutettavasta johtamispolitiikasta.

– Vuokratyövoiman käyttö ja työntekijöiden irtisanomiset ovat ennennäkemätöntä rahanhaaskausta. Tilanne työntekijöiden näkökulmasta, ei ole Postin historiassa koskaan ollut näin epävarma. Koko Postin johtamiskulttuuri on käsittämätöntä ja hyvin lyhytnäköistä: se ei ole järjestelmällistä tai eteenpäin vievää. Henkilöstövaje on ollut jo pidemmän aikaa nähtävissä. Postissa mennään aina vain ja ainoastaan tilanteen mukaan. Sitten kun tulee jokin uusi trendi ja ahaa-elämys, niin juostaan silmät kiinni ja kyseenalaistamatta sitä kohti.

”Nyt ollaan viemässä viimeisiäkin tuhkia pesästä”

Tällainen johtamiskulttuuri lisää työntekijöiden uupumusta ja stressiä.

– Johdon tavoitteet tes-neuvotteluissa ovat täysin järjettömiä ja käsittämättömiä. Kyseessä pienpalkkainen ala ja nyt ollaan viemissä viimeisiäkin tuhkia pesästä.

Pellikalla on selkeä näkemys työnantajien tavoitteista.

– Johto pyrkii siihen, että työn tekemiseen tarvittaisiin jatkossa mahdollisimman vähän vakituista väkeä. Vaihtuvuus on jo nyt todella suurta, eikä yötyötä varmasti halua kukaan tulla tekemään peruspalkalla. Kun työntekijältä otetaan lisät pois, se tarkoittaa yötyöntekijöiden kohdalla tuhannen euron menetyksiä kuukausitasolla.

Liittojen tuki tärkeää

Pellikka pitää muiden liittojen PAU:lle osoittamaa tukea tärkeänä.

Työntekijät ovat alamaissa eivätkä voi käsittää Postin suunnitelmia.

– Se on todella tärkeää. Olemme pieni liitto muihin isompiin verrattuna. Tuki on tärkeää ja toivottavasti se myös jatkuu. Niillä ehdoilla mitä työnantajapuoli esittää, sopimusta ei ehdottomasti pidä tehdä.

Pellikan mukaan työntekijät kokevat, ettei johto arvosta heidän työtään.

– Lähettyvilläni on päivittäin lähes tuhat työntekijää. Työntekijät ovat alamaissa eivätkä voi käsittää Postin suunnitelmia. He kokevat, ettei heidän työlleen anneta arvoa, eikä työnantaja heitä arvosta. Ennen työntekijät perehdytettiin työtehtäviin, mutta nykyään tänne voi tulla ja tänne tuodaan vuokratyövoimaa ihan miten sattuu ja tehdään muutenkin kaikenlaista mikä sattuu Postin johtoa miellyttämään. Työntekijät kuvaavat tulevaa aikaa orjatyöksi.

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Lue myös

Kotimaa

Kommentit (1 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.