SKP:n EU-vaalikampanja avataan viikonvaihteessa

17.04.2009 - 12:00
(updated: 09.10.2015 - 12:38)

Alkuperäinen kirjoittaja: Tiedonantaja nro 15 / 17.4.2009

Lauantaina ja sunnuntaina avataan SKP:n EU-vaalikampanja katu- ja toritapahtumissa eri puolilla maata. Tapahtumissa on mahdollista keskustella puolueen ehdokkaiden ja kampanjaan osallistuvien aktiivien kanssa EU-politiikan ajankohtaisista kysymyksistä


SKP on mukana muun muassa Jyväskylän vapaa-aikamessuilla ja Pohjanmaan suurmessuilla Vaasassa. Joensuun torilla järjestettävässä tapahtumassa on jaossa vasta ilmestynyt Punaiset Sanomat -lehti ja Järvenpään Sibelius-aukiolla kommunistit jakavat EU-tiedon lisäksi hernekeittoa.


Viikonvaihteen tapahtumista käynnistyy SKP:n kampanjakiertue, jonka puitteissa puolueen aktiivit ja ehdokkaat ovat mukana noin 200:ssa erilaisessa tapahtumassa kautta maan.




Hallituksen EU-selonteko unohtaa talouskriisin



Matti Vanhasen porvarihallituksen julkistamassa EU-selonteossa ylistetään ja hymistellään Euroopan unionia siinä määrin jalat irti maasta, ettei siinä käsitellä menossa olevaa vakavaa talouskriisiä juuri nimeksikään. Selonteossa väitetään virheellisesti ja tosiasiat sivuuttaen EU:n tuoneen talouteen vakautta ja parantanut taloudellisia toimintaedellytyksiä.


EU-selonteossa ei puututa eikä anneta minkäänlaisia eväitä menossa olevan irtisanomisten aallon pysäyttämiseksi. Päinvastoin Vanhasen hallitus vaatii EU:n sisämarkkinoilta poistettavaksi loputkin esteet. Tällä vaatimuksella on tuhoisat seuraukset erityisesti julkisten palvelujen suhteen. Merkitseehän se kansainvälisen kilpailun ulottamista koskemaan myös niitä.


Tunnettua on myös se, että työnantajat ja oikeisto pitävät työehtosopimuksia vapaan kilpailun ja työvoiman liikkumisen esteenä, joten hallituksen vaatimus palvelee myös sopimusjärjestelmän murtamista.


SKP:n EU-vaaliehdokas varatuomari, ay-lakimies Arjo Suonperä on sitä mieltä, että EU-selonteko on hyväuskoisille tarkoitettu kapitalistin kupletti, jossa kannatetaan globaalikapitalistien ja työnantajien vapauksien ja oikeuksien parantamista jäsenmaiden kansalaisten ja erityisesti työväestön kustannuksella.


– Se jatkaa Suomen valtion kovertamista vielä ontommaksi kannattamalla EU:n muodostamista vahvan ulkopoliittisen johdon alaisena siirtomaahengessä toimivaksi liittovaltioksi. Lisääntyvien sosiaalisten ongelmien, tasa-arvon puutteen, eriarvoistumisen, demokratian kaventumisen, oikeusvaltioperiaatteiden rapautumisen jne. osalta ei sananhelinän lisäksi esitetä tavoitteita, kritisoi Suonperä hallituksen EU-selontekoa. (TA)

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Arkiston arkiston artikkeli