Suomen ay-liike mukaan eurooppalaiseen taisteluun

12.11.2012 - 10:27
(updated: 16.10.2015 - 10:39)

Eurooppalaisen ammattiyhdistysliikkeen taistelussa leikkauspolitiikkaa vastaan järjestetään 14. marraskuuta ensi kertaa yhteinen yleislakko Portugalissa, Espanjassa, Kreikassa, Kyproksella ja Maltalla. Lisäksi Saksassa, Ranskassa ja useissa muissa maissa on mielenosoituksia ja eräiden alojen lakkoja.

Euroopan ammatillinen yhteisjärjestö on kehottanut järjestämään kaikissa EU-maissa lakkoja, mielenosoituksia ja muuta toimintaa 14. marraskuuta vastalauseena hallitusten, EU:n ja pääomapiirien ajamalle työpaikkojen, palkkojen ja julkisten palvelujen leikkaamiselle.

Suomessa Kriittinen ay-verkosto, Palvelualojen ammattiliitto ja eräät ammattiosastot ovat vastanneet EAY:n kutsuun. Sen sijaan SAK:n, STTK:n ja Akavan johdossa ei järjestä toimintaa, vaikka hyökkäys työntekijöiden oikeuksia vastaan näkyy Suomessakin EK:n koventuneina otteina.

Ay-liikkeen joukkotoiminta ja laaja yhteistyö kansalaisliikkeiden kanssa on välttämätöntä

SKP:n keskuskomitea ilmaisee tukensa eurooppalaisen ay-liikkeen taistelulle ja kehottaa kommunisteja levittämään tietoa toimintapäivästä 14. marraskuuta. Ammattiyhdistysliikkeen joukkotoiminta ja laaja yhteistyö kansalaisliikkeiden kanssa on välttämätöntä, jotta voidaan torjua pyrkimykset polkea työehtoja, yksityistää julkisia palveluja, ajaa alas demokraattisia oikeuksia ja asettaa eri maiden työntekijät kilpailemaan toisiaan vastaan.

Leikkauspolitiikkaa on vastustettava

SDP:n ja Vasemmistoliiton osallistuminen kokoomuksen johtamaan hallitukseen ja EU:n leikkauspolitiikan toteuttamiseen ei saa hiljentää ammattiyhdistysliikettä, jonka tehtävänä on puolustaa jäsentensä ja yleensäkin työväen etuja.

SKP:n keskuskomitea vetoaa myös kansanedustajiin hallitusten sopiman EU:n talousliittosopimuksen hylkäämiseksi, koska sopimus pahentaa leikkauspolitiikkaa ja antaa EU-komissiolle vallan puuttua jäsenmaiden budjetteihin.

Tekijä

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Kotimaa

Kommentit (0 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.