Vappuna on puhuttava työstä

04.05.2017 - 13:30
(updated: 04.05.2017 - 13:41)

Helsingissä puhunut SKP:n pääsihteeri Petra Packalén korosti myös tarvetta protestille.

"Suomea johtavat tällä hetkellä miljonäärit yhteistyössä suuren bisneksen, suurpääoman kanssa."

– Suomea johtavat tällä hetkellä miljonäärit yhteistyössä suuren bisneksen, suurpääoman kanssa. Toimiakseen he tarvitsevat rahasäkin renkejä, ja valitettavasti sitä osaa on ottanut myös ay-liikkeen johto, sen kerma, sanoisinko. Niissä päätöksissä ei muisteta työläistä. Ei opiskelijaa, ei eläkeläistä eikä kotimaastaan pakenemaan, täältä turvaa hakemaan tullutta. Ne päätökset unohtavat sairaat, kodittomat, yksin asuvat ja lapsiperheet. Niillä päätöksillä huutokaupataan Suomi pala palalta yksityisille yrityksille. Eikä suinkaan pienille, vaan ylikansallisille, veroja vältteleville suuryrityksille, joiden strategiaan kuuluu pienempien laudalta lyönti ja monopolin tavoitteleminen. Näille on Sipilä Suomea myymässä.

Packalénin mukaan vappuna on syytä puhua työstä ja lähinnä siitä, mitä työpaikoilla tapahtuu tällä hetkellä ja mihin on suunta.

– Onkohan SAK:n ylimmän johdon vapputapahtumassa muutama päivä sitten puhuttu uudesta kilpailukykysopimuksesta? Vai minkä vuoksi he kutsuivat pahimman leikkurin, miljonääri-Sipilän juhlaansa vieraaksi? Nämä työehtoja heikentävät sopimukset ovat henkinen keskisormen näyttö koko työväenluokalle, totesi Packalén.

Fasismi, rasismi alas! – ja hallitus!

Fasistiset ryhmittymät jatkavat edelleen, laajentaen toimintaansa koko Suomessa. Packalén sanoi, että vaikka heidän puolueensa Perussuomalaiset päätyi nyt kuntavaaleissa tappiolle, juuri eniten rasistiset ja fasistiset tahot puolueen sisällä voittivat.

"Meidän on kaadettava hallitus."

– Me emme voi tuudittaa itseämme ajattelemaan, että näillä ryhmillä menisi huonommin nyt, vaikka näemme niiden levittelevän keskinäisiä ristiriitojaan ympäri sosiaalisen median. Uusnatsismi voi Suomessa pelottavan hyvin. Siitä pitää huolta iso joukko vaikenevia ihmisiä, jotka antavat hiljaisen hyväksyntänsä väkivallalle, niin kauan kuin se kohdistuu muukalaiseen tai toisinajattelijaan. Meidän on vastustettava rasismia kaikkialla, missä sitä ilmenee. Hiljaisella hyväksynnällä ja pikkuhiljaa natsit viime kerrallakin yliotteen saivat.

– Meidän on kaadettava hallitus. Mutta, hallituksen kaataminen on aivan liian maltillinen tavoite. Meidän kommunistien on mentävä pidemmälle. Meidän on kaadettava koko valtiovalta. Se valtio ei ole koskaan ollut meidän, vaan omistavan luokan. Tämän asian on työväen muutettava, yhdessä, painotti Packalén.

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Kotimaa

Kommentit (1 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.