VIIKON PAKINA: Demokratiaa ja eettisiä pommeja

15.09.2006 - 12:00
(updated: 09.10.2015 - 12:38)

Alkuperäinen kirjoittaja: Tiedonantaja nro 33/2006.

Eduskunnan Israel-ystävyysryhmä järjesti keskiviikkona seminaarin otsikolla "Suomen rooli Lähi-idässä". Otsikoksi olisi paremmin sopinut "Suomen rooli Israelin tukemisessa".* * *Pääalustajaksi oli kutsuttu Israelin Suomen-suurlähettiläs Shemi Tzur. Hän puhui paljon demokratian edistämisestä Lähi-idässä. Siinä hän onkin asiantuntija.


Kostoksi palestiinalaisten väärin äänestämisestä demokraattisissa vaaleissa Tzurin edustama hallitus pani ystäviensä USA:n ja EU:n kanssa palestiinalaiset saartoon. Israel on vanginnut 25 prosenttia palestiinalaishallinnon kansanedustajista ja ministereistä.


Palestiinalaisia näännytetään nälkään ja lääkkeiden puutteeseen ja tapetaan päivittäin. Kesäkuun 25. päivän ja tämän viikon alun välisenä aikana Israel oli tappanut 262 palestiinalaista ja haavoittanut 1 200:ta.


Tzur korosti, että Israel vain puolustautuu terroristeja vastaan. Libanonin sotaan ja yli tuhannen siviilin kuolemaankin oli syypää Hizbollah. Israel vain puolusti itseään.* * *Toinen alustaja Kimmo Sasi (kok) toisti kaikuna Tzurin sanomaa.


Ja miksei olisi toistanut. Sasihan omistaa yhdysvaltalaisen aseteollisuusyhtiön Raytheonin osakkeita. Raytheon toimittaa Israelille ohjuksia, rypälepommeja ja muita aseita. Niitä käytettiin myös Libanonin sodassa.


"Se mitä teimme oli järjetöntä ja hirviömäistä, me peitimme kokonaisia kaupunkeja rypälepommeilla", sanoo Libanonissa toimineen Israelin armeijan ohjusyksikön päällikkö. Hänen mukaansa Israel ampui noin 1 800 rypälepommia, jotka sisältävät yli 1,2 miljoonaa pikkupommia (bomblets). Lisäksi käytettiin muun muassa fosforipommeja. Libanonissa lasketaan olevan noin 500 000 räjähtämätöntä ammusta. Suuri määrä lapsia on jo kuollut niiden räjähtäessä.


Sasi on perustellut osakkeitaan sillä, että Raytheonin valmistamat ohjukset ja pommit ovat "eettisiä täsmäaseita", jotka osuvat tarkasti valittuihin kohteisiin. Tästä voisi päätellä, että tuhoaminen ja tappaminen on ollut kirurgisen tarkoituksellista.


Mutta eikö mitä. Syyllinenhän on Hizbollah, ei Israel. Ja suomalaisen YK-tarkkailijan tappaminen oli Tzurin mukaan "traaginen erehdys", perimmältään Hizbollahin syytä.* * *Tzurilla oli kaksi toivomusta sen suhteen, miten Suomi voisi auttaa Israelia demokratian edistämisessä.


Suomi voisi auttaa Israelia kolmen "siepatun" israelilaissotilaan vapauttamisessa. (10 000 palestiinalaisvangin vapauttamisesta ei puhunut kukaan.)


Ja Suomen pitäisi lakata valmistamasta palestiinalaisille koulukirjoja, joissa esitetään Israelin kannoista poikkeavia tulkintoja.


Kun viikko sitten esitimme "säännöt" poliittisesti korrektista tavasta kertoa Israelin ja arabien välisistä konflikteista, päähämme ei sentään pälkähtänyt, että joku ottaisi ne kirjaimellisesti.


Yllytyshullu eduskunnan Israel-ystävyysryhmä otti.EERO

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!