VIIKON PAKINA: Fly Me to the Moon

10.10.2008 - 12:00
(updated: 09.10.2015 - 12:38)

Alkuperäinen kirjoittaja: Tiedonantaja nro 37 / 10.10.2008

Arvausleikki: Minkä vuoden kunnallisvaaleissa eduskuntapuolueet ovat esittäneet tärkeimmiksi teemoikseen seuraavia:


Keskusta: "Peruspalvelujen turvaaminen". SDP: "Hyvinvointipalvelujen turvaaminen". Kokoomus: "Hyvinvointipalvelujen turvaaminen". Vasemmistoliitto: "Peruspalvelujen turvaaminen". Vihreät: "Peruspalvelut ja niiden rahoitus". RKP: "Kuntien peruspalvelut". Kristillisdemokraatit: "Hyvinvointipalveluiden laatu ja laajuus".


Väärin. Ei tämän vuoden, vaan vuoden 2004 kunnallisvaaleissa. Helsingin Sanomat julkaisi listan 8.9.2004. Vain perussuomalaiset eivät pitäneet tärkeimpänä teemana palveluja.


Väärä vastaus on ymmärrettävä, sillä myös tulevissa vaaleissa kaikki eduskuntapuolueet, tällä kertaa myös perussuomalaiset, mainitsevat tärkeimpien vaaliteemojensa joukossa palvelut.* * *Kukahan ne palvelut on niin huonoon jamaan saattanut, että ne nyt pitää taas uudestaan turvata? Avaruusoliotko? Vai ovatko palvelut menneet huonoon kuntoon ihan itsestään?


Ja miksi pitää odottaa vaaleja palvelujen kuntoon saattamiseksi? Miksei palveluja ole voitu panna kuntoon vaalien välillä?


Pikkumaisia kysymyksiä. Pääasiahan on, että kaikki eduskuntapuolueet taas lupaavat panna palvelut kuntoon. Heti vaalien jälkeisenä maanantaiaamuna pannaan hihat heilumaan Fly Me to the Moonia hyräillen Ihan totta!* * *Eräskin yksityistä hoitobisnestä kannattava ehdokas mietti päänsä puhki, miten keksisi sellaisen omaa kantaansa vastaavan vaalitunnuksen, joka samalla harhauttaisi äänestäjiä uskomaan, että hän vastustaa kunnallisten palvelujen karsimista.


Tunnuksesta tuli tällainen: "Jo riittää kunnallisen sairaanhoidon leikkaukset".* * *– Joka ei vanhoja muistele, sitä sahataan silmään, tuumi äänestäjä, kun eduskuntapuolueiden johtajat tv:n vaalikeskustelussa lupasivat panna palvelut kuntoon.* * *Monet äänestäjät joutuvat toistuvasti petetyiksi, koska uskovat ehdokkaansa olevan hyvä ihminen. Vika on vain ryhmäkurissa.


– On vääränlaisen ryhmäkurin vika, että olet jatkuvasti äänestänyt vastoin lupauksiasi, torui äänestäjä valtuutettua.


– No sitähän minäkin, ilahtui valtuutettu. – Monet muut väittävät, että se on minun vikani.* * *Lopuksi ihan toiseen asiaan


Tuskin oli kokoomus ehtinyt julkistaa merirosvolippua muistuttavan vaalimainoksensa, jossa pääkallon tilalla on Jyrki Kataisen naama ja ristissä olevien sääriluiden tilalla kuokka ja pensseli, kun Kataisen entisen mummolan pihapiiristä löytyi ainakin neljälle täysikasvuiselle ihmiselle kuuluneita luita.


Hautapaikasta löytyneestä vanhasta napista etsitään nyt vastausta siihen, ovatko vainajat saaneet napin otsaansa vuonna 1918 vai ovatko he kuolleet jo suurten nälkävuosien pettuleipätalkoisiin.EERO

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!