VIIKON PAKINA: Goebbelsin opit käytössä

15.08.2008 - 12:00
(updated: 09.10.2015 - 12:38)

Alkuperäinen kirjoittaja: Tiedonantaja nro 29 / 15.8.2008

Mikähän voisi olla medialta suurempi rikos kuin tahallisesti valehdella ja harhauttaa yleisöä sodan ja rauhan kysymyksissä? Kuten nyt Kaukasian konfliktissa.


Valehtelua ja harhauttamista on nyt jouduttu seuraamaan viikon ajan, eikä loppua näy.


Joseph Goebbelsin opit ovat ahkerassa käytössä. "Kun kerrot valheen, kerro iso", neuvoi Goebbels. "Kun valhe toistetaan riittävän usein, se muuttuu totuudeksi."* * *Valtamedia teki hyökänneestä Georgiasta uhrin ja hyökkäykseen vastanneesta Venäjästä hyökkääjän. Tokihan Georgiakin tavallaan oli uhri tehdessään mitä yllyttäjät, USA; Nato ja Israel, neuvoivat. Mutta ei valtamedia sitä tarkoittanut eikä siitä hiiskunut.


Jos puhutaan Suomen valtamedian, ennen kaikkea Helsingin Sanomien ja Ylen, valehtelusta, niin sen päämotiivi oli Nato-jäsenyyden kannatuksen kasvattaminen. "Viimeistään nyt pitää silmälaput Venäjän suhteen pudottaa", paasasi Jussi Seppälä TV1:n uutisissa Ja "asiantuntijat" säestivät.


Hesari testasi myös haastatteluin, miten valehtelu ja harhautus oli lukijoihin uponnut. Ja olihan se. Olikohan kovastikin hauskaa tehdä omista lukijoista narreja ja "hyödyllisiä idiootteja"?* * *Samanlaiseen valehteluun ja harhautukseen syyllistyi lähes koko kunnianarvoisa läntinen valtamedia British Bullshit Company BBC:stä ja CNN:stä sanomalehtiin.


Raportoinnilla ja kuvilla luotiin kuvaa georgialaisista Venäjän hyökkäyksen uhreina ja peitettiin eteläossetialaisiin kohdistettu joukkomurha.


Kuvia jopa väärennettiin ja aitoja kuvia erotettiin asiayhteydestään. Esimerkiksi CNN julkaisi kuvaa 2 000 siviilin kuoleman aiheuttaneesta Georgian hyökkäyksestä Etelä-Ossetian pääkaupunkiin Tshinvaliin ja väitti, että kyse oli Venäjän hyökkäyksestä georgialaisia vastaan Gorin kaupungissa.* * *Washingtonin orkestroima sotaretki kärsi tappion ja tulitauko julistettiin, mutta mediasota jatkuu lopputuloksen muuttamiseksi Valtamedia on julkaissut kritiikittömästi Mihail Saakashvilin ja Pentagonin väitteitä milloin venäläisten joukkojen marssimisesta kohti Tbilisiä tai mellastamisesta Gorissa, milloin suorittamassa etnistä puhdistusta Etelä-Ossetiassa.


Kansan Uutistenkaan päähän ei STT:n "uutisen" julkaistessaan pälkähtänyt kysyä, keitä olivat Goria ryöstelleet "tuntemattomat sotilaspukuiset miehet" tai Gorin suunnasta Tbilisiä "ilman kansallisuustunnuksia" lähestynyt sotilasajoneuvosaattue. Oliko mahdollisesti kyse ulkomaisista palkkasotureista, joita taisteli Georgian puolella 2 500–3 000?


Eikä kukaan ole kysynyt, liittyvätkö syytökset venäläisten tulitaukorikkomuksista mahdollisesti jotenkin George W. Bushin ilmoitukseen lähettää Georgiaan USA:n sotajoukkoja "Humanitaariseen operaatioon", kuinkas muuten.EERO

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Arkiston arkiston artikkeli