VIIKON PAKINA: Ollien oppivuodet

10.06.2005 - 12:00
(updated: 09.10.2015 - 12:38)

Alkuperäinen kirjoittaja: EERO

Ranskan ja Hollannin kansanäänestysten tulokset "eivät merkitse maailmanloppua, eivät edes Euroopan unionin loppua", lohduttaa EU-komissaari Olli Rehn tehdessään surutyötä Helsingin Sanomissa (5.6.).


Johtajien on nyt "kuunneltava kansalaisten huolia" ja "palautettava usko Eurooppaan", kuuluu Ollin resepti.


Mutta ei näytä tämäkään poliittinen broileri varttuvan grillauskelpoiseksi.


Ensimmäiseksi Rehn "kuuntelee kansalaisten huolia" viestittämällä, ettei mitään EU:n tyrmätyistä suunnitelmista pidä muuttaa, korkeintaan taktiikkaa ja vauhtia.


Toiseksi Rehn lähestyy kansalaisia haukkumalla heitä väärin äänestäneiden "antieurooppalaisten muodostamaksi epäpyhäksi allianssiksi".


Pablo Neruda sanoi aikoinaan, että kutsumalla itseään "Amerikaksi" Yhdysvallat paljastaa oman ahneutensa.


Sama pätee EU:hun, joka kutsuu itseään "Euroopaksi", ja EU-pomoihin, jotka pitävät itseään "Euroopan" omistajina ja haukkuvat ajattelevia ihmisiä "antieurooppalaisiksi". Kas kun ei Joseph McCarthyn maineikasta termiä mukailleen "epäeurooppalaisiksi".


Jo se, että Olli-poika tekisi maantiedon laiskanläksyjä ja silmäilisi Euroopan karttaa, voisi opettaa nöyrempää asennetta. Euroopan maantieteellinen keskipiste ei ole Brysselin vaan Minskin paikkeilla.


Kolmanneksi Rehn palauttaa kansalaisten "uskoa Eurooppaan" jatkamalla sen saman harhaanjohtavan ja kapulakielisen eurojargonin suoltamista, jota kansalaiset ovat kurkkua myöten täynnä.



* * * * * * * * * *


Toinen Olli, Helsingin Sanomien kolumnisti Olli Kivinen (7.6.) on vauhkoontunut kansanäänestysten tuloksista täysin.


Samaan aikaan kun EU:ssa ja Suomessa valmistaudutaan perustuslain kaatumisesta piittaamatta jatkamaan sen sotilas- ja turvallisuuspoliittisten osien panemista käytäntöön, Kivinen julistaa perustuslakiin kirjattujen turvatakuiden "nyt raukeavan" ja vaatii pikaista Nato-jäsenyyden hakemista.


Miksikö? No, koska hyökkäys on tulossa. Kuka on hyökkäämässä? Venäjäpä tietenkin. Vaarassa ovat erityisesti "Suomen kaltaiset lähialueen maat, jotka eivät ole karanneet Naton suojaan".


Helsingin Sanomat paljastaa lopullisesti oikean karvansa antamalla foorumin Kivisen hourailulle.



* * * * * * * * * *


Viisi sairaalan kirurgia oli kahvitauolla ja keskusteli työstään.


"Minä tykkään eniten leikata kirjanpitäjiä", sanoi ensimmäinen. "Kaikki heidän sisuskalunsa on numeroitu."


"Minä tykkään taas eniten leikata kirjastonhoitajia. Heidän kaikki sisäelimensä ovat aakkosjärjestyksessä", kehui toinen.


"Minusta sähkömiesten leikkaukset ovat ne helpoimmat", väitti kolmas. "Kaikki osat on merkattu eri väreillä."


"Minun mielestäni insinöörit ovat parhaita. He ovat aina niin ymmärtäväisiä, jos jälkeenpäin ilmenee, että joitain osia on jäänyt yli", ylisti neljäs.


Viides kirurgi mietti ankarasti ja puuttui sitten keskusteluun:


"Minun toivelistallani ovat ensimmäisinä EU-fanaatikot. Heillä ei ole sydäntä eikä selkärankaa ja heidän päänsä voi vaihtaa takapuoleen ja päinvastoin ilman, että kukaan huomaa mitään."

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Arkiston arkiston artikkeli