VIIKON PAKINA: Yhä sakeampaa

08.12.2006 - 12:00
(updated: 09.10.2015 - 12:38)

Alkuperäinen kirjoittaja: Tiedonantaja nro 45/2006.

Tämä on jatkoa Lontoossa marraskuussa kuolleen entisen venäläisvakoojan Aleksandr Litvinenkon yhä sakenevampaan murhamysteeriin. Edelliset osat Tiedonantajassa 24.11. ja 1.12.* * *TV 1 näytti viime sunnuntaina Litvinenkon kirjaan perustuvan Andrei Nekrasovin dokumentin Menetetty luottamus. Siinä väitettiin Vladimir Putinin ja Venäjän tiedustelupalvelun järjestäneen vuonna 1999 kerrostalojen räjäytykset Moskovassa, jotta saataisiin tekosyy aloittaa uusi sota Tshetsheniassa.


Mitään todisteita ei esitetty. Mutta voihan väite silti olla totta.


On vain omituista, että valtamediassa on vaiettu muista Litvinenkon väitteistä.


Litvinenko myös väitti Putinin hallinnon järjestäneen Moskovan teatterikaappauksen ja Beslanin koulukaappauksen.


Lisäksi hän väitti Venäjän tiedustelupalvelun rahoittavan salaa al-Qaidaa ja olleen syyskuun 11. päivän terrori-iskujen takana.


Niinikään hän väitti Osama bin Ladenin ja muiden al-Qaida-johtajien olevan entisiä KGB:n agentteja.


Edelleen hän väitti Venäjän tiedustelupalvelun järjestäneen viime vuoden pommi-iskut Lontoossa.


Ja hän väitti, että entinen EU:n komission puheenjohtaja ja nykyinen Italian pääministeri Romano Prodi on pitkäaikainen KGB:n agentti.


Miksi näistä väitteistä vaietaan. Eikö valtamedian pitäisi ottaa ne vakavasti ja vaatia niiden tutkimista? Ja Nekrasovin tehdä niistäkin dokumentti?* * *Vaikka Litvinenkon myrkyttämisestä polonium-210:llä on monia teorioita, läntisen valtamedian pääepäily kohdistuu Putinin hallintoon.


Selvää kaavaa vain sotkee se, että kaikki nyt epäillyt tunnetaan Putinin hallinnon vastustajina: oligarkki Boris Berezovski, tshetsheeniterroristien Lontoon-edustaja Ahmed Zakajev, Andrei Lugovoi, Dmitri Kovtun, Mario Scaramella ja muut.


Kaavaa sotkee myös se, että Litvinenko oli sotkeutunut moniin hämäräbisneksiin, kuten radioaktiivisen materiaalin salakuljetukseen, venäläis-israelilaisten oligarkkien ja mafiapomojen hankkeisiin sekä myös yrityksiin kiristää näitä.


Ja kaavaa sotkee sellainenkin pikkuseikka, että myös Jasser Arafat myrkytettiin polonium-210:llä.


Pikku juttu ei ole sekään, että vain vähän ennen Litvinenkon kuolemaa Britannia ja Venäjä allekirjoittivat keskinäisen luovutussopimuksen, jonka nojalla Venäjällä rikoksista syytetyt henkilöt, muun muassa Berezovski ja Zakajev, voidaan luovuttaa Venäjälle.* * *Ja jotta asia ei olisi liian yksinkertainen, tshetsheenikapinallisten nettisivulla kerrottiin Kaukasian muslimikapinallisten tukijana tunnetun Litvinenkon kääntyneen vähän ennen kuolemaansa islaminuskoon.


Scotland Yard säikähti oitis ja tutkii nyt, olisiko Litvinenko voinut auttaa al-Qaidaa saamaan haltuunsa "likaisen" ydinpommin valmistamiseen käytettävää radioaktiivista materiaalia.EERO

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Arkiston arkiston artikkeli