Ei vieläkään tasa-arvoista avioliittolakia!

27.02.2013 - 15:27
(updated: 09.10.2015 - 10:59)

Eduskunnan lakivaliokunta näytti taas tänään mallia siitä, missä takapajulassa maamme edelleen vaeltaa. Lakivaliokunnalla ei riittänyt kanttia ottaa asiaa käsittelyyn.

Kuinka voi olla mahdollista, että osalla kansaa ei ole samoja oikeuksia kuin muilla armon vuonna 2013? Sanokaa nyt hyvät ihmiset minulle yksinkertaiselle, keneltä on pois jos homoille annetaan samat tasa-arvoiset oikeudet kuin kaikilla muilla suomalaisilla on?

Siinä missä muualla maailmassa eletään nykyaikaa ja homojen oikeudet tunnustaa maa toisensa perään, täällä eletään jossain hemmetin Impivaaran metsän kätköissä. Puheissa kyllä ollaan niin tasa-arvon kannalla, että oksat pois, mutta todellisuus kertoo karua kieltä puritaanisuudesta.

Kaiken huippuna kansanedustajat näyttivät jälleen kerran kuinka toreilla ja turuilla pidetyillä vaalipuheilla saa pyyhkiä takapuolta kun on valittu eduskuntaan jossa takit kääntyy sukkelaan. Lakivaliokunnan 17 jäsenestä 10 kannatti vaalikoneissa tasa-arvoista avioliittolakia, eli enemmistö, mutta niin vain kanta muuttui kun oli saatu äänestäjiltä tarvittavat äänet kansanedustajan paikkaan.

Tämänpäiväinen lakivaliokunnan äänestys osoitti sen kuinka taantumuksellisessa ilmapiirissä Suomi-laiva purjehtii ja on seilannut jo kauan aikaa. Olisi luullut, että voisimme jo elää vapaana kaikenlaisesta syrjinnästä mutta kissan paskat. Toisaalta eihän se mikään ihme ole kun elämme oikeistolaista aikaa ja sehän on nähty iät ajat kuinka juuri oikeisto on ollut demokratian, oikeudenmukaisuuden ja tasa-arvoisuuden jarru. Kokoomus ja sen hännystelijäpuolueet kyllä hehkuttavat vapauden ja vapaan yhteiskunnan puolesta, mutta mitä vielä, kahleita ja epätasa-arvoa koko oikeistolainen arvomaailma kaikki tyynni.

Nyt on kuitenkin hyvä muistaa, että lakivaliokunnassa vastaan äänestäneet ja voiton saaneet puolueet sahaavat omaa oksaansa. He tulivat näyttäneeksi kaikelle kansalle mitä mieltä he ovat oikeudenmukaisuudesta ja ihmisten tasa-arvosta. Turha enää tulla toreille puhumaan kuinka jokainen ihminen on laulun arvoinen ja tasapuolinen. Jälleen kerran nähtiin kuinka porvari on porvari vaikka voissa paistaisi.

Äänestys kertoi myös sen, kuinka kaikkien edistyksellisten voimien on vihdoin viimein koottava rivinsä ja nousta taisteluun taantumuksen mustia voimia vastaan. Ja saatte uskoa, että niin myös tulee käymään.

Tekijä

Kirjoittajan blogikirjoitukset

Tekijä

Kirjoittajan blogikirjoitukset

Kommentit (42 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.