Hectorille potkut – ministeri vaatii protestiliikettä!

06.10.2014 - 10:07
(updated: 09.10.2015 - 10:59)

YLE päätti sitten lopettaa Heikki Harman eli Hectorin suositun radio-ohjelman vuodenvaihteessa.  Näin myös taiteilija Harma joutuu henkilökohtaisesti kokemaan hallituksen rajut säästötoimet. Tiedon julkistamisen jälkeen mediassa on kova meteli ja jopa itse ministeri Erkki Tuomioja vaati protestiliikettä pelastamaan ohjelma. Ei siinä mitään, hyvä kun noustaan puolustamaan irtisanomisia.

Sitä vain jäin ihmettelemään kun demarit ja Erkki Tuomioja ovat istuneet hallituksessa ja koko ajan irtisanomisia suolletaan solkenaan, eikä Tuomiojalta saati demareilta ole herunut sympatiaa saati vaatimuksia protestiliikkeistä työläisväestön kurjan kohtalon puolesta. Vallassaolijat sanovat kuin kuorossa kuinka kansanliikkeillä, joukkomielenosoituksilla tai protesteilla ei tätä maata rakenneta. Yhteiseen hiileen puhaltaminen ja samassa veneessä soutaminen on porvareiden ja näköjään myös demareiden sekä SAK: n hokema jolla on pystytty pitämään kansa herran nuhteessa.

YLE kertoi jo muutamia viikkoja sitten säästöohjelmasta joka tietää irtisanomisia. Miksi yleläiset eivät marssineet silloin ulos vaan uutinen jäi aika vähälle huomiolle ja säästöjen aiheuttamat toimet nieltiin purematta? Miksi toiset ovat arvokkaampia kuin toiset? Väitän, että ns. perusduunarille työpaikka YLE:ssä ihan toimeentulon kannalta olisi tärkeämpi kuin Heikki Harmalle, mutta varsin vähän iltapäivälehdet ovat hehkuttaneet muiden kuin Hectorin irtisanomisella.

Miettikää myös kuinka kauan niin sanottu tavallinen kansa on valittanut YLE: n ohjelmapolitiikkaa joka on nykyään kilpailemista kaupallisten kanavien kanssa ja aivan luokatonta. Onko huutavien ääni korvessa noussut esiin – eipä juurikaan ole? Porvarillisen hegemonian aikakaudella uutisen tai mielenilmauksen täytyy olla mediaseksikäs jotta se saa huomion ja huomio taas saadaan ”julkkisten” avulla kuten kyseisen ohjelman lopettamisessa ”koko kansan” Hectorilla.

En minä sitä paheksu, että noustaan barrikadeille, hyvä jos Hectorin poispotkiminen saa joukkoliikehdintää aikaan ja herättää myös huomaamaan missä tilassa tämä maa on ja sen päähän potkitut ihmiset. Väkisinkin naurattaa tuo Erkki Tuomiojan melskaaminen asiasta ja mikä sen takana lopulta on. Onko niin, että perin vanhoilliseksi muuttunut ministeri Tuomioja hiljentyi hartaana aina Heikki Harman ohjelman aikana muistelemaan menneitä radikaalin nuoren miehen aikoja jotka ovat vuosien saatossa varisseet hartioilta kuin Espan puiston lehdet näin syksyisin.

Eletään toivossa, että Hectorin potkut sysäävät liikkeelle valtavat massat jotka eduskuntatalon edessä nousevat vastarintaan nykyistä oikeistolaista politiikkaa ja kansan nöyryyttämistä vastaan. Olkoon sitten Heikki Harma kansanliikkeen keulakuvana ja esimerkkinä kuinka kukaan meistä ei ole turvassa hallituksen giljotiinilta, ellemme nyt vihellä peliä poikki.

Tekijä

Kirjoittajan blogikirjoitukset

Tekijä

Kirjoittajan blogikirjoitukset