Kokoomus pakkoliittää

17.03.2014 - 09:55
(updated: 09.10.2015 - 10:59)

Suomen ulkopoliittinen johto kokoomuslaisen presidentin johdolla sanoo Krimin kansanäänestyksen olevan laiton. Valtiojohtomme puheissa vilahtaa tuon tuossa myös sanat ”länsimainen demokratia” aivan kuin se olisi joku ylpeyden ja kerskumisen aihe.

Kokoomus taas on kautta sen historian puhunut kuinka sille on tärkeää ihmisten itse saada päättää asioistaan. Vapaus on sana jolla oikeisto ja varsinkin kokoomus on ratsastanut ja vannonut sen nimeen. Toisin kuin vasemmisto, joka on muka kahlinnut ihmisiä ja pakottanut muun muassa työntekijöitä ja työnantajia kuulumaan työehtosopimusjärjestelmään, niin kokoomuksen mielestä ihmisten tulee saada itse päättää ja neuvotella palkastaan työnantajan kanssa.

Mietitäänpä hieman mitä se kokoomuslainen vapaus käsitys pitää sisällään? Kokoomuksen johdolla on vimmaisesti myyty valtionyhtiöitä ja myydään yhä solkenaan niitä rippeitä mitä vielä on jäljellä. Kun vaikkapa Rautaruukkia myytiin, niin vaatiko kokoomus, että kansalaisten vapauden nimissä Rautaruukin työläisten tulee saada vapaasti päättää haluavatko he yhtiön myydä? Minä en kyllä ole kuullut yhdenkään kokoomus vaikuttajan sitä vaatineen missään ja milloinkaan?

Kovin on vinksallaan tuo niin kutsuttu vapaus kokoomuksessa myös työmarkkinoilla josta jo edellä mainitsin. Kokoomus paasaa laittomista lakoista ja vaatii lakkosakkojen nostamista pilviin, mutta samaan aikaan vaikenee kun työnantajat sanovat irti porukkaa, teettävät orjatöitä jne. ja tätä saa tehdä koska yrityksillä täytyy olla vapaus päättää omista asioistaan.

Entäpä kokoomuslaisen ministerin Paula Risikon ehdottama vastikkeellinen sosiaaliturva? Ilmeisesti kokoomuksen mielestä tässäkin asiassa ihminen saa vapaasti päättää ottaako vastaan sosiaalitukea suostumalla pakkotyöhön vai luopuuko vapaaehtoisesti sosiaalituista kieltäytymällä tarjotusta orjatyöstä. Ihanaa tuo kokoomuslainen vapauden käsitys, vai mitä.

Kun vielä joukkoon lisätään kuntien pakkoliitokset ja määrätietoinen julkisten palveluiden alas ajaminen kysymättä kansalaisilta siihen lupaa, niin ollaankin oikeistolaisen demokratia – ja vapauskäsitteen ytimessä.

Ensin ajetaan väellä ja voimalla kunnat ja julkiset palvelut kriisiin leikkaamalla niiltä miljarditolkulla valtionosuuksia ja sen jälkeen yksityinen sektori rientää apuun ja kas, kansalaisilla on sen jälkeen vapaus valita kumman palveluja käyttää, julkisen vai yksityisen – siis yksityisen jos sattuu olemaan tarpeeksi massia eli euroja. Ja euroja voi jokainen haalia vapaasti niin paljon kuin lystää – onhan tämä vapaa maa.

Kun seuraavan kerran presidentti Niinistö tai pääministeri Katainen puhuvat tai vetoavat eri yhteyksissä länsimaiseen demokratiaan tai kansojen vapauteen päättää omista asioistaan, niin sallikaa minun nauraa ja ihan hohottamalla.

Tekijä

Kirjoittajan blogikirjoitukset

Tekijä

Kirjoittajan blogikirjoitukset

Kommentit (1 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.