Kommunistien julkinen kuva

26.04.2010 - 08:08
(updated: 09.10.2015 - 10:59)

Onkohan puolueessamme koskaan mietitty tai käyty keskustelua siitä minkälaisen julkisen kuvan me annamme itsestämme? Olen itse törmännyt eri foorumeissa siihen miten meitä kommunisteja arvostellaan kaunaisiksi, katkeriksi, kateellisiksi, ryppyotsaisiksi kulmat kurtussa kulkeviksi valittajiksi ja ties miksi.

Pitääkö tässäkin asiassa vanha kansanviisaus paikkansa, ettei savua ilman tulta?

Meitä pidetään eriskummallisina omiin ympyröihin mieluusti eristäytyvinä kummajaisina joilla on ihmeellisiä outoja tapoja. Me emme katso formuloita, emme seuraa jääkiekon pudotuspelejä, meille ei kaupassa kelpaa raikkaat israelilaiset jaffat eikä Danonen makoisat jukurtit. Meitä ei kiinnosta uusimmat automallit ja kaikki tapamme sekä mielipiteemme eri asioista poikkeavat huomattavasti valtavirrasta.

Tuo kaikki johtuu tietysti siitä, että kommunistien on vaikea asua ja elää kapitalistisessa maassa ja maailmassa. Me kannamme läpi elämän ääretöntä tuskaa hartioillamme kun joka päivä näemme ympärillämme vääryyttä ja epäoikeudenmukaisuutta. Siksi meitä pidetään tosikkoina ja vaikeina ihmisinä jotka joka käänteessä puhuvat politiikkaa tai paasaavat miten huonosti kaikki asiat ovat. Muistan aikanaan erään kommunistin jota muut ihmiset karttelivat ja jo kaukaa nähdessään vaihtoivat kadun toiselle puolelle, ettei olisi tarvinnut jäädä kuuntelemaan sitä iänikuista kommunistista ripitystä.

Voi olla, että meillä kommunisteilla on ihan oikeasti peiliin katsomisen paikka suhteessa muihin ihmisiin. Kun me lähdemme ulos ja laitamme ulko-oven kiinni – voisimme aina silloin tällöin jättää sen kommunistin kaavun sisälle, löysätä pipoa ja olla kuin kuka tahansa suomalainen suomalaisten seassa - puhella ihmisten kanssa niitä näitä vaikka ihan jonninjoutavista asioista.

Kun olemme kanssakäymisissä muiden ihmisten kanssa - meidän tulee myös aina muistaa korostaa positiivisia asioita – ei kaikki suinkaan ole yhtä tuskaa, hammasten kiristystä ja kurjuutta. Meillä suomalaisilla on ainutlaatuinen ja puhdas luonto ympärillämme – puhtaan raikkaat järvivedet, havumetsät ja koivikot, neljä toinen toistaan ihanampaa vuodenaikaa, yöttömät yöt jne. Me asumme maailman mittakaavassa turvallisessa maassa ja olemme ihmisinä sopusuhtaista ja mukavaa kansaa. Meillä on pieneksi maaksi monipuolinen ja laadukas kulttuuritarjonta ja urheilussakin pärjäämme yllättävän hyvin.

Tiedän, että kommunistit ovat elämänmyönteisiä, iloisia ja huumorintajuisia ihmisiä, mutta jostain kumman syystä se ei välity kansan pariin. On tietysti myös selvää se, että valtamedia ruokkii kuvaa jossa meistä tehdään mieluusti yrmyjä, hieman pelottavia fundamentalisteja. Tuon kuvan muuttamiseksi on tälläkin saralla tehtävä kovasti työtä kaiken muun lisäksi.

Tekijä

Kirjoittajan blogikirjoitukset

Tekijä

Kirjoittajan blogikirjoitukset

Kommentit (21 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.