Oikeisto vie ja vasemmisto ei edes inise!

06.11.2012 - 10:31
(updated: 09.10.2015 - 10:59)

Mikä ihme siinä on, että suomalainen vasemmisto ja koko työväenliike kulkee kakat housuissa? Oikeisto kokoomuksen johdolla on jo vuosikymmenet määrännyt marssin tahdin yhteiskunnan kehityksessä ja ylipäätään ollut suunnannäyttäjä ideologisissa kysymyksissä.

Viimeisimpänä olemme saaneet seurata miten kokoomus koettelee kepillä jäätä nuortensa kautta ja kypsyttää kansaa massiivisiin sosiaalisiin leikkauksiin. Tietoisesti asialle laitettiin kokoomusnuorten varapuheenjohtaja joka esitti lapsilisien poistamista ja jonka sitten muka puoluesihteerisi Tujunen tuohtuneena tuomitsi. Ja kun vielä vaaditaan sosiaalituista vallan luopumista, niin jokainen tajuaa, että kyse ei ole vain ja ainoastaan yksittäisten ihmisten mielipiteistä.

Kyse on mitä suurimmassa määrin kansan manipuloinnista ja oikeistolaisen ideologian syöttämisestä pala palalta ihmisten tajuntaan. Mutta mitä tekee vasemmisto? Ei yhtikäs mitään! Korkeintaan taivastelee ja kauhistelee eri foorumeilla kuinka pahoja nuo porvarit ovat. Miksi vasemmistolainen ulkoministeri antaa kokoomuksen nöyryyttää itseään ja sallii muitta mutkitta puolustusvoimiemme menevän valvomaan Islannin ilmatilaa – ennenkuulumatonta koheltamista.

Missä luuraa vasemmiston ja työväenliikkeen aloitteellisuus, radikaalisuus ja tilanteen haltuunotto? Miksi joka asiassa olemme puolustuskannalla kun meidän vasemmistossa pitäisi olla aloitteentekijä, uudistaja ja tarjota vaihtoehtoa kapitalistisen laman kourissa rypevälle maallemme? Miten on mahdollista, että vasemmisto on kaapannut konservatiivisuuden oikeistolta?

Onko todella niin, että vasemmistolla on eväät lopussa ja ei ole muuta keinoa kuin yrittää epätoivoisesti estää oikeiston vyörytystä, ristiä kädet ja toivoa josko kapitalismin oloissa saataisiin edes jonkinlaiset siedettävät olot kansalaisille. Siinä missä oikeisto esittää yltiöpäisiä aloitteita hyvinvointiyhteiskunnan alasajoksi ja saa valtaisasti medianäkyvyyttä niin vasemmistossa ollaan hiirulaisia eikä uskalleta esittää omia uutiskynnyksen ylittäviä aloitteita. Miksi ei otettu aloitetta käsiin ja esitetty ennen oikeistolaisten esitystä sosiaalituista luopumista vaikkapa yritystuista luopumista?

Vasemmisto rypee nyt todella syvissä pohjamudissa niin kannatuksen kuin aatteellisuuden taholla. Iskuja otetaan nöyränä vastaan, eikä ole puhettakaan kääntää puolustusta hyökkäykseksi. On käsittämätöntä kun kapitalismi kiemurtelee omissa liemissään eikä kykene tarjoamaan minkäänlaista helpotusta tai ulospääsyä kurjuudesta ja elämisen epätoivosta, niin vasemmisto on se taho joka nousee puolustamaan kyseistä järjestelmää. Molemmat vasemmiston eduskuntapuolueet ovat kiltisti hallituksessa kertomassa kansalle miten heidän pitää uhrautua ja nöyrästi alistua erilaisiin leikkauksiin, supistuksiin ja säästöihin.

Vasemmiston ja koko työväenliikkeen on pikapikaa tehtävä radikaali irtiotto hallituksen harjoittamasta ihmisiä eriarvoistavasta ja kurjistavasta politiikasta ja tarjottava uskottava vasemmistolainen vaihtoehto.

Kysymys vasemmistolle kuuluukin – miksi tukea ja yrittää pönkittää oikeistolaista ideologiaa joka vääjäämättä kulkee kohti auringonlaskua, kun nyt pitäisi kaksin käsin tarttua kiinni nostamaan esille humaania ja oikeudenmukaista 2000 luvun vasemmistolaista arvomaailmaa?

Tekijä

Kirjoittajan blogikirjoitukset

Tekijä

Kirjoittajan blogikirjoitukset

Kommentit (19 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.