Saako Jyrki Katainen karenssin?

09.04.2014 - 10:38
(updated: 09.10.2015 - 10:59)

Pääministeri Jyrki Katainen sitten meni ja otti lopputilin. Voi Jyrki mitä menit tekemään, miten sinun poikaparka mahtaa nyt käydä? Sinullahan ei tiettävästi ole vielä uutta työpaikkaa jos olen oikein ymmärtänyt. Se on nyt Jyrki sillä lailla, että karenssia pukkaa, ellet nopeasti löydä töitä. Olisit hyvä ihminen ottanut selvää saatko varmasti uutta työtä ennen kuin menit hätäpäissäsi sanomaan itsesi irti.

Etkö tosiaan tiennyt kuinka työvoimaviranomaiset ovat kiristäneet otettaan työttömiksi joutuneista? Tai eihän enää ole työttömiä vaan kaikki ovat työttömiä työnhakijoita, sinäkin Jyrki tulet olemaan uuttera työnhakija, ellet onnistu työllistymään heti kohta kun suljet Kesärannan ovet. Jos rehellinen olen ja kun olen tutustunut sinun työhistoriaasi, niin eihän se kovin mairittelevalta näytä. Voi olla kovin vaikeaa saada tuota pikaa töitä, sillä olet kyllä tupeksinut nykyisessä työssäsi siihen malliin, että täytyy olla itseensä kyllästynyt työnantaja joka sinut palkkaa. Todennäköisesti joudut kortistoon ja kärsimään karenssin. Olisit nyt järjestänyt edes potkut itsellesi, niin pääsisit heti työttömyystuen piiriin. Kuulutko edes liittoon vai joudutko Kelan päivärahalle?

Entä vaimosi, onko hän työelämässä, vai joudutteko elämään ehkä pelkällä ”sossun” tuella ensi alkuun? Perkule kun menit leikkaamaan viime töiksesi lapsilisistä, nyt heistä saatavat korvaukset olisivat olleet sinulle enemmän kuin tarpeen jos ajaudut työttömyyden kurimukseen. Toisaalta eikö teillä siellä hallituksessa ole kaavailut, että mitä työtä vaan on otettava vastaan jos sitä tarjotaan. Aja nyt vauhdilla tuo asia läpi, nimittäin siinä voi olla oljenkortesi saada töitä.

Talouspuolelta sinulle tuskin tarjotaan töitä kuten kaupan kassalta, puhumattakaan autokauppiaasta. Raskaita töitä et ole eläissäsi tehnyt, joten sieltäkin suunnalta ovat portit sinun kohdaltasi kiinni. Kunta– ja julkisen puolen työt olette ajamassa alas, että sielläkään sinulla ei ole tulevaisuutta. Ja jos tarjolla olisikin, niin epäilen tohtisitko ottaa sieltä työtä vastaan, sillä pitäväthän kokoomuslaiset puoluetoverit julkisen ja kuntapuolen töitä halveksittavina joista on mitä pikemmin päästävä eroon. Et varmaan kehtaisi naamaasi näyttää Benille ja kumppaneille jos saisit ja ottaisit vastaan jonkun kuntatyön.

Älä toki masennu Jyrki, kyllä tekevälle aina töitä löytyy, kuten teillä kokoomuksessa kivasti sanotaan. Voit välttää karenssin kun lupaudut nöyrästi niin sanotuille höpö – höpö kursseille. Käy nyt ensi alkuun niitä muutama vuosi ja risti kätesi ja rukoile jos vaikka mahdoton toteutuisi ja ihmeen kaupalla kapitalismin kriisi helpottaisi. Olkaamme kuitenkin realisteja ja istu kiltisti opettelemassa kuinka haetaan töitä. Älä yhtään häpeä käydä samaa kurssia moneen kertaan, sillä olet vain yksi heistä jotka eivät yhden kurssin jälkeen osaa hakea töitä, ainakaan työvoimaviranomaisten mielestä.

Uskon, kun aikasi hyppäät kurssilta toiselle, niin jossain vaiheessa tärppää ja pääset kiinni 9 euron töihin. Ajattele mikä sosiaalinen nousu sinua odottaa kun vain maltat olla kärsivällinen. Kurssit ovat muisto vain ja pääset nauttimaan palkkaa kun saat Kelan päivärahan päälle 9 euroa. Siis sinulle maksetaan joka työpäivä ruhtinaalliset 9 euroa. Voi sitä ilon ja onnen päivää kun pääset työelämään jälleen kiinni. Viet kyllä heti vaimon ja lapset ulos syömään kun vihdoin voit sanoa tekeväsi töitä, eivätkä puoluekaverisi enää nimittele sinua työtä vieroksuvaksi tai luuseriksi.

Toivotan sinulle Jyrki onnea työmarkkinoilla ja ota kuule vain rohkeasti töitä vastaan jos niitä sinulle tarjotaan, eikä sillä palkalla niin väliä ole. Usko vain mitä isot pojat siellä teidän kokoomuksessa ovat vuosikausia paasanneet. Rohkeasti pää pystyssä kohti uusia haasteita pätkä – ja orjatöiden merkeissä, olkoon se mottosi Jyrki, niin kyllä se päivä paistaa vielä risukasaankin ja voit myös risusavotassa saada mukavan rusketuksen – ihan ilmaiseksi – jos ilmoja piisaa.

Tekijä

Kirjoittajan blogikirjoitukset

Tekijä

Kirjoittajan blogikirjoitukset