Timo Soini marssilla

03.06.2013 - 10:37
(updated: 09.10.2015 - 10:59)

Uuden ”työväenpuolueen” puheenjohtaja Timo Soini oli käynyt kuulemma viikko sitten ihan Pariisissa asti marssimassa. Jo oli aikakin Timon tutustua vanhaan työväenliikkeen perinteeseen eli mielenosoitusmarssiin.

Työläiset ovat marssineet ja osoittaneet mieltään pitkin talvea ja kevättä sankoin joukoin eri puolilla Eurooppaa yhä kiristävää ja ihmisten elinoloja kurjistavaa Euroopan unionin harjoittamaa politiikkaa vastaan. Hyvä kun suomalainen työväenjohtaja on ollut myös mukana näyttämässä tietä muulle suomalaiselle työväen- ja ammattiyhdistysliikkeelle, kuinka työläisiä pitää puolustaa ja nousta barrikadeille taistelemaan työläisten oikeuksien puolesta.

Ai, ettäkö Timo Soini ei ollutkaan mukana työläisrintamassa vastustamassa EU:n kurjistamispolitiikkaa vaan marssi ihan muiden arvojen puolesta? Mites tässä nyt näin kävi Timo Soini? Olit kuulemma marssinut homovastaisessa miekkarissa. 

Eikös tämä nyt sodi sinun sanojasi vastaan?

Sinun sydäntäsi lähellä kun ovat kuulemma suomalaiset työläiset. Olet syyttänyt vasemmistoa näpertelystä, kun he puolustavat homojen oikeuksia, vastustavat turkistarhausta ja ovat huolissaan ilmastonmuutoksesta. Puheinesi mukaan vasemmisto on unohtanut työläiset, kun aika on mennyt pienen vähemmistön eli homojen hyysäämiseen.

Nyt itse kuitenkin valitsit homovastaisen mielenosoituksen, vaikka sinulla olisi ollut pilvin pimein mahdollisuuksia näyttää kyntesi kuinka suomalaisia työläisiä puolustetaan. Vaan eipä ole sinua näkynyt yhteisrintamassa, kun me työläiset täällä armaassa kotimaassamme olemme useasti olleet kaduilla ja toreilla vaatimassa parempia oloja suomalaisille työläisille.

Kerro nyt Timo hyvä, mistä tässä on kysymys? Olet perussuomalaisten puheenjohtaja ja puolueenne kuulemma ihan nimeään myöten on suomalaisten asialla. Nyt kuitenkin marssit kansainvälisillä kentillä homoja vastaan, kun samaan aikaan suomalaista työläistä ja köyhää kansaa lyödään kuin vierasta sikaa.

Suomalaisia sanotaan irti, lomautetaan, poljetaan palkkoja, teetetään orjatöitä, palveluja ajetaan alas suomalaisia köyhiä kyykyttäen ja sinä poika sen kun vain osoitat mieltä homoja vastaan Pariisissa, vaikka oman maan tilanne suorastaan huutaa tekoja työkansan puolesta.

Olitko Timo muuten mukana antamassa tukea ja heiluttamassa kylttejä kun ihan omilla kotikonnuillasi Veolian kuljettajat taistelivat oikeuksistaan työnantajan mielivaltaa vastaan?

Yritin kyllä tiirata, näkyykö jutun kuvassa sinua, Timo, seisomassa taistelevien työläisten rinnalla, mutta taisit juuri samaan aikaan marssia homoja vastaan Ranskan pääkaupungissa.

Kysynkin nyt sinulta ihan ystävällisessä hengessä Timo, että onko sinulle tärkeämpää vastustaa ranskalaisten homojen avioliittoa kuin aidosti seisoa ja ajaa suomalaisen duunarin asiaa? Milloin näemme sinut täällä koto-Suomessa heiluttamassa lippua tai kantamassa kylttiä suomalaisen duunarin puolesta?

Olen optimistinen ja uskon kun nyt olet saanut pään auki osallistumalla porvarille harvinaiseen mielenosoitukseen - porvarithan ovat yleensä sisäsiistejä ja sopivat asioista mieluiten kabineteissa kun kaduilla - että jatkossa voimme marssia rintarinnan työläisten paremman huomisen puolesta.

Usko pois, tilaisuuksia tulee olemaan. Niin kovan kohtelun alla suomalaiset ja eurooppalaiset työläiset ja muut syrjäytetyt ovat.

Tekijä

Kirjoittajan blogikirjoitukset

Tekijä

Kirjoittajan blogikirjoitukset

Kommentit (19 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.