Timo Soini – mitä mieltä olet Ukrainan tilanteesta?

29.01.2014 - 15:57
(updated: 09.10.2015 - 10:59)

Timo Soini on maamme suurimman oppositiopuolueen puheenjohtaja – hän on myös eduskunnan ulkoasianvaliokunnan puheenjohtaja. On siis aiheellista kysyä miten Soini suhtautuu Ukrainan mellakoihin.

Kuten tiedämme, Timo Soini kritisoi Euroopan Unionia ja on ainakin puheissa sen kiivas arvostelija. Hän uskoo vain ja ainoastaan parlamentaarisen toiminnan voimaan. Näin oletan, koska eipä ole Soinia näkynyt kaduilla joukkoineen vaatimassa muutosta nykyiseen kansaa kurjistavaan menoon.

Missä lymyät Timo Soini – miksi opposition ja tärkeän valiokunnan nokkamies vaikenee kiperien asioiden edessä? Presidentti Niinistö ja pääministeri Katainen sentään toivat jo kiekkovierasmielenosoituksen jälkeen ilmi kenen joukoissa he seisovat ja ainakin pääministeri Kataiselta löytyy sympatiaa mellakoivalle rosvojoukolle Ukrainassa. Jos presidentti Niinistö on asiasta jotain lausunut, on se minulta mennyt ohi korvien.

Sanot Timo Soini olevasi suoraselkäinen mies – en halua kiistää sitä – pois se minusta. Sanot myös puhuvasi suoraan ja kertovasi asiat niin kuin ne ovat. Miksi olet nyt tärkeiden asioiden äärellä hissun kissun?

Suomen kansa janoaa tietoa seisooko suuri ja mahtava suomalainen oppositiojohtaja suomalaisten mielenosoittajien rinnalla, vai asettuuko hän vallassa olevien puolelle eturiviin? Entä Ukraina – kerro jo kiireen vilkkaa kantasi siihen?

Ymmärrän jotenkin, jos eduskunnan ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtajan ominaisuudessa annat Ukrainan tilanteesta lausuntoja diplomaattisesti kieli keskellä suuta, mutta suurimman oppositiopuolueen puheenjohtajana odotan sinulta suoraselkäistä kannanottoa mitä mieltä olet.

Kun Ukrainassa on käyty demokraattiset vaalit ja parlamentti valinnut hallituksen, niin luulisin sinun Timo Soini parlamentarismin kannattajana antavan tukesi Ukrainan hallitukselle? Kaiken lisäksi maan hallitus suhtautuu erittäin nuivasti sinunkin arvostelemaasi Euroopan Unioniin, niin ei kait pitäisi olla epäselvää, jos selvin sanoin tuomitset kahakoinnit ja mellakoinnit Kiovan kaduilla.

Jään mielenkiinnolla odottamaan pääministerin viittaa jo sovittelevan Timo Soinin lausuntoa. Ottaako hän asiaan mitenkään kantaa, sanooko asiasta suoraan halki poikki ja pinoon, vai tulemmeko kuulemaan aikanaan sitä tyypillistä poliittista liturgiaa josta ei ota selvää se vanha ja kuuluisa Erkkikään – veikkaan tuota viimeistä vaihtoehtoa!

Tekijä

Kirjoittajan blogikirjoitukset

Tekijä

Kirjoittajan blogikirjoitukset