Puolen kilon punttisalilla

25.06.2015 - 11:50
(updated: 12.10.2015 - 11:16)

Kärrynpyörän kantapöytä valmistautui juhannukseen harvinaisen tieteellisissä tunnelmissa. Pena oli törmännyt Japanin Tokushiman yliopistossa tehtyyn tutkimukseen, jonka mukaan oluen sisältämästä humalasta on löydetty ainesosia, jotka estävät lihaskudoksen heikkenemistä ja surkastumista. Humala siis selvästi kehittää lihaksia.

Jotta lihaksia vahvistavia flavonoideja saisi tarpeeksi, tulisi uutisen mukaan juoda olutta vähintään 72 litraa päivässä.

– Tämähän on selvä juttu. Tavoitteet ovat olleet aivan liian vaatimattomat, sen vuoksi tuloksia ei ole näkynyt, tuumi Pena.

Marde kehuu, että hänhän se on jo vuositolkulla istunut ”puolen kilon punttisalilla”.

– Puolen litran tuoppi painaa puoli kiloa, ja tällä on hyvä treenata hauista. Tuoppi tosin kevenee tässä samalla, mutta nestetankkaus hoituu automaattisesti eikä pääse ylikuntoon, perusteli Marde.

Tiedonantajan toimitus on vielä näin juhannuksen alla saanut vieraakseen alivaltiosihteeri Eino Kemppaisen. Kemppaisen tehtävänä on nyt kansan kielellä selventää persporvarihallituksen ohjelmaa ja linjauksia.

Mitä konkreettista on nyt tekeillä, alivaltiosihteeri Kemppainen?

– Hallitus on noteerannut viime viikolla järjestetyn Vain kaksi kättä -mielenosoituksen, jossa vastustettiin varhaiskasvatukseen kohdistettuja leikkauksia, vakuuttelee Kemppainen.

– Olemme jo aloittaneet toimenpiteet parannellun ihmisen kehittämiseksi. Tavoitteena olisi saada nelikätisiä hoitajia jo parin kymmenen vuoden kuluttua, linjaa Kemppainen.

Erityistä konsulttiapua on hankittu Intiasta, jonka kulttuurissa on pitkä kokemus moniraajaisista, ihmisenkaltaisista olennoista.

Kemppaisen mukaan hallitus on myös selvittämässä, voiko mustekalan geenejä yhdistellä ihmiseen. Valtiovarainministeriön laskelmien mukaan kahdeksanraajainen hoitaja olisi arviolta neljä kertaa tehokkaampi kuin kaksiraajainen.

Teuvo Hakkarainen kävi kyselemässä vakuutusyhtiössä, milloin palovakuutusrahat saisi tilille.

– Milloinkas tuo teidän sahanne on palanut?

– Ei se vielä ou palanna, vuan huomenna olis tarkoitus roihuuttaa.

Suuren nimeltä mainitsemattoman valtakunnallisen päivälehden päätoimittajalla oli kesäpaikka kukoistavan maatilan naapurissa. Kerran tilan peltoja katsellessaan päätoimittaja ihmetteli isännälle, miksi tilan pellot kasvoivat niin hyvin.

– Se johtuu siitä, että minä panen peltoihini sitä mitä sinä panet lehteesi, myhäili isäntä.

Tekijä

Kirjoittajan blogikirjoitukset

Tekijä

Kirjoittajan blogikirjoitukset