Kyypuolueen ministerit

25.10.2016 - 18:45

Tällä kertaa hallituspuolueista Tiedonantajan toimituksen vieraana on kokoomus.

– Ensimmäisenä meillä on kokoomuksen puheenjohtaja ja pääministeri Petteri Orpo.

– Anteeksi, mutta en ole pääministeri – vielä – vaan valtiovarainministeri.

– Kappas vain. Olisin voinut politiikan perusteella vaikka vannoa, että hallitusta johtaa kokoomuslainen, mutta korjataan tämäkin nyt tässä heti alkuvaiheessa. Kerropas mitä ”kykypuolueeseen” nykyään kuuluu?

– Mihin ”kykypuolueeseen”?

– Kokoomustahan on herra ties mistä syystä sanottu aina kykypuolueeksi…

– Ai jaa? Minä kun olen aina luullut, että olemme ”kyypuolue”. Kyy on vikkelä ja hieno eläin, käärme. Me kokoomuslaiset olemme olleet aina sellaisia poliittisia käärmeitä, sehän on ovela ja fiksu otus, matelee piireihin ja sihauttelee myrkkyä sinne tänne. Vai että tässä onkin virhe, kokoomus onkin kyky- ei kyypuolue… no kyllähän se niinkin käy! Hyvä kun tuli tämä asia nyt korjattua!

– Mikä on mielestäsi suurin saavutuksesi hallituksessa tähän mennessä?

– Kyllä se on tämä SSS-hallituksen lempinimen muuttaminen SOS-hallitukseksi. Tätä me Alexin kanssa naurettiin jo etukäteen, kun sille pedattiin noita jatkovirkoja tuolla EU:n puolella, että SOS-hallitus tulee. Kun Alexin sukunimi alkaa ässällä ja minun oolla, hiffaatko? Ajattele jos puheenjohtajaksi olisikin valittu joku Elina Lepomäki? Mikä ihme hallitus sitten olisi ollut? SSL? LSS? SLS? Ei toimi, ei sitten millään!

Seuraavana kokoomuksen ministereistä meillä onkin kierrossa yksityistämisministeri Anne Berner.

– Tervetuloa! Olet päässyt myllertämään oikein kunnolla Suomen liikennepolitiikkaa. Jatkossa ei köyhä sitten edes töissä käy, kun julkiset on lakkautettu tai yksityistetty ja työmatkavähennyksiäkin leikataan.

– Hetkinen… juuri saamamme tiedon mukaan Berner onkin keskustan eikä kokoomuksen ministeri. No johan on! Olisin politiikan perusteella kyllä voinut vaikka vannoa… no sattuuhan sitä! Erotetaanpa taustatoimittaja ja otetaan seuraava.

Lauteilla sivistymättömyydestä vastaava ministeri Sanni Grahn-Laasonen. Mitäs mielessä?

– No mehän otamme heti vaarin, jos joku talousnobelisti kommentoi. Me tehdään nyt niin, että me toteutetaan hallitusohjelmassa oleva yliopistojen pääomitus, mutta väitetään, että me muutetaan meidän politiikkaa. Leikkauksia ei peruta, vaan yliopistot saa hiukan lisää pääomaa, tiäxä? Tuottojahan ei parhaassa taloudellisessa tilanteessakaan tule kuin pari milliä, mutta hallitus näyttäytyy hiukan paremmassa valossa kuin aiemmin. Ja mediakin on ostanut jo tän meidän jutun eli nou hätä!

Ja lopuksi meillä on sodanlietsonta-ja Nato-ministeri Jussi Niinistö.

– Mitenkäs hallitus perustelee miljardien asehankinnat samalla kun hyvinvointivaltiosta leikataan miljarditolkulla?

– Ai hemmetti, Niinistö onkin persu. Mistä näistä ministereistä enää tietää, kun kaikki vaikuttavat olevan kokoomuslaisia! Ja erottakaa nyt ihmeessä se taustatoimittaja, tästä ei tule yhtään mitään!