Alkuperäinen kirjoittaja: Unto Kiiskinen tietokirjailija
Olipa ilo lukea Minkkisen asiallinen ja tasapuolinen matkakertomus P-Koreasta.
Kaikilta toimittajilta ja historioitsijoilta sopii odottaa samanlaista tyyliä.
Tiedot ja asiat niinkuin ne ovat.
Syiden ymmärtäminen jonkin valtion olosuhteisiin vaatii samanlaista kiihkottomuutta.Meillä lukijoilla on harvoin mahdollisuutta tietää kaikkea
luonnonrikkauksista tai toisten valtioiden vihamielisestä vaikutuksesta talouteen.
Yritys rehellisyyteen ja puolueettomuuteen on jo sinänsä kiitettävää.
Kuinkahan pian meitä harhaisia punikkeja tullaan valistamaan siitä, miten koko vierailussa oli kyse vain taidokkaasti rakennettujen kulissien ylläpitämisestä, ja kuinka pyongyangilaiset todellisuudessa ovat vain nälkäpalkalla työskenteleviä näyttelijöitä? Kun usko kommunismin sisäänrakennettuun pahuuteen on tarpeeksi kova, absurdeimmatkin väitteet menevät täydestä.
Kiitos Aikku, kerrassaan mainio juttu, taas kerran.
Minulla ei ole intohimoja ei puolesta eikä vastaan, puhuttaessa Pohjois-Koreasta.
Maa on sosialistinen.
Pohjois-Korea joutuu varustautumaan, USA olisi siellä välittömästi, jos se ei niin tekisi.
Se on yhteiskunnan rakentamisesta pois.
Näin se on ollut joka ainoan sos.maan osalta.
Se uhka on todellinen nytkin Etelä-Amerikan osalta.
Pohjois-Korea on sosialistinen, se on selvää, kansa sen takana.
On selvää sekin, että sosialismissa(kin) valta on keskittynyttä.
Porvarillisessa se on tietenkin väärin, koska porvarillisessa vallassa hajoita ja hallitse on selvää.
Sosialismi on sekatalous, jossa kapitalismi on voimakkaasti mukana ja jossa porvarito haluaa sen muuttaa omaksi kuvakseen, takaisin.
Kiitos aikku, en nyt jaksa enempää, voisin, muta en jaksa..sitten tuonnemnpana...ehkä
Alkuperäinen kirjoittaja: Unto Kiiskinen tietokirjailija
Miten ratkaisevasti ympäristön vihamielisyys vaikuttaa talouteen?
Huhtalan kirjoitus siitä on selkokielinen.
Juuri samalla tavalla amerikkalainen pastori C.T. Russell kirjoitti 115 vuotta sitten. Hän piti kommunistista järjestelmää todennäköisesti parhaana, mutta ei uskonut sen onnistuvan esim. muiden valtioiden vihan johdosta.
Sosialistinen valtio joko valloitetaan tai se tuhoutuu varustautumiseen.
Molempia esimerkkejä on nähty.
On kyllä ihan turha odottaa kommunistiselle liikkeelle mitään uskottavuutta niin kauan kuin sitä aktiivisesti romutetaan tällaisilla "Pohjois-Koreassa kaikki hyvin"-tyyppisillä sekoiluilla. Ihan kiusallaanko ne sitten sitä ruoka-apua kerjäävät? Entä kaikkien Pohjois-Koreasta loikanneiden kertomukset mm. köyhyydestä ja vankileireistä? Eivätkä ne kaikki dokumentit mitä maasta on näytetty varmaankaan ole vain lavastettuja tai sitten niissä on ollut varsin tähtitieteellisen suuri budjetti. Vähän nyt kannattaisi terävöityä, eikä vain USA:n ja imperialismin vastustamisen nimissä kumartaa jokaista diktaattoria!
Pohjois-Korea ja Kuuba ovat esimerkkejä väitteelle että Neuvostoliitto olisi kaatunut talouteen. Neuvostoliiton kaatamisen jälkeen molempien maiden taloudet olivat tosi tiukilla. Asian ymmärtävät tietävät, ettei kapitalismi ole ratkaisu mihinkään maan- tai maailman ongelmaan. Kun kommunismin tai välivaiheen sosialismin aatteiden eli tieteellisen sosialismin tietämys ihmisiltä pääsee hämärtymään, voi tulla tilalle oman ahneuden ajattelu, kaikkine Lottouskontoineen. Kapitalismi ei ole koskaan laiminlyöneet idealoogista tiedotustoimintaansa. Ikävä kyllä vasemmisto ja jopa kommunistiset puolueet ovat laiminlyöneet, ikävillä seurauksilla. Sopeutumalla tähän päivään, niin kuin eräät sanovat. Tulisi ymmärtää ketkä ovat luoneet ”tämän päivän yleisen mielipiteensä” tietotusvälineillään.
"Vähän nyt kannattaisi terävöityä, eikä vain USA:n ja imperialismin vastustamisen nimissä kumartaa jokaista diktaattoria!"
"Demokratia yksille on usein diktatuuria toisille. Esimerkiksi Suomi näyttäytyy jollakin tapaa demokratiana suomalaisille Suomessa, mutta esim Afganistanissa Halonen ja Niinistö ovat vain diktatuurin valtionpäämiehiä suurten ydinasevaltojen rinnalla.
Minun mielestäni Halosta ja Niinistöä ei pidä kumartaa ihan vain USA:n ja imperialismin myötäilemisen nimissä, Niinistökin tulis paljon halvemmaksi ihan tavallisessa linnassa.
Oli hienoa lukea Minkkisen kirjoitus. Hieman samanlaiset loppupäätelmät jäivät omalta vapun tienoon reissulta Euroopan "pahan valtakuntaan" Minskiin.
Maailman luokan kulttuuritarjonta, viimeisen päälle hoidetut tiet, puistot, talot, korkea koulutustaso tekevät maasta suorastaan edelläkävijän ja olisi hienoa että myös TA lähtisi tekemään juttua paikan päältä.
"Esimerkiksi Suomi näyttäytyy jollakin tapaa demokratiana suomalaisille Suomessa, mutta esim Afganistanissa Halonen ja Niinistö ovat vain diktatuurin valtionpäämiehiä suurten ydinasevaltojen rinnalla."
Jopas on pöljää tekstiä.
"Minun mielestäni Halosta ja Niinistöä ei pidä kumartaa ihan vain USA:n ja imperialismin myötäilemisen nimissä, Niinistökin tulis paljon halvemmaksi ihan tavallisessa linnassa."
Ei Suomen presidenttiä tietenkään kumarreta USA:n tai imperialismin myötäilemisen nimissä. Suomen presidentti sekä virkana että henkilönä on ihan kansallisen asemansa vuoksi kunnioituksensa ansainnut.
Minkkinen on varmaankin oikeassa huomatessaan kuinka USA-johtoinen Pohjois-Korean demonisointi on toiminut ja toimii edelleenkin. Se tosin ei tee juche-aatteesta eikä sen sovellutuksesta demokraattista eikä sosialistista. Samoin olen Opiskelijan kanssa samaa mieltä, että tuollaiset huomiot meidän käsityksiemme manipuloinnista eivät lisää myötämieltä valtajulkisuuden parissa. Päinvastoin, mörköistämisen arvostelu saattaa arvostelijankin sen kohteeksi.
Mitä sitten olisi tehtävä jotta a) demonisointi ei menisi n.s. suurelle yleisölle läpi ja b) pohjoiskorealaisen menon kriittinen arvostelu pysyisi asiallisella linjalla?
"Mitä sitten olisi tehtävä jotta a) demonisointi ei menisi n.s. suurelle yleisölle läpi ja b) pohjoiskorealaisen menon kriittinen arvostelu pysyisi asiallisella linjalla?"
Pitäisi kai olla mahdollisimman objektiivista tiedotusta aiheesta. Maassa olevia ongelmia ei pidä peitellä.
Toisaalta on ihan pähkähullua jos Afganistanin diktatuuria ylläpitäviä kuningaskuntia kutsutaan demokratioiksi. Eihän Korean Kansantasavalta ole hyökännyt Afganistaniin, miksi ihmeessä juuri sitä pitäisi nimitellä diktatuuriksi, onhan se kuitenkin demokraattisempi kuin Suomi, Ruotsi tai Norja vaikkei tarpeeksi demokraattinen olekkaan.
"Mitä sitten olisi tehtävä jotta a) demonisointi ei menisi n.s. suurelle yleisölle läpi ja b) pohjoiskorealaisen menon kriittinen arvostelu pysyisi asiallisella linjalla?"
Molempiin AVOIMUUS
Kannattaisikohan P-Korean kokeilla samaan mikä on laajalti käytössä ainakin läntisessä maailmassa. Kuka hyvänsa maahan tullut voi liikkua vapaasti ja puhua vapaasti jokaisen vastaantulinjan kanssa. Miksi pitää olla puolueen "sertifioma" esiliina mukana ?
Olisiko kenties jotain salattavaa ?
Järkyttävää, miten suomalainen rehti kommunisti sokeasti ihailee julmaa hirmuhallintoa, joka on häpeäksi kommunismin jaloille periaatteille! Tuolla hallinnolla ei ole mitään tekemistä sosialismin tai kommunismin kanssa, muuta kuin nimi. Kyseessä on mafiatyylinen oman edun tavoittelijoiden harvainvalta! Pidettiinkö ulkomaisia kokousvieraita niin hyvänä, että sellaiset vähäpätöiset seikat, kuten Pohjois-Korean rikokset ihmisyyttä vastaan, demokratian olemattomuus, maan aggressiivisuus naapureitaan kohtaan ja täydellinen arvaamattomuus pääsivät vallan unohtumaan?
Tietoa maan hallinnon julmuuksista omaa kansaansa kohtaan, vainoharhaisesta militarismista, nälänhädästä ja sairaanloisesta henkilökultista on kyllä runsaasti saatavilla, ja kaikki se ei voi olla valhetta ja läntistä propagandaa! Sen sijaan diktaattorit aatteesta riippumatta ovat vallassa pysyäkseen tunnetusti aina käyttäneet väkivaltaa ja luoneet pelon ilmapiirin. Heidän keinoihinsa on poikkeuksetta kuulunut valheellinen propaganda kansan aivopesemiseksi, asioiden oikean laidan peittelemiseksi ja ulkoisen julkisuuskuvan kiillottamiseksi. Pohjois-Korea ei tässä tee poikkeusta.
Miksi minun siis pitäisi uskoa Pohjois-Korean ilmiselvää propagandaa ennemmin, kuin vapaiden kansainvälisten tiedotusvälineiden ja ihmisoikeusjärjestöjen raportteja maan synkästä tilanteesta?
Teidän suomalaisten kommunistien - demokratian airuiden - olisi syytä tehdä kiireellä jyrkkä pesäero kaikenlaisiin hirmuvaltiaisiin! Muuten menetätte lopunkin kansan luottamuksen, ja siinä tapauksessa se on teille ihan oikein!
Minkkinen ja kumppanit, eikö omaatuntoanne lainkaan kaiverra tyrannien kanssa veljeily ja natsihallinnon kaltaisen kuvotuksen sympatiseeraaminen? Häpeäisitte! Minä uskon demokraattiseen sosialismiin, mutta en pakkovaltaan millään verukkeilla, en missään oloissa. Tarkoitus ei pyhitä keinoja, kun pelissä on ihmisoikeudet, vapaus ja demokratia!
Opiskelija, tuskin kukaan väittää Korean olevan mikään maanpäällinen paratiisi. Kuitenkin länsimedian valehteluun on aina tartuttava hanakasti. Esimerkiksi "ruoka-apu" ainakin Yhdysvaltojen osalta on harhaanjohtava termi, Korea on saanut ruokaa silloin kun on ollut valmis tekemään kohtuuttomia myönnytyksiä. Hanat on aina isketty kiinni pienimmänkin tekosyyn varjolla, todenmukaisempaa olisi siis puhua kiristyksestä. Toisekseen, mikä tekee loikkarien kertomuksista uskottavampia kuin luvan kanssa ulkomailla elävien kokemuksista? http://www.fightbacknews.org/2011/12/21/korea-stands-strong-kim-jong-il-...
Mitä diktatuurisyytöksiin tulee, Korean päämies on valittu vaaleilla siinä missä parlamentinkin edustajat. Se, ettet sinä satu hänestä pitämään on ikävää, mutta ei oikeuta väittämään etteikö hän nauttisi kansan valtuutusta tehtäväänsä.
Myyryläinen, Korea on kuin onkin sosialistinen, sopipa se sinun (oletettavasti utopiseen) käsitykseesi sosialismista tahi ei. Ns. valkoinen vasemmisto on aina kiistänyt reaalisosialististen maiden sosialismin, milloin revisionismiin, milloin dogmaattisuuteen nojautuen. Räksytystä on ollut maailman sivu, mutta mitään konkreettista esimerkkiä paremmasta strategiasta ei olla koskaan saatu aikaan.
"Opiskelija, tuskin kukaan väittää Korean olevan mikään maanpäällinen paratiisi. Kuitenkin länsimedian valehteluun on aina tartuttava hanakasti."
Kyse on kyllä ennemmin paikoittaisesta liioittelusta kuin suoranaisesta valehtelusta.
"Esimerkiksi "ruoka-apu" ainakin Yhdysvaltojen osalta on harhaanjohtava termi, Korea on saanut ruokaa silloin kun on ollut valmis tekemään kohtuuttomia myönnytyksiä."
Ovatko tosiaan vaatimukset ydinaseprojekteista luopumisesta ja Etelä-Korean rauhaan jättämisestä kohtuuttomia? Ylipäänsä ruoka-avun tarve kertoo siitä, ettei Pohjois-Koreassa kaikki ole niin ruusuista kuin mitä Minkkinen yrittää jutussaan maalailla. Onhan sekin jo todettu, että pohjoiskorealaiset ovat jääneet pituuskasvussa eteläkorealaisista jälkeen vähäisen ravinnonsaannin vuoksi. Kimien vatsakummut kertovat tosin johtajien varsin riittävästä ravinnonsaannista.
"Toisekseen, mikä tekee loikkarien kertomuksista uskottavampia kuin luvan kanssa ulkomailla elävien kokemuksista?"
Loikkarien kertomusten perusteella ne luvan kanssa ulkomailla elävät joutunevat valitsemaan sanansa varsin tarkkaan, jos haluavat välttää omaltaan ja perheensä osalta sen kohtalon, josta loikkareiden tarinoissa kerrotaan. Sen sijaan mikään ei varmaankaan pakota kaikkia loikkareita kertomaan vain tietyn suuntaisista kohtaloista. Voidaan tietty olettaa, että heille on jotain maksettu, mutta silloin pitäisi myös toisenlaisista kertomuksista maksamisen olla mahdollista. Lisäksi Pohjois-Korea voisi avoimuudella helposti osoittaa, ettei mitään vankileirejä ole, mutta sitä se ei tee. Tietysti kaiken keskustelun voi aina jumittaa länsimedian puolueellisuudesta sössöttämiseen, mutta läntinenkään media ei ole sellainen salaliiton hallitsema monoliitti kuin foliohatut väittävät.
"Mitä diktatuurisyytöksiin tulee, Korean päämies on valittu vaaleilla siinä missä parlamentinkin edustajat."
Sallittuja puolueita siellä on käsittääkseni kolme, jotka kaikki ovat kommunistisia. Lisäksi kaksi muuta eivät muodosta mitään todellista oppositiota valtapuolueelle. Loistavan toverin tai hänen edeltäjiensä Rakastetun johtajan ja Suuren johtajan valintaan vapailla vaaleilla nyt ei usko kukaan yhtään sen enempää kuin uskotaan juttuja noiden johtajien golftaidoista tai säveltäjänlahjoista.
"Myyryläinen, Korea on kuin onkin sosialistinen, sopipa se sinun (oletettavasti utopiseen) käsitykseesi sosialismista tahi ei. Ns. valkoinen vasemmisto on aina kiistänyt reaalisosialististen maiden sosialismin, milloin revisionismiin, milloin dogmaattisuuteen nojautuen."
sössönsöö...
"Räksytystä on ollut maailman sivu, mutta mitään konkreettista esimerkkiä paremmasta strategiasta ei olla koskaan saatu aikaan."
Esimerkkejä paremmasta strategiasta on euroopan ja varsinkin pohjoismaiden sosiaalivaltiomalleissa riittämiin. Niissä parlamentaariseen yhteistyöhön kyenneet kommunistitkin ovat päässeet vaikuttamaan. Toki reaalisosialismin leviämisen pelko on aiemmin auttanut siinä, että oikeisto ei ole voinut olla huomioimatta myös vasemmistolaisia pyrkimyksiä.
Miksi tuosta "ihmemaasta" pyritään pois. Aivan sama kuin länsisaksan ja ddr:n välinen kuilu.
DDR:stä paettiin länteen, ei toisinpäin.
Samoin roistovaltiosta (jossa on ääridiktatuurinen perhedynastia vallalla) paetaan etelä-koreaan ja kiinaan.
Miksi? Koska pohjoiskoreassa ei ole alkeellisimpiakaan ihmisoikeuksia. Ensimmäinen on vapaus valita.
Haluanko asua tässä roistovaltiossa vai muutanko muualle paremman elämän pariin?
Eli roistot alistavat kansalaisia jo alkeellisimpien perusoikeuksien osalta eli siinä missä kansalainen saa ja haluaa asua.
Eteläkorealaiset saavat halutessaan muuttaa mihin haluavat, koska kyseessä on sivistysvaltio.
Pohjoiskoreasta ja sen hulluista johtajista ja sivistyksestä ei voi puhua samassa lauseessa.
Vieläkö se korvaustaukset märkänä kulkeva siika-aho paasaa kommunismin riemuista vaikka ei ollut syntynyt kun siitä riesasta päästiin itä-euroopassa eroon.
"Kyse on kyllä ennemmin paikoittaisesta liioittelusta kuin suoranaisesta valehtelusta."
Tuorein esimerkki ihan suoranaisesta valehtelusta on hiljattainen satelliittilaukaisu, jota länsimediassa viimeiseen asti väitettiin ohjuskokeeksi.
"Ovatko tosiaan vaatimukset ydinaseprojekteista luopumisesta ja Etelä-Korean rauhaan jättämisestä kohtuuttomia?"
Äärimmäisen tekopyhiä ne ainakin ovat, ottaen huomioon miten ydinaseet jaukautuvat globaalisti eri valtioiden kesken.
"Lisäksi Pohjois-Korea voisi avoimuudella helposti osoittaa, ettei mitään vankileirejä ole, mutta sitä se ei tee."
Ottaen huomioon vuosikymmeniä jatkuneen sodan uhan, on varovaisuus sen suhteen mitä tietoja ulkovalloille voidaan myöntää, täysin ymmärrettävää.
"Sallittuja puolueita siellä on käsittääkseni kolme, jotka kaikki ovat kommunistisia. Lisäksi kaksi muuta eivät muodosta mitään todellista oppositiota valtapuolueelle."
Korean työväenpuolue on tosiaan ylivoimainen valtapuolue, mutta mikä on pointtisi? Äänestävätkö korealaiset mielestäsi väärin?
"Loistavan toverin tai hänen edeltäjiensä Rakastetun johtajan ja Suuren johtajan valintaan vapailla vaaleilla nyt ei usko kukaan yhtään sen enempää kuin uskotaan juttuja noiden johtajien golftaidoista tai säveltäjänlahjoista."
Saat minun puolestani uskoa tai olla uskomatta mihin tahansa, mutta olisiko mahdollista pitää nämä uskon asiat poliittisen keskustelun ulkopuolella?
"Esimerkkejä paremmasta strategiasta on euroopan ja varsinkin pohjoismaiden sosiaalivaltiomalleissa riittämiin."
Kuinka monessa näistä valtioissa on esimerkiksi yksityisomistus lakkautettu? Sehän on sosialismin tärkein tunnusmerkki.
"Ovatko tosiaan vaatimukset ydinaseprojekteista luopumisesta ja Etelä-Korean rauhaan jättämisestä kohtuuttomia?"
Asiastahan on sovittu jo 44 vuotta sitten ydinsulkusopimuksessa. Suurimpana kantona kaskessa on se että Korean eteläisiä alueita miehittävä valtio ei suostu ydinsulkusopimuksen toimeen panoon. Samainen valtio on jo aiemmin räjäyttänyt kaksi atomipommia Korean naapurissa ja pitää tälläkin hetkellä atomipommeja Korean alueella ilman Korean lupaa.
Naton kanssa avoliitossa elävä Suomen tasavaltakin on antanut toistuvasti tukensa ydinsulkusopimuksen toimeenpanon lykkäämiselle, kuulemma päästäkseen niihin pöytiin joissa asioista päätetään.
Se onko asiat hyvin, huonosti tai miten liekkään milläkin alueella Koreassa on yksi asia.
Se että Kolmatta Valtakuntaa paljon hirvittävämpi rikollisvaltio uhkaa joukkotuhoaseillaan koko maailmaa, mukaan lukien omia kansalaisiaan, se on toinen asia.
Näitä asioita ei pitäisi sekoittaa keskenään. Atomipommi polttaa ihan yhtä katkerasti karrelle ihmisen onpahan hän juutalinen, kristitty, budhalainen, mustalainen, sosialisti, vinosilmä, porvari, ählämi tai vaikkapa pesäpalloilija.
Miten tulikaan mieleen erään dosentin matkakertomus Syyriaan Putinin nuorten matkassa, kun luki Minkkisen "kertomusta" Pohjois-Koreaan Junce- aateveljien mukana. Tällaisissa aateveljien matkoissa on vähän sama kuin menisi Lestadiolaisien kanssa uskonkokoukseen, kaikki ongelmat on poistettu aiheuttamasta mielipahaa matkalaisille, vain suuri "jumalallinen armo ja autuus" on nähtävissä.
Omat mielipiteeni Pohjois-Koreasta olen jo sanonut "Onko varaa keskustelussa", joten se siitä.
Minkkiseltä kysyisin sen verran vapaasta likkumisesta matkalla, kuinka vapaata se todellisuudessa oli? Oliko esim. vapaus kulkea ilman "opasta" kylillä ja kujilla, mennä itse valitsemaansa kuppilaan ja tavata siellä ihmisiä ja saada jotain muuta kuin tulkin hyväksymää keskustelua aikaiseksi?
Kävin muuten juuri vierailulla entisessä Neuvosto Eestissä nykyisessä Eesti Vaparik ja sielläkin on vielä nähtävissä Neuvostokomennon jäljet niin maaseudulla kuin myös Tallinassa kaksikymmentä vuotta miehityksen päättymisen jälkeen.
Minkkiseltä kysyisin vielä, että tähän "täysin vaarattoman raketin" kokeiluun käytetty n.640 miljoonaa olisi voitu ehkä käyttää hyödyllisempäänkin?
Näistä "johtajien ihmeteoista" vielä, eihän niitä lännessä ole keksitty, vaan ne on Pohjois-Korean lehdissä ja televisioissa julkaistuja virallisia tiedotuksia/uutisia!
Tätä nuorta johtajaa kun ihailit neljän metrin päästä, niin etkö huomannut niitä lankoja, jotka nuorta iloisenoloista marionettia ohjailivat? Et kai väitä tosissasi, että hänet meillä Suomessakin käytössä olevalla demokratisella menetelmällä on tähän virkaan valittu?
Tietokirjailija Kiiskinen, oletko lukenut kuinka moni kapitalistinen valtio on tuhoutunut kun kommunistit ovat hyökänneet sinne ja sitten vuosien jälkeen ovat jättäneet valtion taas kapitalistien korjattavaksi? (Esim. viimeajoilta entinen itäinen Saksa ja moni muu siellä suunnalla ollut valtio)
"Ottaen huomioon vuosikymmeniä jatkuneen sodan uhan, on varovaisuus sen suhteen mitä tietoja ulkovalloille voidaan myöntää, täysin ymmärrettävää."
Onhan se selvä, ettei Pohjois-Korea halua suoraan myöntää maailmalle miten perseellään asiat siellä ovat.
"Korean työväenpuolue on tosiaan ylivoimainen valtapuolue, mutta mikä on pointtisi? Äänestävätkö korealaiset mielestäsi väärin?"
Korealaisten äänestskäyttäytyminen taitaa olla varsin ohjailtua, mutta pointtini liittyy ennemmin siihen, että sallittujen puolueiden ja näkemysten määrä on hyvin rajattu.
"Saat minun puolestani uskoa tai olla uskomatta mihin tahansa, mutta olisiko mahdollista pitää nämä uskon asiat poliittisen keskustelun ulkopuolella?"
Uskottavuus liittyy varsin olennaisesti politiikkaan ja poliittiseen keskusteluun. Se pääsee varmaan aika helposti unohtumaan Pohjois-Korean puolesta satuillessa. :)
"Kuinka monessa näistä valtioissa on esimerkiksi yksityisomistus lakkautettu? Sehän on sosialismin tärkein tunnusmerkki."
Kokonaan sitä ei ole lopetettu missään (myöskään reaalisosialismissa), mutta valtiolla on ollut vahva rooli ja omistus varsinkin Ruotsissa ja Ranskassa. Nimenomaan tuotantovälineiden yhteisomistushan se on se olennainen piirre sosialismissa. Länsieurooppalaisessa sosialismissa on tietysti se ero, että siellä niillä yhteisillä tuotantovälineillä on saatu jotain järkevää aikaankin.
Hohhoijjaa. Pohjois-Korean ruokapulat ovat samaa luokkaa kuin monen muunkin Aasian maan. Niistä vain ei puhuta, koska ne eivät ole samalla tavalla kansainvälisen diplomation/kiristyksen väännön kohteina.
Ihmisiä haluaa muuttaa pois Pohjois-Koreasta - mitä sitten? Kaikkialla kapitalistisessa maailmassa on muuttoliikettä köyhistä maista rikkaampiin.
Matti Aalto on ihan oikeassa huomauttaessaan, että esim. Afganistania miehittävien maiden on turha kehuskella "demokratiallaan". Se on sillkaa sovinismia.
Tarkoituksella jätin tässä ottamatta kantaa Pohjois-Korean yhteiskuntajärjestykseen. Siitä on turha keskustella ennen kuin on päästy tästä väsyneestä jeesustelusta.
Mukavaa saada objektiivista, normaalisti kerrottua informaatiota P-Koreasta ainaisen demonisoinnin sijaan.Lännen imperialistien media koneiston valehtelu kampanjat ovat hyvin tunnettuja kaikkialla esim.Syyrian konflikti!Pohjois-Korean on todellakin pidettävä varansa.USA:n ja Etelä-Korean agressio on todellista!
Partisaani, nälänhätää on kyllä maailmassa monessa maassa, mutta kysymys onkin, että onko Pohjois-Korealla varaa tuhlata rahojaan atomipommeihin, avaruusraketteihin, mahtipontisiin "Suuren Johtajan" ylistysparaateihin ja miljoonaiseen armeijaan (vaikka armeija kuinka auttaisi "siviilitöissä")?
Muutoliike "kapitalismissa" on kohtuu vapaata, ei siellä ammuta rajalla maastamuuttoa haluavia selkään. Muistele vaikka DDRn rajatapahtumia länteen päin. Siinä se pieni ero! Moni muuttaa esim. Afrikanmaista Eurooppaan elintason perässä, mutta siinä on probleema myös, löytyykö täältä työtä muuten kuin "orjapalkalla". Laiton maahantulo!
Kyllä se on turhaa "jeesustelua" Pohjois-Korean ylistys. Onko se johdon vai järjestelmän syytä siellä vallitseva kurjuus, siinäpä vasta kymysys?
Piti vielä sanoman, että minäkin lähtisin mielelläni tutustumaan Pohjois-Koereaan, jos joku matkani kustantaisi. Haluaisin todella omin silmin nähdä sen ja tehdä sitten matkakertomuksia todellisen näkemäni pohjalta.
Olen tähänmennessä kierrellyt kahdessakymmenessäseitsemässä (27) (Gibralttar lisäksi) Euroopan maassa omin kustannuksin (pääosin) maita ja meriä pitkin, joten siellä näkemääni perustuu tämä täälläkin havaittava EU-myönteisyys. Olen myös kierrellyt Karjalaa aina Ääniselle asti kolmesti.
Mahdolliset ponsorit Pohjois-Koreaan, yhteystietoni saa toimitukselta.
PSillanpää:
"Partisaani, nälänhätää on kyllä maailmassa monessa maassa, mutta kysymys onkin, että onko Pohjois-Korealla varaa tuhlata rahojaan atomipommeihin, avaruusraketteihin, mahtipontisiin "Suuren Johtajan" ylistysparaateihin ja miljoonaiseen armeijaan (vaikka armeija kuinka auttaisi "siviilitöissä")?"
Ei varmaan ole varaa kaikkeen tuohon, mutta tuhlataan sitä inhimillisiä voimavaroja yhtälailla noissa muissakin maissa. Ydinaseohjelman perustelut ovat suunnilleen samat, kuin Intialla ja Pakistanilla jotka saavat tehdä kokeitaan suht' rauhassa.
"Muutoliike "kapitalismissa" on kohtuu vapaata, ei siellä ammuta rajalla maastamuuttoa haluavia selkään. Muistele vaikka DDRn rajatapahtumia länteen päin. Siinä se pieni ero!"
Kyse olikin maastamuuton motiiveista, jotka eivät P-Koreasta lähtevillä ole yleensä sen kummempia kuin muuallakaan. DDR:n raja-ampumisia jaksetaan kyllä muistella, vaikka niissä kuoli vuosittain vain kourallinen loikkareita. USA:n Meksikon vastaisella rajalla on keskimäärin kuollut enemmän ihmisiä joka vuosi, kuin Berliinin muurilla koko sen olemassaolon aikana.
"Onko se johdon vai järjestelmän syytä siellä vallitseva kurjuus, siinäpä vasta kymysys?"
Sama kysymys voidaan esittää koko kapitalistiselle maailmanjärjestelmälle.
Partisaani, antaako se oikeutuksen jos naapuri käy vieraissa niin minäkin voin käydä?
Siinä on eroa Partisaani ammutaanko edestä vai takaapäin! Meksikon rajalla on kysymys laittomasta maahantulosta USAn puolelle. DDRssä ammuttiin selkään eli "laittomia" lähtiöitä. Meksikossa on myös sota huumekuriireja ja -kartelleja vastaan ja keskenään, että ota siitä selvää. Eikö se "kourallinenkin" ole liikaa, kun se tapahtuu "sosialistisen "mallimaan" toimesta, jossa ihmiselämä on erityisessä "suojelussa"?
Minä muuten ehdin kysyä ensin.
PSillanpää:
"Partisaani, antaako se oikeutuksen jos naapuri käy vieraissa niin minäkin voin käydä?"
-Antaa se ainakin oikeutuksen käydä vieraissa ilman, että siitä jeesustellaan enemmän kuin naapurin reissuista.
"Siinä on eroa Partisaani ammutaanko edestä vai takaapäin! Meksikon rajalla on kysymys laittomasta maahantulosta USAn puolelle. DDRssä ammuttiin selkään eli "laittomia" lähtiöitä."
-Kummassakin on kysymys laittomasta rajanylityksestä. Yhtä laittomasta. Ammutulle se lienee yksi ja sama, kummalta puolelta surmanluoti tuli.
"Eikö se "kourallinenkin" ole liikaa, kun se tapahtuu "sosialistisen "mallimaan" toimesta, jossa ihmiselämä on erityisessä "suojelussa"?"
-Liika on aina liikaa, mutta sinulle kourallinen "arjalaisia" painaa enemmän kuin kymmenkertainen määrä "sekarotuisia" latinoja. Mielestäsi idästä länteen pyrkineen korkeakoulutetun saksalaisen ampuminen oli suurempi synti kuin etelästä pohjoiseen pyrkivän raatajan ampuminen. Tiedätkö, miksi sellaista asennetta kutsutaan?
Partisaani, siinä on eroa kumpi maa määrittelee "laittoman rajanylityksen". Ei Meksikon köyhyys sillä poistu, että he muuttavat USAn, vaan he joutuvat vain pienipalkkaisiksi siirtotyöläisiksi. Parempi kyllä sekin kyllä kuin työttömänä Meksikossa. Olethan huomannut/kuullut, että USA ottaa laillisia siirtolaisia vastaan kymmenintuhansin joka vuosi, vain laitonta siirtolaisuutta yritetään torjua. Jos maahantulo "läntisissä maissa" olisi vapaata, voisimme nähdä kaikkien aikojen kansainvaelluksen ja moni maa saattaisi tyhjentyä!
Miten "toveri" DDRssä muuttuu "arjalaiseksi" kielenkäytössäsi kun hän haluaa muutta länteen? Minulle ihmisen henki on kaikkialla samanhintainen = arvokas.
PSillanpää kirjoitti:
"Partisaani, siinä on eroa kumpi maa määrittelee "laittoman rajanylityksen"."
-Mitä merkitystä?
"Olethan huomannut/kuullut, että USA ottaa laillisia siirtolaisia vastaan kymmenintuhansin joka vuosi, vain laitonta siirtolaisuutta yritetään torjua."
-Myös Itä-Saksasta Länsi-Saksaan siirryttiin laillisestikin. Vain laitonta siirtolaisuutta yritettiin torjua.
"Miten "toveri" DDRssä muuttuu "arjalaiseksi" kielenkäytössäsi kun hän haluaa muutta länteen?"
-En ole heitä "tovereiksi" koskaan kutsunut. Kyse oli sinun ajattelustasi, jossa kourallinen korkeasti koulutettuja saksalaisia henkiä painaa enemmän kuin moninkertainen määrä köyhiä latinoja.
Partisaani, tässä piikkilankaa mutkalle Me suomalaiset saamme lähteä Suomesta milloin haluamme eikä Rajavartijat perään huutele saati ammu! Jos lähdemme Shecengen-alueen ulkopuolelle niin meidän matkustusasiakirjat tarkastetaan, jos viisumit mihin tarvitaan on kunnossa, niin tervemenoa! Suomeen kun tullaan Shcengen-alueen ulkopuolelta pitää olla p
Kyllä se oli vähäistä siirtolaisuutta länteen muurin rakentamisen jälkeen , lähinnä vaihdettiin lännessä kiinnijääneitä vakoilijoita idästä länteen pyrkijöihin. (Vielä rahaa vastaan)
Siinä on aluksi eroja.
Partisaani, vielä vähän vapaan liikuvuuden autuudesta. kun lähdet tai saavut huviveneellä toiseen Eu-maahan ja sinulla ei ole tullattavaa tai ei EU
-kansalaisia kyydissä voit liikkua vapaasti väyliä pitki merelle ja maihin päin ilman, että joudut Rajavartioston kanssa tekemisiin. Sama koskee koko EU-aluetta. Ulkorajoilla sinut voidaan kyllä helposti pysäyttää jos jää epäselväksi mistä tulet. Viimeksi minut on Hollannin Rajavartiosto pysäyttänyt Pohjanmerellä. Kun asiat on kunnossa niin ei ongelmia, vaan keskustelut ovat hyvinkin leppoisia. Kuinkas helposti se yhden puolueen maissa toimii. DDRssä ei esim. saanut asua rannan läheisyydessä ja omistaa venettä!? Neuvosto-Eestistäkin ainoat tulijat taisivat olla kumivenemiehet Jaan ja Alex, joista myös Juha Watt Vainio teki oikein laulun takavuosina.
On siinä eroa Partisaani.
Partisaani, en ole kyllä kenenkään koulutodistusta kysellyt ja kuten sanoin kaikkien henki on yhtä arvokas. Näithän varmaan kun ennen muurin murtumista Unkari päätti katkoa piikkilangat ja avata portit Itävaltaan niin ei siinä ryntäyksessä paljon todistuksia ehditty kysellä! Ei se ollut pelkkä "älymystö/korkeasti koulutettu", joka halusi muutakin kuin kommunistista komentoa, kyllä se oli tavallinen DDRn kansa, joka oli kyllästynyt moiseen pakkokomentoon ja toistensa kyttäilyyn.
PSillanpää:
"Partisaani, tässä piikkilankaa mutkalle Me suomalaiset saamme lähteä Suomesta milloin haluamme eikä Rajavartijat perään huutele saati ammu!"
-Koitapas omin luvin lähteä vaikka Äänisen vettä hakemaan. Tai vaikka sieltä Meksikon puolelta Yhdysvaltojen vastaisen rajan yli poukkoilemaan.
"Jos lähdemme Shecengen-alueen ulkopuolelle niin meidän matkustusasiakirjat tarkastetaan, jos viisumit mihin tarvitaan on kunnossa, niin tervemenoa!"
-Samahan tuo on joka rajalla. Ei lupien kanssa ja laillisia rajanylityspaikkoja käyttäviä matkustajia missään ammuta.
"Kyllä se oli vähäistä siirtolaisuutta länteen muurin rakentamisen jälkeen , lähinnä vaihdettiin lännessä kiinnijääneitä vakoilijoita idästä länteen pyrkijöihin. "
-Vähäistä, muttei noin vähäistä. Laillisia rajanylityksiä länteen oli keskimäärin noin 40 000 vuodessa. Maastamuuttolupia oli vähemmän, mutta ne lisääntyivät 70-luvulta alkaen. 70-luvun lopulla niitä myönnettiin noin 5000 vuodessa, mikä 80-luvulla lisääntyi 15 000:sta 25 000:een per vuosi.
"Ei se ollut pelkkä "älymystö/korkeasti koulutettu", joka halusi muutakin kuin kommunistista komentoa, kyllä se oli tavallinen DDRn kansa, joka oli kyllästynyt moiseen pakkokomentoon ja toistensa kyttäilyyn."
1949-1989 =/= 1989
Kyllä se on ihan yleisesti tunnustettu fakta, että ennen muuria länteen lähti etupäässä korkeasti koulutettua väestöä. Se oli myös DDR:n hallituksen päällimmäinen murhe, vaikkei sillä muuria julkisesti juuri perusteltukaan. Vaikkei se olekaan mikään meriitti DDR:lle, niin kyllä sielläkin tavallinen kansa halusi elää omassa kotimaassaan. Siihen DDR antoi paremmat eväät kuin nyky-USA latinosiirtolaisille. Se on yhtälailla kiistatonta, että toisin kuin Itä-Saksan jättäjät, Meksikon rajan yli pohjoiseen tulevat ovat pääasiassa köyhää talonpoikaistoa ja proletariaattia.
Partisaani, jos luit juttuni tarkkaan, niin mainitsi, että menessä Schengen-alueen ulkopuolelle on tarvittavat matkustusasiakirjat oltava kunnoss ja ne myös tarkastetaan. Minun tietääkseni Venäjä ei ole Schengen-aluetta ja viisumivapauskin on vain tietyillä Viipurin ja Pietarin matkoilla käytössä. Olenko väittänytkään ammuttavan LAILLISESTI matkustavia? Muistathan, että harva Neuvostokansalainen sai turvapaikan Suomessa vaan heidät palautettiin paluupostissa takaisin "kotiin" ja sitä tietä vankiloihin tai mielisairaaloihin.
Markku Huhtala, miten pitäisi suhtautua tämänpäiväisen Aamulehden juttuun jossa kerrotaan Pohjois-Korean Armeijan antamaan tiedotteeseen, "kuinka maan ohjukset on suunnattu paria sanomalehden toimitusta ja kolmea TV-asemaa kohti"? Syynä, että nämä mediat olivat uutisoineet kriittisesti tilaisuudesta, jossa lapset vannovat uskollisuuttaan maan uudelle johtajalle Kim Jong-unille.
Vai olisiko jutun pitänyt olla muodossa,"Pohjois-Korea auttaa eteläistä naapuriaan purkamaan muutaman tarpeettoman mediakeskuksen"? Positiivista tiedottamista vakavasta aiheesta.
Ei niitä negatiivisia uutisia tarvitse maailmalla keksiä Pohjois-Koreasta, he tekevät ne aivan itse!
"Markku Huhtala, miten pitäisi suhtautua tämänpäiväisen Aamulehden juttuun..."
Ainakin Väyrystä äänestäneet kaappikepulaiset kommunistit voinevat hyvinkin samastua myös pohjoiskorealaisten "etelän metiaa" kohtaan tuntemaan ahdistukseen. :D
Miksi vertaat 30.5 viestissäsi latinosiirtolaisten menestymistä USA:ssa DDR:n kansalaisten menestymiseen? Nuo siirtolaisethan ovat vapaat lähtemään muualle jos eivät viihdy vaan miten oli DDR:n kanssa? Helppoako sieltä oli lähteä jos vaikka halusikin?
Vertailtavien asioiden pitää arvoisa Partisaani olla yhteismitallisia. Vai voidaanko sanoa oluen olevan lapsille parempi juoma kuin maidon? Sinun vertailusi on hieman tuohon suuntaan. Vertaa DDR:n lännestä tulleiden siirtolaisten joukkojen menestymistä noihin latinosiirtolaisiin, vai eikö löydy vertailupohjaa? mahtoikohan DDR:n paljon muuttaa siirtolaisia lännestä?
Partisaani, sinä se olit menossa juomaan Äänisen vettä en minä, varoitin vain siitä, että matkustusasiakirjojen on oltava kunnossa.Sama koskee myös Meksikon ja USAn rajaliikennettä ja myös monissa muissa maissa myös.
Oletko katsellut sarjaa "Australian rajalla"? Siellä sitä vasta papereita ja matkatavaroita tarkkaillaan.
Mitä tulee entiseen DDR valtioon se otettiin huumaten vastaan. Yle TV:stä tuli ohjelma en muista mistä idän osavaltiosta, jossa ihmiset kertoivat kurjista oloistaan ja työttömyydestä.
Tästä on lainaus Wikipediasta:
"Työttömyys ja sen tuomat kohonneet sosiaalimenot ovat olleet idässä ongelma jo vuosia. Joissakin kunnissa työttömyys on yli 20 %." Vertailu Espanjaan jonka työttömyys on 25%. Hallitus onkin suunnitellut lisärahoitusta vuoteen 2019 asti idän talouskasvua nopeuttamaan. Siis Idässä saa odottaa 30 vuotta että taloudellinen demokratia leviää sinne ja sekin on vain lupaus. Saksan työttömyys on 7%:n luokkaa ja on kasvussa ja Merkelin suosio on taas laskussa.
Mitä taas tulee Pohjois-Koreaan, huolimatta sen järjestelmävioista on hyvä että se taistelee joutumasta imperialistien raakaan syleilyyn. Samaan aikaan hyvin vähän puhutaan etelästä, jossa tukahdutetaan ay-liikettä väkivalloin ja Usa:lla on joukkoja siellä kuten Afganistanissa syyttä suotta ja ovat Usa:n marionetteja. Ja mikä silmiinpistävintä painoarvoonsa nähden Pohjois-Korea on suhteettomasti esillä. Onko se HS:n toimittaja Tuohonen touhuaa sen kimpussa kuin sika limpussa.
"Nuo siirtolaisethan ovat vapaat lähtemään muualle jos eivät viihdy vaan miten oli DDR:n kanssa?"
-Vertailtavina olivat laiton rajanylitys Itä-Saksasta Länsi-Saksaan ja Meksikosta Yhdysvaltoihin. Te jaksatte ruikuttaa jostain Berliinin muurista vuosikymmeniä sen purkamisen jälkeen, kun samaan aikaan kapitalistinen maailma on täynnä moninverroin tappavempia muureja ja rajoja.
"Vai voidaanko sanoa oluen olevan lapsille parempi juoma kuin maidon?"
-Esität liikaa retorisia kysymyksiä. Karsi niitä, jos oikeasti haluat vastauksia.
"Vertaa DDR:n lännestä tulleiden siirtolaisten joukkojen menestymistä noihin latinosiirtolaisiin, vai eikö löydy vertailupohjaa?"
-Kyse ei ollut menestymisestä vaan menehtymisestä.
"mahtoikohan DDR:n paljon muuttaa siirtolaisia lännestä?"
-Tiedätkös, että kapitalistisessakin maailmassa muuttovirrat ovat globaalilla tasolla melko yhdensuuntaisia? Ei sieltä Jenkeistä juuri Meksikoon muuteta.
PSillanpää:
"Partisaani, sinä se olit menossa juomaan Äänisen vettä en minä, varoitin vain siitä, että matkustusasiakirjojen on oltava kunnossa."
-Samoin oli jaetussa Saksassa. Enkä minä ollut rajavartijoiden hermoja testaamaan lähtemässä, vaan kehoitin sinua kokeilemaan onneasi.
"Sama koskee myös Meksikon ja USAn rajaliikennettä ja myös monissa muissa maissa myös."
DDR:stä pyrittiin pois erityisesti jos ja kun oli hankalia natsitaustoja, jotka olivat omiaan vaikeuttamaan elämää ja ammatissa etenemistä. Täytyy myös muistaa että DDR:ssä teloitettiin sodan kahtena jälkivuosikymmenenä jotain yli 500 natsia ja pelko oli siten vielä niilläkin, jotka armahdettiin, että eikun karkuun tällaisesta valtiosta, joka meitä kilttejä natseja vainoaa ja estää saamasta gloriaansa takaisin ...
Historioitsija, en nyt kyllä ihan ymmärrä mitä kirjoituksellasi tarkoitat? Minulle on annttu ymmärtää, että DDRstä pyrittiin pois siitä "naapuri kyttää naapuria ja perheessä kytätään omia jäseniä- menttalitettista". Ei kaikki saksalaiset olleet nastseja aivan samoin kuin ei kaikki neuvostoliiton kansalaiset olleet kommunisteja, mutta oli vain helpompi mennä "virran mukana" kuin olla gulageilla.
Historioitsija, piti vielä sanoman, että eikö olisi ollut helpompaa antaa kaikkien "natsien" lähteä vapaasti muualle ja muitten vaivoiksi ja voila, työläisten ja kunnon kommunistien paretiisi olisi ollut valmis elämään ainakin tuhat vuotta.
Onko PSillanpää sitä mieltä, että natsien olisi pitänyt saada laajemminkin livahtaa kantamatta teoistaan vastuutaan?
Edellinen ei tarkoita, että kannattaisin tai hyväksyisin kuolemanrangaistusta missään muodossa. En edes siinä muodossa kuin se on Euroopan ihmisoikeussopimuksessa.
Miten on Myyryläinen, kun et kerran hyväksy kuolemanrangaistusta missään muodossa?, niin mitä mieltä olet siitä, että Stalin ja hänen vasallinsa tappovat enemmän neuvosto-kansalaisia ja puolalaisia mitä Hitler vasalleineen sai hengiltä? Olisiko heitä pitänyt syyttää kansanmurhasta jossain puolueettomassa oikeudenkäynnissä?
Alkuperäinen kirjoittaja: Unto Kiiskinen tietokirjailija
Olipa ilo lukea Minkkisen asiallinen ja tasapuolinen matkakertomus P-Koreasta.
Kaikilta toimittajilta ja historioitsijoilta sopii odottaa samanlaista tyyliä.
Tiedot ja asiat niinkuin ne ovat.
Syiden ymmärtäminen jonkin valtion olosuhteisiin vaatii samanlaista kiihkottomuutta.Meillä lukijoilla on harvoin mahdollisuutta tietää kaikkea
luonnonrikkauksista tai toisten valtioiden vihamielisestä vaikutuksesta talouteen.
Yritys rehellisyyteen ja puolueettomuuteen on jo sinänsä kiitettävää.
Alkuperäinen kirjoittaja: Eternal President
Kuinkahan pian meitä harhaisia punikkeja tullaan valistamaan siitä, miten koko vierailussa oli kyse vain taidokkaasti rakennettujen kulissien ylläpitämisestä, ja kuinka pyongyangilaiset todellisuudessa ovat vain nälkäpalkalla työskenteleviä näyttelijöitä? Kun usko kommunismin sisäänrakennettuun pahuuteen on tarpeeksi kova, absurdeimmatkin väitteet menevät täydestä.
Alkuperäinen kirjoittaja: Markku Huhtala
Kiitos Aikku, kerrassaan mainio juttu, taas kerran.
Minulla ei ole intohimoja ei puolesta eikä vastaan, puhuttaessa Pohjois-Koreasta.
Maa on sosialistinen.
Pohjois-Korea joutuu varustautumaan, USA olisi siellä välittömästi, jos se ei niin tekisi.
Se on yhteiskunnan rakentamisesta pois.
Näin se on ollut joka ainoan sos.maan osalta.
Se uhka on todellinen nytkin Etelä-Amerikan osalta.
Pohjois-Korea on sosialistinen, se on selvää, kansa sen takana.
On selvää sekin, että sosialismissa(kin) valta on keskittynyttä.
Porvarillisessa se on tietenkin väärin, koska porvarillisessa vallassa hajoita ja hallitse on selvää.
Sosialismi on sekatalous, jossa kapitalismi on voimakkaasti mukana ja jossa porvarito haluaa sen muuttaa omaksi kuvakseen, takaisin.
Kiitos aikku, en nyt jaksa enempää, voisin, muta en jaksa..sitten tuonnemnpana...ehkä
Alkuperäinen kirjoittaja: Unto Kiiskinen tietokirjailija
Miten ratkaisevasti ympäristön vihamielisyys vaikuttaa talouteen?
Huhtalan kirjoitus siitä on selkokielinen.
Juuri samalla tavalla amerikkalainen pastori C.T. Russell kirjoitti 115 vuotta sitten. Hän piti kommunistista järjestelmää todennäköisesti parhaana, mutta ei uskonut sen onnistuvan esim. muiden valtioiden vihan johdosta.
Sosialistinen valtio joko valloitetaan tai se tuhoutuu varustautumiseen.
Molempia esimerkkejä on nähty.
Alkuperäinen kirjoittaja: Opiskelija
On kyllä ihan turha odottaa kommunistiselle liikkeelle mitään uskottavuutta niin kauan kuin sitä aktiivisesti romutetaan tällaisilla "Pohjois-Koreassa kaikki hyvin"-tyyppisillä sekoiluilla. Ihan kiusallaanko ne sitten sitä ruoka-apua kerjäävät? Entä kaikkien Pohjois-Koreasta loikanneiden kertomukset mm. köyhyydestä ja vankileireistä? Eivätkä ne kaikki dokumentit mitä maasta on näytetty varmaankaan ole vain lavastettuja tai sitten niissä on ollut varsin tähtitieteellisen suuri budjetti. Vähän nyt kannattaisi terävöityä, eikä vain USA:n ja imperialismin vastustamisen nimissä kumartaa jokaista diktaattoria!
Alkuperäinen kirjoittaja: T.T.T
Pohjois-Korea ja Kuuba ovat esimerkkejä väitteelle että Neuvostoliitto olisi kaatunut talouteen. Neuvostoliiton kaatamisen jälkeen molempien maiden taloudet olivat tosi tiukilla. Asian ymmärtävät tietävät, ettei kapitalismi ole ratkaisu mihinkään maan- tai maailman ongelmaan. Kun kommunismin tai välivaiheen sosialismin aatteiden eli tieteellisen sosialismin tietämys ihmisiltä pääsee hämärtymään, voi tulla tilalle oman ahneuden ajattelu, kaikkine Lottouskontoineen. Kapitalismi ei ole koskaan laiminlyöneet idealoogista tiedotustoimintaansa. Ikävä kyllä vasemmisto ja jopa kommunistiset puolueet ovat laiminlyöneet, ikävillä seurauksilla. Sopeutumalla tähän päivään, niin kuin eräät sanovat. Tulisi ymmärtää ketkä ovat luoneet ”tämän päivän yleisen mielipiteensä” tietotusvälineillään.
Alkuperäinen kirjoittaja: Matti Aalto
"Vähän nyt kannattaisi terävöityä, eikä vain USA:n ja imperialismin vastustamisen nimissä kumartaa jokaista diktaattoria!"
"Demokratia yksille on usein diktatuuria toisille. Esimerkiksi Suomi näyttäytyy jollakin tapaa demokratiana suomalaisille Suomessa, mutta esim Afganistanissa Halonen ja Niinistö ovat vain diktatuurin valtionpäämiehiä suurten ydinasevaltojen rinnalla.
Minun mielestäni Halosta ja Niinistöä ei pidä kumartaa ihan vain USA:n ja imperialismin myötäilemisen nimissä, Niinistökin tulis paljon halvemmaksi ihan tavallisessa linnassa.
Alkuperäinen kirjoittaja: Sami
Oli hienoa lukea Minkkisen kirjoitus. Hieman samanlaiset loppupäätelmät jäivät omalta vapun tienoon reissulta Euroopan "pahan valtakuntaan" Minskiin.
Maailman luokan kulttuuritarjonta, viimeisen päälle hoidetut tiet, puistot, talot, korkea koulutustaso tekevät maasta suorastaan edelläkävijän ja olisi hienoa että myös TA lähtisi tekemään juttua paikan päältä.
Alkuperäinen kirjoittaja: Opiskelija
"Esimerkiksi Suomi näyttäytyy jollakin tapaa demokratiana suomalaisille Suomessa, mutta esim Afganistanissa Halonen ja Niinistö ovat vain diktatuurin valtionpäämiehiä suurten ydinasevaltojen rinnalla."
Jopas on pöljää tekstiä.
"Minun mielestäni Halosta ja Niinistöä ei pidä kumartaa ihan vain USA:n ja imperialismin myötäilemisen nimissä, Niinistökin tulis paljon halvemmaksi ihan tavallisessa linnassa."
Ei Suomen presidenttiä tietenkään kumarreta USA:n tai imperialismin myötäilemisen nimissä. Suomen presidentti sekä virkana että henkilönä on ihan kansallisen asemansa vuoksi kunnioituksensa ansainnut.
Alkuperäinen kirjoittaja: Myyryläinen
Minkkinen on varmaankin oikeassa huomatessaan kuinka USA-johtoinen Pohjois-Korean demonisointi on toiminut ja toimii edelleenkin. Se tosin ei tee juche-aatteesta eikä sen sovellutuksesta demokraattista eikä sosialistista. Samoin olen Opiskelijan kanssa samaa mieltä, että tuollaiset huomiot meidän käsityksiemme manipuloinnista eivät lisää myötämieltä valtajulkisuuden parissa. Päinvastoin, mörköistämisen arvostelu saattaa arvostelijankin sen kohteeksi.
Mitä sitten olisi tehtävä jotta a) demonisointi ei menisi n.s. suurelle yleisölle läpi ja b) pohjoiskorealaisen menon kriittinen arvostelu pysyisi asiallisella linjalla?
Alkuperäinen kirjoittaja: Matti Aalto
"Mitä sitten olisi tehtävä jotta a) demonisointi ei menisi n.s. suurelle yleisölle läpi ja b) pohjoiskorealaisen menon kriittinen arvostelu pysyisi asiallisella linjalla?"
Pitäisi kai olla mahdollisimman objektiivista tiedotusta aiheesta. Maassa olevia ongelmia ei pidä peitellä.
Toisaalta on ihan pähkähullua jos Afganistanin diktatuuria ylläpitäviä kuningaskuntia kutsutaan demokratioiksi. Eihän Korean Kansantasavalta ole hyökännyt Afganistaniin, miksi ihmeessä juuri sitä pitäisi nimitellä diktatuuriksi, onhan se kuitenkin demokraattisempi kuin Suomi, Ruotsi tai Norja vaikkei tarpeeksi demokraattinen olekkaan.
Alkuperäinen kirjoittaja: sivustaseuraaja
"Mitä sitten olisi tehtävä jotta a) demonisointi ei menisi n.s. suurelle yleisölle läpi ja b) pohjoiskorealaisen menon kriittinen arvostelu pysyisi asiallisella linjalla?"
Molempiin AVOIMUUS
Kannattaisikohan P-Korean kokeilla samaan mikä on laajalti käytössä ainakin läntisessä maailmassa. Kuka hyvänsa maahan tullut voi liikkua vapaasti ja puhua vapaasti jokaisen vastaantulinjan kanssa. Miksi pitää olla puolueen "sertifioma" esiliina mukana ?
Olisiko kenties jotain salattavaa ?
Alkuperäinen kirjoittaja: Lauri P.
Järkyttävää, miten suomalainen rehti kommunisti sokeasti ihailee julmaa hirmuhallintoa, joka on häpeäksi kommunismin jaloille periaatteille! Tuolla hallinnolla ei ole mitään tekemistä sosialismin tai kommunismin kanssa, muuta kuin nimi. Kyseessä on mafiatyylinen oman edun tavoittelijoiden harvainvalta! Pidettiinkö ulkomaisia kokousvieraita niin hyvänä, että sellaiset vähäpätöiset seikat, kuten Pohjois-Korean rikokset ihmisyyttä vastaan, demokratian olemattomuus, maan aggressiivisuus naapureitaan kohtaan ja täydellinen arvaamattomuus pääsivät vallan unohtumaan?
Tietoa maan hallinnon julmuuksista omaa kansaansa kohtaan, vainoharhaisesta militarismista, nälänhädästä ja sairaanloisesta henkilökultista on kyllä runsaasti saatavilla, ja kaikki se ei voi olla valhetta ja läntistä propagandaa! Sen sijaan diktaattorit aatteesta riippumatta ovat vallassa pysyäkseen tunnetusti aina käyttäneet väkivaltaa ja luoneet pelon ilmapiirin. Heidän keinoihinsa on poikkeuksetta kuulunut valheellinen propaganda kansan aivopesemiseksi, asioiden oikean laidan peittelemiseksi ja ulkoisen julkisuuskuvan kiillottamiseksi. Pohjois-Korea ei tässä tee poikkeusta.
Miksi minun siis pitäisi uskoa Pohjois-Korean ilmiselvää propagandaa ennemmin, kuin vapaiden kansainvälisten tiedotusvälineiden ja ihmisoikeusjärjestöjen raportteja maan synkästä tilanteesta?
Teidän suomalaisten kommunistien - demokratian airuiden - olisi syytä tehdä kiireellä jyrkkä pesäero kaikenlaisiin hirmuvaltiaisiin! Muuten menetätte lopunkin kansan luottamuksen, ja siinä tapauksessa se on teille ihan oikein!
Minkkinen ja kumppanit, eikö omaatuntoanne lainkaan kaiverra tyrannien kanssa veljeily ja natsihallinnon kaltaisen kuvotuksen sympatiseeraaminen? Häpeäisitte! Minä uskon demokraattiseen sosialismiin, mutta en pakkovaltaan millään verukkeilla, en missään oloissa. Tarkoitus ei pyhitä keinoja, kun pelissä on ihmisoikeudet, vapaus ja demokratia!
Alkuperäinen kirjoittaja: Eternal President
Opiskelija, tuskin kukaan väittää Korean olevan mikään maanpäällinen paratiisi. Kuitenkin länsimedian valehteluun on aina tartuttava hanakasti. Esimerkiksi "ruoka-apu" ainakin Yhdysvaltojen osalta on harhaanjohtava termi, Korea on saanut ruokaa silloin kun on ollut valmis tekemään kohtuuttomia myönnytyksiä. Hanat on aina isketty kiinni pienimmänkin tekosyyn varjolla, todenmukaisempaa olisi siis puhua kiristyksestä. Toisekseen, mikä tekee loikkarien kertomuksista uskottavampia kuin luvan kanssa ulkomailla elävien kokemuksista?
http://www.fightbacknews.org/2011/12/21/korea-stands-strong-kim-jong-il-...
Mitä diktatuurisyytöksiin tulee, Korean päämies on valittu vaaleilla siinä missä parlamentinkin edustajat. Se, ettet sinä satu hänestä pitämään on ikävää, mutta ei oikeuta väittämään etteikö hän nauttisi kansan valtuutusta tehtäväänsä.
Myyryläinen, Korea on kuin onkin sosialistinen, sopipa se sinun (oletettavasti utopiseen) käsitykseesi sosialismista tahi ei. Ns. valkoinen vasemmisto on aina kiistänyt reaalisosialististen maiden sosialismin, milloin revisionismiin, milloin dogmaattisuuteen nojautuen. Räksytystä on ollut maailman sivu, mutta mitään konkreettista esimerkkiä paremmasta strategiasta ei olla koskaan saatu aikaan.
Alkuperäinen kirjoittaja: Opiskelija
"Opiskelija, tuskin kukaan väittää Korean olevan mikään maanpäällinen paratiisi. Kuitenkin länsimedian valehteluun on aina tartuttava hanakasti."
Kyse on kyllä ennemmin paikoittaisesta liioittelusta kuin suoranaisesta valehtelusta.
"Esimerkiksi "ruoka-apu" ainakin Yhdysvaltojen osalta on harhaanjohtava termi, Korea on saanut ruokaa silloin kun on ollut valmis tekemään kohtuuttomia myönnytyksiä."
Ovatko tosiaan vaatimukset ydinaseprojekteista luopumisesta ja Etelä-Korean rauhaan jättämisestä kohtuuttomia? Ylipäänsä ruoka-avun tarve kertoo siitä, ettei Pohjois-Koreassa kaikki ole niin ruusuista kuin mitä Minkkinen yrittää jutussaan maalailla. Onhan sekin jo todettu, että pohjoiskorealaiset ovat jääneet pituuskasvussa eteläkorealaisista jälkeen vähäisen ravinnonsaannin vuoksi. Kimien vatsakummut kertovat tosin johtajien varsin riittävästä ravinnonsaannista.
"Toisekseen, mikä tekee loikkarien kertomuksista uskottavampia kuin luvan kanssa ulkomailla elävien kokemuksista?"
Loikkarien kertomusten perusteella ne luvan kanssa ulkomailla elävät joutunevat valitsemaan sanansa varsin tarkkaan, jos haluavat välttää omaltaan ja perheensä osalta sen kohtalon, josta loikkareiden tarinoissa kerrotaan. Sen sijaan mikään ei varmaankaan pakota kaikkia loikkareita kertomaan vain tietyn suuntaisista kohtaloista. Voidaan tietty olettaa, että heille on jotain maksettu, mutta silloin pitäisi myös toisenlaisista kertomuksista maksamisen olla mahdollista. Lisäksi Pohjois-Korea voisi avoimuudella helposti osoittaa, ettei mitään vankileirejä ole, mutta sitä se ei tee. Tietysti kaiken keskustelun voi aina jumittaa länsimedian puolueellisuudesta sössöttämiseen, mutta läntinenkään media ei ole sellainen salaliiton hallitsema monoliitti kuin foliohatut väittävät.
Alkuperäinen kirjoittaja: Opiskelija
"Mitä diktatuurisyytöksiin tulee, Korean päämies on valittu vaaleilla siinä missä parlamentinkin edustajat."
Sallittuja puolueita siellä on käsittääkseni kolme, jotka kaikki ovat kommunistisia. Lisäksi kaksi muuta eivät muodosta mitään todellista oppositiota valtapuolueelle. Loistavan toverin tai hänen edeltäjiensä Rakastetun johtajan ja Suuren johtajan valintaan vapailla vaaleilla nyt ei usko kukaan yhtään sen enempää kuin uskotaan juttuja noiden johtajien golftaidoista tai säveltäjänlahjoista.
"Myyryläinen, Korea on kuin onkin sosialistinen, sopipa se sinun (oletettavasti utopiseen) käsitykseesi sosialismista tahi ei. Ns. valkoinen vasemmisto on aina kiistänyt reaalisosialististen maiden sosialismin, milloin revisionismiin, milloin dogmaattisuuteen nojautuen."
sössönsöö...
"Räksytystä on ollut maailman sivu, mutta mitään konkreettista esimerkkiä paremmasta strategiasta ei olla koskaan saatu aikaan."
Esimerkkejä paremmasta strategiasta on euroopan ja varsinkin pohjoismaiden sosiaalivaltiomalleissa riittämiin. Niissä parlamentaariseen yhteistyöhön kyenneet kommunistitkin ovat päässeet vaikuttamaan. Toki reaalisosialismin leviämisen pelko on aiemmin auttanut siinä, että oikeisto ei ole voinut olla huomioimatta myös vasemmistolaisia pyrkimyksiä.
Alkuperäinen kirjoittaja: marko.lilja
Miksi tuosta "ihmemaasta" pyritään pois. Aivan sama kuin länsisaksan ja ddr:n välinen kuilu.
DDR:stä paettiin länteen, ei toisinpäin.
Samoin roistovaltiosta (jossa on ääridiktatuurinen perhedynastia vallalla) paetaan etelä-koreaan ja kiinaan.
Miksi? Koska pohjoiskoreassa ei ole alkeellisimpiakaan ihmisoikeuksia. Ensimmäinen on vapaus valita.
Haluanko asua tässä roistovaltiossa vai muutanko muualle paremman elämän pariin?
Eli roistot alistavat kansalaisia jo alkeellisimpien perusoikeuksien osalta eli siinä missä kansalainen saa ja haluaa asua.
Eteläkorealaiset saavat halutessaan muuttaa mihin haluavat, koska kyseessä on sivistysvaltio.
Pohjoiskoreasta ja sen hulluista johtajista ja sivistyksestä ei voi puhua samassa lauseessa.
Vieläkö se korvaustaukset märkänä kulkeva siika-aho paasaa kommunismin riemuista vaikka ei ollut syntynyt kun siitä riesasta päästiin itä-euroopassa eroon.
On poikasella otsaa, ei voi muuta sanoa.
Alkuperäinen kirjoittaja: Eternal President
"Kyse on kyllä ennemmin paikoittaisesta liioittelusta kuin suoranaisesta valehtelusta."
Tuorein esimerkki ihan suoranaisesta valehtelusta on hiljattainen satelliittilaukaisu, jota länsimediassa viimeiseen asti väitettiin ohjuskokeeksi.
"Ovatko tosiaan vaatimukset ydinaseprojekteista luopumisesta ja Etelä-Korean rauhaan jättämisestä kohtuuttomia?"
Äärimmäisen tekopyhiä ne ainakin ovat, ottaen huomioon miten ydinaseet jaukautuvat globaalisti eri valtioiden kesken.
"Lisäksi Pohjois-Korea voisi avoimuudella helposti osoittaa, ettei mitään vankileirejä ole, mutta sitä se ei tee."
Ottaen huomioon vuosikymmeniä jatkuneen sodan uhan, on varovaisuus sen suhteen mitä tietoja ulkovalloille voidaan myöntää, täysin ymmärrettävää.
"Sallittuja puolueita siellä on käsittääkseni kolme, jotka kaikki ovat kommunistisia. Lisäksi kaksi muuta eivät muodosta mitään todellista oppositiota valtapuolueelle."
Korean työväenpuolue on tosiaan ylivoimainen valtapuolue, mutta mikä on pointtisi? Äänestävätkö korealaiset mielestäsi väärin?
"Loistavan toverin tai hänen edeltäjiensä Rakastetun johtajan ja Suuren johtajan valintaan vapailla vaaleilla nyt ei usko kukaan yhtään sen enempää kuin uskotaan juttuja noiden johtajien golftaidoista tai säveltäjänlahjoista."
Saat minun puolestani uskoa tai olla uskomatta mihin tahansa, mutta olisiko mahdollista pitää nämä uskon asiat poliittisen keskustelun ulkopuolella?
"Esimerkkejä paremmasta strategiasta on euroopan ja varsinkin pohjoismaiden sosiaalivaltiomalleissa riittämiin."
Kuinka monessa näistä valtioissa on esimerkiksi yksityisomistus lakkautettu? Sehän on sosialismin tärkein tunnusmerkki.
Alkuperäinen kirjoittaja: Juha Ruokola
Samaa mieltä, että SKP:ssä ei todellakaan tule alkaa ihailemaan P-Korean mallia, mikäli ei haluta hävittää loppuakin puolueesta.
Alkuperäinen kirjoittaja: Matti Aalto
"Ovatko tosiaan vaatimukset ydinaseprojekteista luopumisesta ja Etelä-Korean rauhaan jättämisestä kohtuuttomia?"
Asiastahan on sovittu jo 44 vuotta sitten ydinsulkusopimuksessa. Suurimpana kantona kaskessa on se että Korean eteläisiä alueita miehittävä valtio ei suostu ydinsulkusopimuksen toimeen panoon. Samainen valtio on jo aiemmin räjäyttänyt kaksi atomipommia Korean naapurissa ja pitää tälläkin hetkellä atomipommeja Korean alueella ilman Korean lupaa.
Naton kanssa avoliitossa elävä Suomen tasavaltakin on antanut toistuvasti tukensa ydinsulkusopimuksen toimeenpanon lykkäämiselle, kuulemma päästäkseen niihin pöytiin joissa asioista päätetään.
Se onko asiat hyvin, huonosti tai miten liekkään milläkin alueella Koreassa on yksi asia.
Se että Kolmatta Valtakuntaa paljon hirvittävämpi rikollisvaltio uhkaa joukkotuhoaseillaan koko maailmaa, mukaan lukien omia kansalaisiaan, se on toinen asia.
Näitä asioita ei pitäisi sekoittaa keskenään. Atomipommi polttaa ihan yhtä katkerasti karrelle ihmisen onpahan hän juutalinen, kristitty, budhalainen, mustalainen, sosialisti, vinosilmä, porvari, ählämi tai vaikkapa pesäpalloilija.
Alkuperäinen kirjoittaja: PSillanpää
Miten tulikaan mieleen erään dosentin matkakertomus Syyriaan Putinin nuorten matkassa, kun luki Minkkisen "kertomusta" Pohjois-Koreaan Junce- aateveljien mukana. Tällaisissa aateveljien matkoissa on vähän sama kuin menisi Lestadiolaisien kanssa uskonkokoukseen, kaikki ongelmat on poistettu aiheuttamasta mielipahaa matkalaisille, vain suuri "jumalallinen armo ja autuus" on nähtävissä.
Omat mielipiteeni Pohjois-Koreasta olen jo sanonut "Onko varaa keskustelussa", joten se siitä.
Minkkiseltä kysyisin sen verran vapaasta likkumisesta matkalla, kuinka vapaata se todellisuudessa oli? Oliko esim. vapaus kulkea ilman "opasta" kylillä ja kujilla, mennä itse valitsemaansa kuppilaan ja tavata siellä ihmisiä ja saada jotain muuta kuin tulkin hyväksymää keskustelua aikaiseksi?
Kävin muuten juuri vierailulla entisessä Neuvosto Eestissä nykyisessä Eesti Vaparik ja sielläkin on vielä nähtävissä Neuvostokomennon jäljet niin maaseudulla kuin myös Tallinassa kaksikymmentä vuotta miehityksen päättymisen jälkeen.
Alkuperäinen kirjoittaja: PSillanpää
Minkkiseltä kysyisin vielä, että tähän "täysin vaarattoman raketin" kokeiluun käytetty n.640 miljoonaa olisi voitu ehkä käyttää hyödyllisempäänkin?
Näistä "johtajien ihmeteoista" vielä, eihän niitä lännessä ole keksitty, vaan ne on Pohjois-Korean lehdissä ja televisioissa julkaistuja virallisia tiedotuksia/uutisia!
Tätä nuorta johtajaa kun ihailit neljän metrin päästä, niin etkö huomannut niitä lankoja, jotka nuorta iloisenoloista marionettia ohjailivat? Et kai väitä tosissasi, että hänet meillä Suomessakin käytössä olevalla demokratisella menetelmällä on tähän virkaan valittu?
Alkuperäinen kirjoittaja: PSillanpää
Tietokirjailija Kiiskinen, oletko lukenut kuinka moni kapitalistinen valtio on tuhoutunut kun kommunistit ovat hyökänneet sinne ja sitten vuosien jälkeen ovat jättäneet valtion taas kapitalistien korjattavaksi? (Esim. viimeajoilta entinen itäinen Saksa ja moni muu siellä suunnalla ollut valtio)
Alkuperäinen kirjoittaja: Opiskelija
""Ovatko tosiaan vaatimukset ydinaseprojekteista luopumisesta ja Etelä-Korean rauhaan jättämisestä kohtuuttomia?"
Äärimmäisen tekopyhiä ne ainakin ovat, ottaen huomioon miten ydinaseet jaukautuvat globaalisti eri valtioiden kesken."
Kohtuuttomuus muuttuikin äkkiä pelkäksi tekopyhyydeksi.
"Ottaen huomioon vuosikymmeniä jatkuneen sodan uhan, on varovaisuus sen suhteen mitä tietoja ulkovalloille voidaan myöntää, täysin ymmärrettävää."
Onhan se selvä, ettei Pohjois-Korea halua suoraan myöntää maailmalle miten perseellään asiat siellä ovat.
"Korean työväenpuolue on tosiaan ylivoimainen valtapuolue, mutta mikä on pointtisi? Äänestävätkö korealaiset mielestäsi väärin?"
Korealaisten äänestskäyttäytyminen taitaa olla varsin ohjailtua, mutta pointtini liittyy ennemmin siihen, että sallittujen puolueiden ja näkemysten määrä on hyvin rajattu.
"Saat minun puolestani uskoa tai olla uskomatta mihin tahansa, mutta olisiko mahdollista pitää nämä uskon asiat poliittisen keskustelun ulkopuolella?"
Uskottavuus liittyy varsin olennaisesti politiikkaan ja poliittiseen keskusteluun. Se pääsee varmaan aika helposti unohtumaan Pohjois-Korean puolesta satuillessa. :)
"Kuinka monessa näistä valtioissa on esimerkiksi yksityisomistus lakkautettu? Sehän on sosialismin tärkein tunnusmerkki."
Kokonaan sitä ei ole lopetettu missään (myöskään reaalisosialismissa), mutta valtiolla on ollut vahva rooli ja omistus varsinkin Ruotsissa ja Ranskassa. Nimenomaan tuotantovälineiden yhteisomistushan se on se olennainen piirre sosialismissa. Länsieurooppalaisessa sosialismissa on tietysti se ero, että siellä niillä yhteisillä tuotantovälineillä on saatu jotain järkevää aikaankin.
Alkuperäinen kirjoittaja: Partisaani
Hohhoijjaa. Pohjois-Korean ruokapulat ovat samaa luokkaa kuin monen muunkin Aasian maan. Niistä vain ei puhuta, koska ne eivät ole samalla tavalla kansainvälisen diplomation/kiristyksen väännön kohteina.
Ihmisiä haluaa muuttaa pois Pohjois-Koreasta - mitä sitten? Kaikkialla kapitalistisessa maailmassa on muuttoliikettä köyhistä maista rikkaampiin.
Matti Aalto on ihan oikeassa huomauttaessaan, että esim. Afganistania miehittävien maiden on turha kehuskella "demokratiallaan". Se on sillkaa sovinismia.
Tarkoituksella jätin tässä ottamatta kantaa Pohjois-Korean yhteiskuntajärjestykseen. Siitä on turha keskustella ennen kuin on päästy tästä väsyneestä jeesustelusta.
Alkuperäinen kirjoittaja: Mauri Avelin
Mukavaa saada objektiivista, normaalisti kerrottua informaatiota P-Koreasta ainaisen demonisoinnin sijaan.Lännen imperialistien media koneiston valehtelu kampanjat ovat hyvin tunnettuja kaikkialla esim.Syyrian konflikti!Pohjois-Korean on todellakin pidettävä varansa.USA:n ja Etelä-Korean agressio on todellista!
Alkuperäinen kirjoittaja: PSillanpää
Partisaani, nälänhätää on kyllä maailmassa monessa maassa, mutta kysymys onkin, että onko Pohjois-Korealla varaa tuhlata rahojaan atomipommeihin, avaruusraketteihin, mahtipontisiin "Suuren Johtajan" ylistysparaateihin ja miljoonaiseen armeijaan (vaikka armeija kuinka auttaisi "siviilitöissä")?
Muutoliike "kapitalismissa" on kohtuu vapaata, ei siellä ammuta rajalla maastamuuttoa haluavia selkään. Muistele vaikka DDRn rajatapahtumia länteen päin. Siinä se pieni ero! Moni muuttaa esim. Afrikanmaista Eurooppaan elintason perässä, mutta siinä on probleema myös, löytyykö täältä työtä muuten kuin "orjapalkalla". Laiton maahantulo!
Kyllä se on turhaa "jeesustelua" Pohjois-Korean ylistys. Onko se johdon vai järjestelmän syytä siellä vallitseva kurjuus, siinäpä vasta kymysys?
Alkuperäinen kirjoittaja: PSillanpää
Piti vielä sanoman, että minäkin lähtisin mielelläni tutustumaan Pohjois-Koereaan, jos joku matkani kustantaisi. Haluaisin todella omin silmin nähdä sen ja tehdä sitten matkakertomuksia todellisen näkemäni pohjalta.
Olen tähänmennessä kierrellyt kahdessakymmenessäseitsemässä (27) (Gibralttar lisäksi) Euroopan maassa omin kustannuksin (pääosin) maita ja meriä pitkin, joten siellä näkemääni perustuu tämä täälläkin havaittava EU-myönteisyys. Olen myös kierrellyt Karjalaa aina Ääniselle asti kolmesti.
Mahdolliset ponsorit Pohjois-Koreaan, yhteystietoni saa toimitukselta.
Alkuperäinen kirjoittaja: Partisaani
PSillanpää:
"Partisaani, nälänhätää on kyllä maailmassa monessa maassa, mutta kysymys onkin, että onko Pohjois-Korealla varaa tuhlata rahojaan atomipommeihin, avaruusraketteihin, mahtipontisiin "Suuren Johtajan" ylistysparaateihin ja miljoonaiseen armeijaan (vaikka armeija kuinka auttaisi "siviilitöissä")?"
Ei varmaan ole varaa kaikkeen tuohon, mutta tuhlataan sitä inhimillisiä voimavaroja yhtälailla noissa muissakin maissa. Ydinaseohjelman perustelut ovat suunnilleen samat, kuin Intialla ja Pakistanilla jotka saavat tehdä kokeitaan suht' rauhassa.
"Muutoliike "kapitalismissa" on kohtuu vapaata, ei siellä ammuta rajalla maastamuuttoa haluavia selkään. Muistele vaikka DDRn rajatapahtumia länteen päin. Siinä se pieni ero!"
Kyse olikin maastamuuton motiiveista, jotka eivät P-Koreasta lähtevillä ole yleensä sen kummempia kuin muuallakaan. DDR:n raja-ampumisia jaksetaan kyllä muistella, vaikka niissä kuoli vuosittain vain kourallinen loikkareita. USA:n Meksikon vastaisella rajalla on keskimäärin kuollut enemmän ihmisiä joka vuosi, kuin Berliinin muurilla koko sen olemassaolon aikana.
"Onko se johdon vai järjestelmän syytä siellä vallitseva kurjuus, siinäpä vasta kymysys?"
Sama kysymys voidaan esittää koko kapitalistiselle maailmanjärjestelmälle.
Alkuperäinen kirjoittaja: PSillanpää
Partisaani, antaako se oikeutuksen jos naapuri käy vieraissa niin minäkin voin käydä?
Siinä on eroa Partisaani ammutaanko edestä vai takaapäin! Meksikon rajalla on kysymys laittomasta maahantulosta USAn puolelle. DDRssä ammuttiin selkään eli "laittomia" lähtiöitä. Meksikossa on myös sota huumekuriireja ja -kartelleja vastaan ja keskenään, että ota siitä selvää. Eikö se "kourallinenkin" ole liikaa, kun se tapahtuu "sosialistisen "mallimaan" toimesta, jossa ihmiselämä on erityisessä "suojelussa"?
Minä muuten ehdin kysyä ensin.
Alkuperäinen kirjoittaja: Partisaani
PSillanpää:
"Partisaani, antaako se oikeutuksen jos naapuri käy vieraissa niin minäkin voin käydä?"
-Antaa se ainakin oikeutuksen käydä vieraissa ilman, että siitä jeesustellaan enemmän kuin naapurin reissuista.
"Siinä on eroa Partisaani ammutaanko edestä vai takaapäin! Meksikon rajalla on kysymys laittomasta maahantulosta USAn puolelle. DDRssä ammuttiin selkään eli "laittomia" lähtiöitä."
-Kummassakin on kysymys laittomasta rajanylityksestä. Yhtä laittomasta. Ammutulle se lienee yksi ja sama, kummalta puolelta surmanluoti tuli.
"Eikö se "kourallinenkin" ole liikaa, kun se tapahtuu "sosialistisen "mallimaan" toimesta, jossa ihmiselämä on erityisessä "suojelussa"?"
-Liika on aina liikaa, mutta sinulle kourallinen "arjalaisia" painaa enemmän kuin kymmenkertainen määrä "sekarotuisia" latinoja. Mielestäsi idästä länteen pyrkineen korkeakoulutetun saksalaisen ampuminen oli suurempi synti kuin etelästä pohjoiseen pyrkivän raatajan ampuminen. Tiedätkö, miksi sellaista asennetta kutsutaan?
Alkuperäinen kirjoittaja: PSillanpää
Partisaani, siinä on eroa kumpi maa määrittelee "laittoman rajanylityksen". Ei Meksikon köyhyys sillä poistu, että he muuttavat USAn, vaan he joutuvat vain pienipalkkaisiksi siirtotyöläisiksi. Parempi kyllä sekin kyllä kuin työttömänä Meksikossa. Olethan huomannut/kuullut, että USA ottaa laillisia siirtolaisia vastaan kymmenintuhansin joka vuosi, vain laitonta siirtolaisuutta yritetään torjua. Jos maahantulo "läntisissä maissa" olisi vapaata, voisimme nähdä kaikkien aikojen kansainvaelluksen ja moni maa saattaisi tyhjentyä!
Miten "toveri" DDRssä muuttuu "arjalaiseksi" kielenkäytössäsi kun hän haluaa muutta länteen? Minulle ihmisen henki on kaikkialla samanhintainen = arvokas.
Alkuperäinen kirjoittaja: Partisaani
PSillanpää kirjoitti:
"Partisaani, siinä on eroa kumpi maa määrittelee "laittoman rajanylityksen"."
-Mitä merkitystä?
"Olethan huomannut/kuullut, että USA ottaa laillisia siirtolaisia vastaan kymmenintuhansin joka vuosi, vain laitonta siirtolaisuutta yritetään torjua."
-Myös Itä-Saksasta Länsi-Saksaan siirryttiin laillisestikin. Vain laitonta siirtolaisuutta yritettiin torjua.
"Miten "toveri" DDRssä muuttuu "arjalaiseksi" kielenkäytössäsi kun hän haluaa muutta länteen?"
-En ole heitä "tovereiksi" koskaan kutsunut. Kyse oli sinun ajattelustasi, jossa kourallinen korkeasti koulutettuja saksalaisia henkiä painaa enemmän kuin moninkertainen määrä köyhiä latinoja.
Alkuperäinen kirjoittaja: PSillanpää
Partisaani, tässä piikkilankaa mutkalle Me suomalaiset saamme lähteä Suomesta milloin haluamme eikä Rajavartijat perään huutele saati ammu! Jos lähdemme Shecengen-alueen ulkopuolelle niin meidän matkustusasiakirjat tarkastetaan, jos viisumit mihin tarvitaan on kunnossa, niin tervemenoa! Suomeen kun tullaan Shcengen-alueen ulkopuolelta pitää olla p
Kyllä se oli vähäistä siirtolaisuutta länteen muurin rakentamisen jälkeen , lähinnä vaihdettiin lännessä kiinnijääneitä vakoilijoita idästä länteen pyrkijöihin. (Vielä rahaa vastaan)
Siinä on aluksi eroja.
Alkuperäinen kirjoittaja: PSillanpää
Partisaani, vielä vähän vapaan liikuvuuden autuudesta. kun lähdet tai saavut huviveneellä toiseen Eu-maahan ja sinulla ei ole tullattavaa tai ei EU
-kansalaisia kyydissä voit liikkua vapaasti väyliä pitki merelle ja maihin päin ilman, että joudut Rajavartioston kanssa tekemisiin. Sama koskee koko EU-aluetta. Ulkorajoilla sinut voidaan kyllä helposti pysäyttää jos jää epäselväksi mistä tulet. Viimeksi minut on Hollannin Rajavartiosto pysäyttänyt Pohjanmerellä. Kun asiat on kunnossa niin ei ongelmia, vaan keskustelut ovat hyvinkin leppoisia. Kuinkas helposti se yhden puolueen maissa toimii. DDRssä ei esim. saanut asua rannan läheisyydessä ja omistaa venettä!? Neuvosto-Eestistäkin ainoat tulijat taisivat olla kumivenemiehet Jaan ja Alex, joista myös Juha Watt Vainio teki oikein laulun takavuosina.
On siinä eroa Partisaani.
Alkuperäinen kirjoittaja: PSillanpää
Partisaani, en ole kyllä kenenkään koulutodistusta kysellyt ja kuten sanoin kaikkien henki on yhtä arvokas. Näithän varmaan kun ennen muurin murtumista Unkari päätti katkoa piikkilangat ja avata portit Itävaltaan niin ei siinä ryntäyksessä paljon todistuksia ehditty kysellä! Ei se ollut pelkkä "älymystö/korkeasti koulutettu", joka halusi muutakin kuin kommunistista komentoa, kyllä se oli tavallinen DDRn kansa, joka oli kyllästynyt moiseen pakkokomentoon ja toistensa kyttäilyyn.
Alkuperäinen kirjoittaja: Partisaani
PSillanpää:
"Partisaani, tässä piikkilankaa mutkalle Me suomalaiset saamme lähteä Suomesta milloin haluamme eikä Rajavartijat perään huutele saati ammu!"
-Koitapas omin luvin lähteä vaikka Äänisen vettä hakemaan. Tai vaikka sieltä Meksikon puolelta Yhdysvaltojen vastaisen rajan yli poukkoilemaan.
"Jos lähdemme Shecengen-alueen ulkopuolelle niin meidän matkustusasiakirjat tarkastetaan, jos viisumit mihin tarvitaan on kunnossa, niin tervemenoa!"
-Samahan tuo on joka rajalla. Ei lupien kanssa ja laillisia rajanylityspaikkoja käyttäviä matkustajia missään ammuta.
"Kyllä se oli vähäistä siirtolaisuutta länteen muurin rakentamisen jälkeen , lähinnä vaihdettiin lännessä kiinnijääneitä vakoilijoita idästä länteen pyrkijöihin. "
-Vähäistä, muttei noin vähäistä. Laillisia rajanylityksiä länteen oli keskimäärin noin 40 000 vuodessa. Maastamuuttolupia oli vähemmän, mutta ne lisääntyivät 70-luvulta alkaen. 70-luvun lopulla niitä myönnettiin noin 5000 vuodessa, mikä 80-luvulla lisääntyi 15 000:sta 25 000:een per vuosi.
"Ei se ollut pelkkä "älymystö/korkeasti koulutettu", joka halusi muutakin kuin kommunistista komentoa, kyllä se oli tavallinen DDRn kansa, joka oli kyllästynyt moiseen pakkokomentoon ja toistensa kyttäilyyn."
1949-1989 =/= 1989
Kyllä se on ihan yleisesti tunnustettu fakta, että ennen muuria länteen lähti etupäässä korkeasti koulutettua väestöä. Se oli myös DDR:n hallituksen päällimmäinen murhe, vaikkei sillä muuria julkisesti juuri perusteltukaan. Vaikkei se olekaan mikään meriitti DDR:lle, niin kyllä sielläkin tavallinen kansa halusi elää omassa kotimaassaan. Siihen DDR antoi paremmat eväät kuin nyky-USA latinosiirtolaisille. Se on yhtälailla kiistatonta, että toisin kuin Itä-Saksan jättäjät, Meksikon rajan yli pohjoiseen tulevat ovat pääasiassa köyhää talonpoikaistoa ja proletariaattia.
Alkuperäinen kirjoittaja: PSillanpää
Partisaani, jos luit juttuni tarkkaan, niin mainitsi, että menessä Schengen-alueen ulkopuolelle on tarvittavat matkustusasiakirjat oltava kunnoss ja ne myös tarkastetaan. Minun tietääkseni Venäjä ei ole Schengen-aluetta ja viisumivapauskin on vain tietyillä Viipurin ja Pietarin matkoilla käytössä. Olenko väittänytkään ammuttavan LAILLISESTI matkustavia? Muistathan, että harva Neuvostokansalainen sai turvapaikan Suomessa vaan heidät palautettiin paluupostissa takaisin "kotiin" ja sitä tietä vankiloihin tai mielisairaaloihin.
Alkuperäinen kirjoittaja: PSillanpää
Markku Huhtala, miten pitäisi suhtautua tämänpäiväisen Aamulehden juttuun jossa kerrotaan Pohjois-Korean Armeijan antamaan tiedotteeseen, "kuinka maan ohjukset on suunnattu paria sanomalehden toimitusta ja kolmea TV-asemaa kohti"? Syynä, että nämä mediat olivat uutisoineet kriittisesti tilaisuudesta, jossa lapset vannovat uskollisuuttaan maan uudelle johtajalle Kim Jong-unille.
Vai olisiko jutun pitänyt olla muodossa,"Pohjois-Korea auttaa eteläistä naapuriaan purkamaan muutaman tarpeettoman mediakeskuksen"? Positiivista tiedottamista vakavasta aiheesta.
Ei niitä negatiivisia uutisia tarvitse maailmalla keksiä Pohjois-Koreasta, he tekevät ne aivan itse!
Alkuperäinen kirjoittaja: Opiskelija
"Markku Huhtala, miten pitäisi suhtautua tämänpäiväisen Aamulehden juttuun..."
Ainakin Väyrystä äänestäneet kaappikepulaiset kommunistit voinevat hyvinkin samastua myös pohjoiskorealaisten "etelän metiaa" kohtaan tuntemaan ahdistukseen. :D
Alkuperäinen kirjoittaja: Partisaani
PSillanpäällä pyörii taas joku ratas tyhjää. Lue edellinen viestini uudestaan.
Alkuperäinen kirjoittaja: Työeläkeläinen
Miksi vertaat 30.5 viestissäsi latinosiirtolaisten menestymistä USA:ssa DDR:n kansalaisten menestymiseen? Nuo siirtolaisethan ovat vapaat lähtemään muualle jos eivät viihdy vaan miten oli DDR:n kanssa? Helppoako sieltä oli lähteä jos vaikka halusikin?
Vertailtavien asioiden pitää arvoisa Partisaani olla yhteismitallisia. Vai voidaanko sanoa oluen olevan lapsille parempi juoma kuin maidon? Sinun vertailusi on hieman tuohon suuntaan. Vertaa DDR:n lännestä tulleiden siirtolaisten joukkojen menestymistä noihin latinosiirtolaisiin, vai eikö löydy vertailupohjaa? mahtoikohan DDR:n paljon muuttaa siirtolaisia lännestä?
Alkuperäinen kirjoittaja: PSillanpää
Partisaani, sinä se olit menossa juomaan Äänisen vettä en minä, varoitin vain siitä, että matkustusasiakirjojen on oltava kunnossa.Sama koskee myös Meksikon ja USAn rajaliikennettä ja myös monissa muissa maissa myös.
Oletko katsellut sarjaa "Australian rajalla"? Siellä sitä vasta papereita ja matkatavaroita tarkkaillaan.
Alkuperäinen kirjoittaja: Arvo
Mitä tulee entiseen DDR valtioon se otettiin huumaten vastaan. Yle TV:stä tuli ohjelma en muista mistä idän osavaltiosta, jossa ihmiset kertoivat kurjista oloistaan ja työttömyydestä.
Tästä on lainaus Wikipediasta:
"Työttömyys ja sen tuomat kohonneet sosiaalimenot ovat olleet idässä ongelma jo vuosia. Joissakin kunnissa työttömyys on yli 20 %." Vertailu Espanjaan jonka työttömyys on 25%. Hallitus onkin suunnitellut lisärahoitusta vuoteen 2019 asti idän talouskasvua nopeuttamaan. Siis Idässä saa odottaa 30 vuotta että taloudellinen demokratia leviää sinne ja sekin on vain lupaus. Saksan työttömyys on 7%:n luokkaa ja on kasvussa ja Merkelin suosio on taas laskussa.
Mitä taas tulee Pohjois-Koreaan, huolimatta sen järjestelmävioista on hyvä että se taistelee joutumasta imperialistien raakaan syleilyyn. Samaan aikaan hyvin vähän puhutaan etelästä, jossa tukahdutetaan ay-liikettä väkivalloin ja Usa:lla on joukkoja siellä kuten Afganistanissa syyttä suotta ja ovat Usa:n marionetteja. Ja mikä silmiinpistävintä painoarvoonsa nähden Pohjois-Korea on suhteettomasti esillä. Onko se HS:n toimittaja Tuohonen touhuaa sen kimpussa kuin sika limpussa.
Alkuperäinen kirjoittaja: Partisaani
Vähän omatunto kolkuttaa dementikkojen kanssa väitellessä, mutta jatketaan...
Työeläkeläinen:
"Miksi vertaat 30.5 viestissäsi latinosiirtolaisten menestymistä USA:ssa DDR:n kansalaisten menestymiseen?"
-En verrannut. Katso viestini 20.5.
"Nuo siirtolaisethan ovat vapaat lähtemään muualle jos eivät viihdy vaan miten oli DDR:n kanssa?"
-Vertailtavina olivat laiton rajanylitys Itä-Saksasta Länsi-Saksaan ja Meksikosta Yhdysvaltoihin. Te jaksatte ruikuttaa jostain Berliinin muurista vuosikymmeniä sen purkamisen jälkeen, kun samaan aikaan kapitalistinen maailma on täynnä moninverroin tappavempia muureja ja rajoja.
"Vai voidaanko sanoa oluen olevan lapsille parempi juoma kuin maidon?"
-Esität liikaa retorisia kysymyksiä. Karsi niitä, jos oikeasti haluat vastauksia.
"Vertaa DDR:n lännestä tulleiden siirtolaisten joukkojen menestymistä noihin latinosiirtolaisiin, vai eikö löydy vertailupohjaa?"
-Kyse ei ollut menestymisestä vaan menehtymisestä.
"mahtoikohan DDR:n paljon muuttaa siirtolaisia lännestä?"
-Tiedätkös, että kapitalistisessakin maailmassa muuttovirrat ovat globaalilla tasolla melko yhdensuuntaisia? Ei sieltä Jenkeistä juuri Meksikoon muuteta.
PSillanpää:
"Partisaani, sinä se olit menossa juomaan Äänisen vettä en minä, varoitin vain siitä, että matkustusasiakirjojen on oltava kunnossa."
-Samoin oli jaetussa Saksassa. Enkä minä ollut rajavartijoiden hermoja testaamaan lähtemässä, vaan kehoitin sinua kokeilemaan onneasi.
"Sama koskee myös Meksikon ja USAn rajaliikennettä ja myös monissa muissa maissa myös."
-Mites nyt kävikään sen DDR:n kauhistelusi?
Alkuperäinen kirjoittaja: Historioitsija
DDR:stä pyrittiin pois erityisesti jos ja kun oli hankalia natsitaustoja, jotka olivat omiaan vaikeuttamaan elämää ja ammatissa etenemistä. Täytyy myös muistaa että DDR:ssä teloitettiin sodan kahtena jälkivuosikymmenenä jotain yli 500 natsia ja pelko oli siten vielä niilläkin, jotka armahdettiin, että eikun karkuun tällaisesta valtiosta, joka meitä kilttejä natseja vainoaa ja estää saamasta gloriaansa takaisin ...
Alkuperäinen kirjoittaja: PSillanpää
Historioitsija, en nyt kyllä ihan ymmärrä mitä kirjoituksellasi tarkoitat? Minulle on annttu ymmärtää, että DDRstä pyrittiin pois siitä "naapuri kyttää naapuria ja perheessä kytätään omia jäseniä- menttalitettista". Ei kaikki saksalaiset olleet nastseja aivan samoin kuin ei kaikki neuvostoliiton kansalaiset olleet kommunisteja, mutta oli vain helpompi mennä "virran mukana" kuin olla gulageilla.
Alkuperäinen kirjoittaja: PSillanpää
Historioitsija, piti vielä sanoman, että eikö olisi ollut helpompaa antaa kaikkien "natsien" lähteä vapaasti muualle ja muitten vaivoiksi ja voila, työläisten ja kunnon kommunistien paretiisi olisi ollut valmis elämään ainakin tuhat vuotta.
Alkuperäinen kirjoittaja: Myyryläinen
Onko PSillanpää sitä mieltä, että natsien olisi pitänyt saada laajemminkin livahtaa kantamatta teoistaan vastuutaan?
Edellinen ei tarkoita, että kannattaisin tai hyväksyisin kuolemanrangaistusta missään muodossa. En edes siinä muodossa kuin se on Euroopan ihmisoikeussopimuksessa.
Alkuperäinen kirjoittaja: PSillanpää
Miten on Myyryläinen, kun et kerran hyväksy kuolemanrangaistusta missään muodossa?, niin mitä mieltä olet siitä, että Stalin ja hänen vasallinsa tappovat enemmän neuvosto-kansalaisia ja puolalaisia mitä Hitler vasalleineen sai hengiltä? Olisiko heitä pitänyt syyttää kansanmurhasta jossain puolueettomassa oikeudenkäynnissä?
Sivut