Lisää Litvinenko-jutusta

15.12.2006 - 12:00
(updated: 09.10.2015 - 12:38)

Alkuperäinen kirjoittaja: Lue lisää Tiedonantajasta nro 46/2006.

"Mitä hämmentävämmäksi Litvinenkon myrkytysjuttu tulee, sitä enemmän se osoittautuu jälleen yhdeksi esimerkiksi vaarallisesta uuskonservatiivien maailmanlaajuisesta vakoilun, asesalakuljetuksen, äärioikeistolaisten poliitikkojen, venäläis-israelilaisten mafiabisnesmiesten ja islamilaisten mujahediinien false flag -provokaattorien verkostosta", kirjoittaa Wayne Madsen. Laajoista tiedusteluyhteyksistään tunnetun tutkivan journalistin juttu on tähän saakka perusteellisin Aleksandr Litvinenkon tapausta koskeva artikkeli (www.waynemadsenreport.com, 12.12.06).


Madsenin mukaan Litvinenkon myrkytyskuolema on itse asiassa auttanut valaisemaan tätä kansainvälistä verkostoa, jonka sormenjäljet löytyvät niin USA:n hyökkäyksiin ja sotilaalliseen tappioon Irakissa ja Afganistanissa johtaneesta valheellisesta tiedustelutiedosta, syyskuun 11. päivän operaatioista kuin lukemattomista muistakin operaatioista, mm. poliittisista operaatioista Ukrainassa, Georgiassa ja Puolassa.


Litvinenko oli Madsenin mukaan keskeinen peluri globaalissa rikos-, disinformaatio- ja terrorismiverkostossa. Hänellä oli yhteyksiä Britannian oikeistolaiseen itsenäisyyspuolueeseen, Tshetshenian, Ingushian ja Dagestanin islamilaisiin kapinaliikkeisiin, mm. Georgiassa Pankisin solassa majailevaan "al-Qaidan" haaraosastoon al-Ansariin, Boris Berezovskin ja kumppanien johtamaan venäläis-israelilaiseen rikossyndikaattiin sekä muihin vastaaviin tekijöihin.


Litvinenkolla oli myös läheiset yhteydet Israelissa maanpaossa olevaan venäläiseen oligarkkiin Leonid Nevzliniin sekä brittiläiseen palkkasoturifirmaan Erinsys Ltd:iin. Erinsysillä puolestaan on läheiset yhteydet USA:n irakilaiseen suojattiin Ahmad Chalabiin, jonka veljenpoika Salem puolestaan on Jerusalemissa vaikuttavan Marc Zellin liikekumppani. Zell puolestaan on USA:n uuskonservatiivien yhden nokkamiehen Douglas Feithin entinen lakitoimistokumppani.


Madsen käsittelee lähemmin sekä Litvinenkon tapauksen Italia- että Puola-kytkentää. Seuraavassa yhteevetoa vain ensin mainitusta....(ES)

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!