Solidaarisuutta Turkin vangituille ay-aktiiveille

12.02.2010 - 13:10
(updated: 16.10.2015 - 10:39)
Murad Akincilarin puolesta kampanjoidaan muun muassa Sveitsissä. / demirsonmez.blog.tdg.ch |

Turkki pitää vankiloissaan kymmeniä kuolemanvaarassa olevia poliittisia vankeja. Vangittuna on 42 ammattiyhdistysaktiivia, joista osa on jo iäkkäitä ja joiden terveydentila on erittäin heikko.

Turkin viranomaiset ovat jo vuosia pyrkineet tukahduttamaan vasemmistolaista ja ay-toimintaa sekä vangitsemaan kurdivähemmistön oikeuksien puolesta kamppailevia.

Eräs poliittisista vangeista on Murad Akincilar. Sveitsissä maanpaossa jo kahdeksan vuotta ollut Akincilar vangittiin lomamatkalla Istanbulissa viime syyskuussa. Kommunistiaktiivia syytetään muun muassa toiminnasta laittomassa järjestössä.

Muun muassa Sveitsin ammattiliitto UNIA sekä Euroopan vasemmiston puolue kampanjoivat Murad Akincilarin vapauttamisen puolesta.

Myös muut Turkin vangitut ay- ja vasemmistoaktiivit kaipaavat kipeästi solidaarisuusviestejä.

Lista vangeista ja ranskankielinen vetoomusteksti

Tekijä

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Ulkomaat

Kommentit (0 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.