SKP:n pääsihteeri
Tiedonantajan toimituskunnan jäsen
Keywords:
Suomi nosti WHO:n jäsenmaksuaan
Donald Trumpin tekemä ilmoitus Yhdysvaltojen aikeesta vetää rahoitus pois WHO:lta on kirvoittanut maailmalla vastatoimia. Suomen hallitus päätti välittömästi palauttaa oman osuutensa vuoden 2015 tasolle.
Hallitus on sopinut Maailman terveysjärjestön rahoituksen palauttamisesta vuoden 2015 tasolle eli 5,5 miljoonaan euroon. WHO johtaa maailmanlaajuista varautumista ja vastetta koronapandemiaan. Suomella on tärkeä rooli WHO:n hallintoneuvoston varapuheenjohtajana ja hallitus näkee, että tässä tilanteessa on tarpeen tukea järjestöä.
Viime vuonna Suomen perusjäsenmaksu WHO:lle oli vain 1,9 miljoonaa euroa ja ohjelmatuki 0,75 miljoonaa euroa. Lisäksi maksettiin muita jäsenmaksuluonteisia maksuja WHO:n alaisiin elimiin yhtennsä 0,9 miljoonaa euroa. Suomen rahoituksella WHO:n rahoitusongelma ei ratkea, mutta ele on tärkeä osoitus siitä, että Trumpin sisäpolitiikan takia tekemän ratkaisun ei haluta antaa romuttaa tärkeää järjestöä.
Myös Suomen ulkoministeriö on tänä vuonna myöntänyt WHO:lle 1 miljoonan rahoituksen COVID-19 varautumis- ja vastesuunnitelman rahoittamiseksi.
Valtioneuvoston 15.4. julkaisema tiedote päätöksestä linjaa, että globaalit ongelmat onnistutaan ratkaisemaan parhaiten yhdessä. Siksi Suomi toimii johdonmukaisesti entistä tehokkaamman ja vahvemman monenkeskisen järjestyksen puolesta.
Tekijä
Kirjoittajan artikkelit
Morenan voitto yhdessä Latinalaisen Amerikan suurimmista maista herätti toivoa alueen edistyksellisten voimien keskuudessa; Latinalaisen Amerikan johtajat ja intellektuellit ovat puhuneet Meksikosta uuden progressiivisen aallon keskuksena pallonpuoliskollaan. Mutta Morenan voitto kohtasi kolme haastetta.
Naomi Klein ei pelkää tarttua suuriin teemoihin havainnollistavasti ja loogisesti. Myös hänen uusin teoksensa Tuli on irti tarjoaa sekä analyysiä että konkreettisia ratkaisuja, joiden taakse soisi suomalaistenkin demareiden ryhmittyvän.
Kenraali Abdel Fattah Al Burhan on hajottanut Sudanin demokraattista siirtymää valmistelleen neuvoston ja kaapannut vallan maassa. Sudanin kommunistinen puolue pyytää kansainvälistä tukea taisteluun demokratian puolesta sotilasjunttaa vastaan.
- 1 / 18
- seuraava ›
Tilaa Tiedonantaja!
Piditkö lukemastasi?
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!
Ulkomaat
Pääministeri Marin osallistui eilen 10.3. Ukrainassa äärioikeistolaisen koalition aseellisen siiven johtohahmon Dmytro Kotsjubailon hautajaisiin. Marin kunnioitti fasistijohtajan muistoa Mykhailon katedraalissa Kiovassa.
Iran tappoi ohjus- ja droneiskuilla ainakin 26 kurdia Irakissa kolmessa eri iskussa viikonlopun aikana. Samaan aikaan Turkki tappoi Irakissa ja Syyriassa ainakin 13 ihmistä. Suomessa poliitikot ja media ovat olleet varsin hiljaa Nato-maa Turkin viime aikojen sotilastoimista.
Morenan voitto yhdessä Latinalaisen Amerikan suurimmista maista herätti toivoa alueen edistyksellisten voimien keskuudessa; Latinalaisen Amerikan johtajat ja intellektuellit ovat puhuneet Meksikosta uuden progressiivisen aallon keskuksena pallonpuoliskollaan. Mutta Morenan voitto kohtasi kolme haastetta.
Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä
Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.