Tahallinen joukkomurha Gazassa

17.11.2006 - 12:00
(updated: 09.10.2015 - 12:38)

Alkuperäinen kirjoittaja: Tiedonantaja nro 42/2006.

Israelin tykistön kranaattitulitus surmasi 8. marraskuuta 19 palestiinalaissiviiliä, naisia ja lapsia, Beit Hanunissa Gazassa. 19 on suurin palestiinalaisten siviiliuhrien määrä yksittäisessä välikohtauksessa syyskuussa 2000 alkaneen toisen kansannousun jälkeen. USA torjui veto-oikeudellaan Israelin tuomitsevan päätöslauselman YK:n turvallisuusneuvostossa.


Kaikkiaan Israel on tappanut Bait Hanunissa marraskuun 1. päivän ja 8. päivän välisenä aikana 83 palestiinalaista. Kaikkien uhrien nimet ja kuolinpäivät on julkaistu.


Ehud Olmertin hallitus on väittänyt, että marraskuun 8. päivän kranaattitulitus oli teknisestä virheestä johtunut onnettomuus ja että tykistön tarkoitus oli tähdätä 500 metriä poispäin (vrt. Israelin selitys YK:n tarkkailuaseman tulittamisesta Libanonissa).


Väite ei ole uskottava. Tapaus seurasi Israelin armeijan jo marraskuun alussa alkanutta offensiivia, jossa oli tapettu yli 60 siviiliä. Sitä paitsi tapauksesta on videokuvaa, joka osoittaa siviilien joukkomurhan tahallisuuden.


Israelin väittämän mukaan offensiivin tarkoituksena oli lopettaa Gazasta eteläiseen Israeliin kohdistettu rakettitulitus. Tämä offensiivi puolestaan seurasi Israelin suurta "Operaatio kesäsateet" -offensiivia, jonka tekosyynä käytettiin pyrkimystä vapauttaa korpraali Gilad Shalit.


Palestiinalaistaistelijat sieppasivat israelilaissotilaan lähellä Gazaa 25. kesäkuuta kostoksi Israelin hyökkäykselle, joka oli tekotavaltaan ja tarkoitukseltaan samanlainen kuin nyt tehty hyökkäys Beit Hanuniin. Kesäkuun 9. päivänä Israelin tulitti gazalaista rantaa ja tappoi kahdeksan ihmistä. Heistä seitsemän kuului samaan perheeseen ja kolme oli lasta.




Tavoitteena Suur-Israel



Tämä kesäkuun 9. päivän tulitus oli lähtölaukaus sotilaalliselle kampanjalle, jonka tavoitteena oli tuhota Gazan taloudellinen, sosiaalinen ja poliittinen infrastruktuuri ja joka on jatkunut tähän päivään asti. Kampanja liittyy Olmertin aikeeseen pystyttää Suur-Israel liittämällä suuri osa Länsirannasta ja Itä-Jerusalem Israeliin. Tämä tavoite oli myös tärkeänä motiivina Israelin heinä- ja elokuussa käymälle sodalle Libanonia vastaan.


Kesäkuun lopun jälkeen yli 450 palestiinalaista on tapettu Gazan kaistalla. Tuorein hyökkäys Beit Hanuniin on palvellut olennaista poliittista tarkoitusta, tien pohjustamista Israelin sotilaallisen aggression laajentamiselle. Tavoitteena on tehdä loppu kaikista yrityksistä saada aikaan neuvotteluratkaisu ja vaikeuttaa mahdollisimman paljon Fatahin ja Hamasin keskusteluja yhtenäisyyshallituksesta.



ERKKI SUSI



* Lähteitä runsaasti mm. verkkosivulla www.globalresearch.ca.

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Arkiston arkiston artikkeli