Toiminta peruspalvelujen puolesta jatkuu

12.11.2004 - 12:00
(updated: 09.10.2015 - 12:38)

Alkuperäinen kirjoittaja: (TA)

SKP:n voitto kunnallisvaaleissa mursivat valtamedian pönkittämää kuvaa siitä, että kommunistinen liike ei voi enää menestyä. Tämä muutoksen ja etenemisen näköala on tärkeä koko maata ajatellen, ei vain niissä kunnissa, joissa SKP oli nyt mukana vaaleissa, totesi puheenjohtaja Yrjö Hakanen avatessaan SKP:n keskuskomitean kokouksen viime lauantaina.


– Meiltä odotetaan aloitteita, joilla murretaan valtapuolueiden kuntakonsensusta ja avataan vaikuttamisen väyliä peruspalvelujen puolesta toimiville. Juuri nyt on tärkeä koota mahdollisimman laajasti asukkaita ja kuntien työntekijöitä vaikuttamaan budjettiratkaisuihin.


Pääsihteeri Arto Viitaniemen alustamassa keskustelussa vaaliarviosta tuli esille se, että vaaleissa on menestytty siellä, missä on toimittu pitkäjänteisesti paikallisissa kansalaisliikkeissä ja asuinalueilla, aloitettu hyvissä ajoin monipuolinen ehdokasasettelu, tiedotettu aktiivisesti ulospäin ja koottu voimia yhteistyöhön leikkauspolitiikkaa ja yksityistämistä vastaan.


Helsingissä ja eräissä muissa kunnissa SKP lisäsi äänimääräänsä edellisistä kunnallisvaaleista jopa yli puolella. Toisaalta keskustelussa kannettiin huolta siitä, että äänestysaktiivisuus jäi edelleen alhaiseksi nimenomaan työväen asuinalueilla ja kaupunkien lähiöissä.


Keskuskomitea päätti järjestää ensi vuoden alkupuolella valtakunnallisen kunnallispoliittisen seminaarin ja koota puolueelle kunnallispoliittisen jaoston.



Tiedonantaja laajemmalle



Vaalityössä menestyneissä kunnissa on saatu myös lisää tilauksia Tiedonantajalle, kertoi päätoimittaja Erkki Susi. SKP:n äänimäärän lisääntyminen kertoo myös mahdollisuuksista saada Tiedonantajalle lisää tilauksia.


Keskuskomitea asetti Tiedonantajan tilausten hankkimisen keskeisimmäksi lähiajan tehtäväksi. Kokouksesta lähti haaste myös uudenvuodentervehdysten keräämiseen ja Tiedonantajaa julkaisevan Kustannusyhtiö TA-Tiedon osakkeiden merkintään.



Ay-seminaari kokosi vaatimuksia



Sunnuntaina pidetty SKP:n ay-seminaari kartoitti laajasti tulonjakoon, työelämään ja ay-liikkeen tilaan liittyviä ongelmia ja aloitteita.


Seminaariin osallistuneet ay-aktiivit suuntautuivat vaatimaan ammattiliitoilta vajaan euron tasoa olevia yleiskorotuksia tuntipalkkoihin, minimipalkkojen nostamista, työajan lyhentämistä ansiotasoa alentamatta, ulkopuolisen työvoiman käytön laittamista kuriin sekä irtisanomissuojan ja työttömyysturvan parantamista.

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Arkiston arkiston artikkeli