Turku ei saa myydä vuokratalojaan!

13.06.2008 - 12:00
(updated: 09.10.2015 - 12:38)

Alkuperäinen kirjoittaja: Tiedonantaja nro 24 / 13.6.2008

Turku (TA) Maanantaina 9. kesäkuuta oli Turun kaupungintalon edessä jälleen mielenosoitus – tällä kertaa paikalla oli puolen sataa kaupunkilaista nuorista eläkeläisiin.


Toukokuun alussa sosiaalifoorumiliike järjesti mielenosoituksen lapsiperheiden kotipalvelujen puolesta. Nyt kritiikin kohteena oli koko kaupungin talousohjelma- ja omistajuuspolitiikka-asiakirja vuosille 2009-2011. Siinä on muun muassa suunnitelma myydä kaupungin vuokratalokiinteistöt eli KOY Lehtolaakson talot ja asunnot.


Myyntihanke on toistaiseksi pantu jäihin, mutta ilmeisesti asiaa valmistellaan vielä syksyn päätöstä varten. Tämä tieto oli muun muassa TVT:n (Turun vuokratalot) hallituksessa asukkaiden edustajana olevalla Turun seudun asukasyhdistyksen puheenjohtajalla Matti Toukoniityllä, joka illalla varmisti myös mukaantulonsa Suomen kommunistisen puolueen kunnallisvaaliehdokkaaksi.
Yksityistämistä ja yhtiöittämistäKaija Kiessling (komm.) totesi koko talousohjelman ja omistajuuspolitiikan suunnitelman tähtäävän laajalla rintamalla demokratian alasajoon, kuntien palvelujen yksityistämiseen tai liikelaitostamiseen. Monia lautakuntia ollaan yhdistämässä, ja muun muassa Turku Energian muuttaminen osakeyhtiöksi johtaa sen kokonaan pois kaupungin ohjauksesta ja valvonnasta.


Kaupungin talous- ja omistajuusohjelman suunnitelmien mukaan on aikomus muun muassa luopua nyt sataprosenttisessa omistuksessa olevasta vanhusten hoitokoti Myllykodista. Liikennelaitoksen yhtiöittäminen ja tekstiilihuollon (pesulan) omistuksesta luopuminen ovat myös listalla.


Vastaavia hankkeita on lisää monia, ja näiden torjumiseksi Kiessling kutsui niin kaikkia kaupunkilaisia kuin valtuuston työväenpuolueita yhteisrintamassa toimintaan.
Asukastilaisuus JyrkkälässäMyöhemmin illalla oli merkittävässä vuokratalolähiössä, Jyrkkälässä, SKP:n kaupunkijärjestön vaaliohjelman asukaskäsittely. Kaikkiaan paikalle saapui hyvän joukon kolmatta kymmentä ihmistä, sekä alueen asukkaita että joukko ehdokkaita. Tilaisuuden avasi alueen oma ehdokas Kurt Laine, joka selvitti alueen luonnetta ja historiaa sekä niitä ongelmia, joita alueella tänään on.


Asukkaat toivat keskustelussa esille varsin konkreettisia asioita niin illan mielenosoituksesta, valtakunnan ja kuntatason korruptiopolitiikasta kuin paikallisista kysymyksistä. Niihin tullaan palaamaan vaaliohjelman lopullisen muokkaamisen yhteydessä.
Seuraavaksi VarissuolleSamalla tavalla jatketaan maanantaina 16. kesäkuuta, kun iltapäivän ajan ovat kommunistien ehdokkaat Varissuolla Itäkeskuksessa materiaaleineen ja vaaliohjelmallaan tapaamassa ja kuulemassa asukkaita.


Huomion arvoista on, että muutamaan vuoteen ei tältä suurelta, noin 10 000 asukkaan alueelta ole ollut yhtään omaa ehdokasta SKP:n listalla. Nyt ehdokkaita on jo kolme, kaikki varsin tunnettuja Varissuolla.


Mukana ovat jo muun muassa yllä mainittu asukasliikkeen aktiivi ja TVT:n hallituksen jäsen Matti Toukoniitty. Hänen lisäkseen ehdokkaana ovat vuosia aluetyöryhmän jäsenenä toiminut Metalli 49:n veteraanijaoston pitkäaikainen puheenjohtaja Veikko Koskinen sekä maahanmuuttaja, leipurina ja kahvilayrittäjänä toimiva kahden lapsen isä, Iranin kurdi. (TA)

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Arkiston arkiston artikkeli