VIIKON PAKINA: Conan, Tarja ja Sauli

20.01.2006 - 12:00
(updated: 09.10.2015 - 12:38)

Alkuperäinen kirjoittaja: Tiedonantaja nro 3/2006.

Eero Heinäluoma lupasi presidentinvaaleihin jättiyllätystä ja salaista asetta. Hänen arveltiin tarkoittavan nimekästä yllätystukijaa Tarja Haloselle. Lehdistössä jo spekuloitiin, että se voisi olla Anneli Jäätteenmäki.


Myöhemmin viikolla SDP:n tiedotussihteeri Reijo Paananen kertoi Heinäluoman tarkoittaneen Halosen puolisoa, tohtori Pentti Arajärveä.


Jos tämä on SDP:n mielestä jättiyllätys, ei hyvältä näytä.



* * *


Onneksi yhdysvaltalainen late night show"n isäntä Conan O"Brien sentään jaksaa. Tänään perjantaina Suomessa nähtävässä show"n jaksossa O"Brien jatkoi kampanjointia Halosen puolesta.


Max Weinbergin studio-orkesteri esitti suomen kielellä Haloselle tehdyn vaalilaulun, jonka kertosäkeessä ehdokasta kannustettiin: "Tarja, oi Tarja, sä oot meidän valinta, Conan rinnallasi, on mahdotonta hävitä!"


O"Brien näytti myös uuden Haloselle tekemänsä vaalimainoksen, jossa Sauli Niinistölle ärähdetään: "Valitan, Sauli, sä et petä ketään!"


Valitan, Conan, sä et tunne Suomea. Kyllä Sauli pettää monia. Niinistö esiintyy puhtoisena ehdokkaana, jolla ei ole menneisyyden painolastia.



* * *


Sauli Niinistö oli Paavo Lipposen hallitusten valtionvarainministeri.


Hänen johdollaan leikattiin lapsilisiä, työttömyysturvaa, kansaneläkkeitä, työeläkkeitä, työkyvyttömyyseläkkeitä, työttömyyseläkkeitä, opintotukea, sairausvakuutuksen päivärahaa, vammaisten kuntoutusrahoja, lasten kotihoidon tukea, asumistukea, kuntien valtionosuuksia, maataloustukia, maakuntien kehittämisrahoja, pienyrittäjien tukia ja paljon muuta.


Samalla suurfirmoille annettiin miljardihelpotuksia, asevarustelumäärärahoja korotettiin miljardeilla ja Suomi vietiin Emuun.


On totta, että leikkauksista olivat kokoomuksen ohella vastuussa Sdp, Rkp, vasemmistoliitto ja vihreät. Ja yhtenä ministerinä Tarja Halonen. Mutta veriset leikkaukset tehtiin nykyisen "työväen presidentin" Sauli Niinistön johdolla.



* * *


"Työväen presidentin" tunnuksena on, että "vastakkainasettelun aika on ohi". Eli konkretisoidaksemme:


– Vastakkainasettelun aika on ohi, viljelijä! EU:n kassaan lisää rahaa, sinulle luu kurkkuun.


– Vastakkainasettelun aika on ohi, eläkeläinen! Fortumin johtajille 500 miljoonaa euroa, sinulle 5 euroa.


– Vastakkainasettelun aika on ohi, työläinen! Firmalle suurempia voittoja halpamaissa, sinulle kenkää.


Toden totta: vastakkainasettelun aika on ohi, kunhan kaltoin kohdellut tyytyvät osaansa. Ja äänestävät Niinistöä.



* * *


USA:laisten propagandamyllyjen rinnalla Niinistön mainostoimistokin kalpenee. Ajatellaan vaikka niin toivottomalta vaikuttanutta tehtävää kuin Ronald Reaganin, George W. Bushin tai Arnold Schwarzeneggerin nostamista huipulle.


Tavallaan tähän viittaa seuraava vitsikin, joka koskee jättiläisgorillasta kertovan, USA:ssa huippusuositun elokuvan päähahmoa:


– King Kong on nyt niin suosittu, että hän voisi haastaa Arnold Schwarzeneggerin seuraavissa Kalifornian kuvernöörinvaaleissa.



EERO

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!