VIIKON PAKINA: Järjen riemuvoittoja

05.12.2008 - 12:00
(updated: 09.10.2015 - 12:38)

Alkuperäinen kirjoittaja: Tiedonantaja nro 45 / 5.12.2008

EU onnittelee Suomea itsenäisyyspäivän johdosta kieltämällä Koskenkorva Viinan myynnin. Uuden EU-direktiivin mukaan yli 37,5 prosenttia alkoholia sisältävää maustamatonta viinaa on kutsuttava vodkaksi.* * *Yleensähän itsenäisyyspäiväämme on vietetty ikään kuin erillisen puolustussotamme muistopäivää. Tällä kertaa sota-anti radiossa ja tv:ssä on kuitenkin yllättävän niukka. Edvin Laineen Tuntematon sotilas, sotilasparaati, Rintamalotta, Muistojeni Karjala sekä Sota-ajan laulut Siinä suunnilleen kaikki.


Johtuneeko siitä, että Linnan juhlissa muistellaan tällä kertaa vuoden 1918 sisällissotaa. Sen teemaksi Tarja Halonen ja Pentti Arajärvi ovat valinneet sovinnon.* * *Etyjin ulkoministerikokous ehtii päättyä ennen itsenäisyyspäivää, mutta pureksimista riittää myös eduskunnan ihmisoikeusryhmän Heidi Hautalan junailemana Suomeen kutsumien kahden iranilaismiehen kohtalossa.


Iran vaatii miesten luovuttamista, koska he kuuluvat terroristijärjestö MKO:hon, joka tunnetaan myös nimellä Mujahedin-e Khalq ja lyhenteillä MEK, PMO ja NCRI. Myös USA ja EU luokittelevat MKO:n terroristijärjestöksi. Alexander Stubb taas sanoo miesten kuuluvan "Iranin hallintoa kritisoivaan ihmisoikeusjärjestöön".


Stubb ei voisi olla vääremmässä. MKO on yksi monista CIA:n ohjauksella Iranissa toimivista terroristijärjestöistä, joka on suorittanut paljon terrori-iskuja siviilejä vastaan. Scott Ritter pitää katkerana ironiana, että CIA käyttää terroriin samaa järjestöä, jonka USA julkisesti ja kaksinaamaisesti luokittelee terroristijärjestöksi.


Esimerkiksi Saksan vihreät ovat torjuneet yhteistyön MKO:n ja sen Suomeen kutsutun johtajan Maryam Rajavin kanssa.


Totta kai pitää kantaa huolta siitä, mitä iranilaismiehille tapahtuu, jos heidät luovutetaan Iraniin. Mutta virhe tapahtui jo heidät Suomeen kutsuttaessa. Mitä siis tehdä?* * *Linnan juhlia tv:stä katsoessa voi myös pohtia, kuinka vähällä järjellä maata johdetaan.


Ministeri Liisa Hyssälän taannoin esittämän mallin mukaisesti STM:n työryhmä esittää, että julkiset sairaalat ja terveyskeskukset avataan yksityiskäyttöön. Yksityislääkärit ja muut terveydenhuollon työntekijät voisivat pitää iltaisin niiden tiloissa omaa vastaanottoaan, ja siitä maksettaisiin korvaus.


Mielenterveys- ja päihdesuunnitelmaa valmisteleva työryhmä puolestaan aikoo ehdottaa, että psykiatriset sairaalat lakkautetaan kokonaan, psykiatrian laitospaikkoja ajetaan alas ja painopiste siirretään avohoitopalveluihin.


Ei pidä enää paikkaansa edes Saaren vankien 40 vuotta sitten tulkitsema synkkä laulu: "Ensin täällä tehdään sairaita ja sitten sairaala." Nyt se menee jotenkin näin: "Ensin täällä tehdään sairaita ja sitten bisnestä ja potilaat jätetään heitteille. Menee huonosti."EERO

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Arkiston arkiston artikkeli