Kenen kulttuuria Turkuun tehdään?

15.03.2010 - 07:48
(updated: 09.10.2015 - 10:59)

Olinpas sitten keskiviikkona 10. maaliskuuta Turun Manilassa. Siellä minäkin istuin muiden mukana kuulemassa ja kommentoimassa kokoomuksen järjestämää kansalaiskeskustelua. Puitiin Turun, vuoden 2011 Euroopan kulttuuripääkaupungin, tulevaa kulttuurikeskusta. Tämän laitoksen olivat demarit, vihreät ja kokoomus jo nopsaan uudelleen ristineet "LUOVAN TALOUDEN keskukseksi".

Nimenvaihdos antaa jo hieman vihiä siitä millaista "kulttuuria" siellä tullaan frakkikansalle tarjoilemaan.

VR:n vanhat konepajat olivat vahvasti tyrkyllä tämän hankkeen toteutuspaikaksi. Myöskin oli tällä projektilla takanaan jo monen monta viisasta ja raharikasta tahoa, joita oli kyllä kovasti kuulemma kuultu suunniteltaessa tätä megalaitosta.

Vaan yhtäpä ei ollut pahemmin vaivauduttu kuuntelemaan. Lieneekö tuo yllätys, ettei talon tulevilta käyttäjiltä ja vuokrienmaksajilta oltu jaksettu mielipidettä kysyä. Kuka niiden taiteilijahippien mielipiteistä olisi kiinnostunut? Annetaan mennä alas kaikki taideopetus ja tehdään komiat hallit!

Tulee hieno talo varmaan. Ihmettellä sopii vain että kuka sitä lopulta käyttää? Kenellä oikeasti luovalla ihmisellä on tällaiseen pröystäilyyn varaa? Helsingistähän tietenkin voidaan hommata muutama isommanpuoleinen firma pyörittämään taloa ja hommaamaan oikein ammattilaisia esiintymään. Ja kas kumma, näi päästää meill tääl Turuski tas näkemä iha oikketaki kulttuurii, ei mittä turkulaiste itte tekemmä sontta!

Tuollainen ikävä kuva noiden puolueiden edustajien puheista jäi. Toivottavasti se oli väärää vaikutelmaa.

Myös ratapihan yli suunnitellut, "kaikenlaiset siltaratkaisut", kuten vihreiden valtuustoryhmän puheenjohtaja Katri Sarlund niitä markkinoi, vaikuttivat mielenkiintoisilta. Turku kun on noista silloistaan jo valmiiksi surullisen kuuluisa. Nähtävyysarvoa saadaan tällekin pyydykselle lisää kun kansa voi taas saapua pällistelemään runsain mitoin että sortuuko sinne johtava silta vaiko eikö sorru?.

Tekijä

Kirjoittajan blogikirjoitukset

Tekijä

Kirjoittajan blogikirjoitukset

Kommentit (5 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.