Olipahan kokemus

04.10.2012 - 14:08
(updated: 09.10.2015 - 10:59)

Yle-Helsinki käynnisti kunnallisvaalikiertueen Järvenpäässä 20.9. kolme tuntia kestäneellä toritapahtumalla. Siitä oli ilmoitettu hyvissä ajoin kaikille puolueille ja markkinoitiin uutterasti radion välityksellä sekä internetissä. Ajattelin, että onhan radio kerrankin oikealla asialla kansan parissa.

Menin hyvin valmistutuneena paikalle, koska tervetulleeksi oli toivotettu. Ilmoittauduin hyvissä ajoin toimittajille halukkaaksi osallistumaan keskusteluun ja tekemään kysymyksiä.

Homma alkoi ja toimittajat jaarittelivat niitä näitä ilmoista ja muusta tyhjänpäiväisestä. Ilmeisesti radiolähetykseen pääsi torilta alussa parin tunnin ajan pieniä pätkiä ja joitakin katuyleisöstä poimittuja haastatteluja. Kello 13 päästiin asiaan ja yllätys, yllätys, toimittajat olivat kutsuneet keskiuusmaalaisista kunnista kaksi eduskuntapuolueiden edustajaa kustakin keskustelemaan pareittain neljäksi minuutiksi kutakin kuntaa koskevista lähinnä viemäri- ja vesijohtopolitiikan tasoa olevista kysymyksistä ja tietenkin kuntaliitoksista. Esiintymään pääsivät kolme demaria, kolme kokoomuslaista, kaksi vihreätä, kaksi perussuomalaista, kaksi keskustalaista, yksi kristillisdemokraattia ja yksi vasemmistoliittolainen.

Tyhjänpäiväisiin kysymyksiin saatiin vielä tyhjänpäiväisempiä vastauksia. Kaikki kärkevät ongelmat ohitettiin kuten terveyspalvelujen romahtaminen, kaikissa kunnissa esillä olevat palvelujen karsimiset ja kuntaliitoshankkeiden todelliset vaikutukset.

Mutta varsinainen pohjanoteeraus tapahtui siinä, kun toimittajat eivät kysyneetkään mitään niiltä jotka olivat ilmoittautuneet kysymyksiä esittämään, vaan kiersivät ne henkilöt kaukaa. Niinpä saatoin tapahtuman loputtua todeta, että minut oli kutsuttu kuulijaksi eduskuntapuolueiden propagandatilaisuuteen. Ellen olisi paksunahkainen, voisi tuntea itseni nöyryytetyksi. Varmaan oli pettynyttä yleisökin, joka oli houkuteltu paikalle.

Muuten, kun ripitin paikan päällä ohjelman tuottajaa törkeästä syrjinnästä ja kuntalaisten aliarvioimisesta, sain ikään kuin lohdutukseksi Yle Radio Suomi-kirjan. Avasin sen kotona ja totesin sen aivan tyhjäksi. Ei sanan sanaa. Kirja kertonee kaiken Ylen nykytilasta.

Tekijä

Kirjoittajan blogikirjoitukset

Tekijä

Kirjoittajan blogikirjoitukset

Kommentit (3 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.