Vaaleista ja tummista

17.04.2015 - 09:09
(updated: 09.10.2015 - 10:59)

Kärrynpyörän kantapöydän keskusteluissa ovat esillä olleet tietysti eduskuntavaalit.

Naapurin Kake huomautti, että on sitä otsikoihin noussut muitakin aiheita. Iltalehti uutisoi näyttävästi (9.4.), miten susilauma oli raadellut peuran. Kake arveli, että ilmastonmuutoksen myötä on susistakin sitten tullut lihansyöjiä. Kaipa se uutinen on, koska se oikein valtakunnallisessa lehdessä sellaiseksi nostettiin.

Peran mukaan Ilta-Sanomat pisti vielä paremmaksi. Lehti oli bongannut (11.4.) Jyväskylän Tuomiojärveltä ”piinaavasti tuijottavan rusakon”.

Kun tämän kaiken lisäksi suositussa Temptation Island Suomi –tositelevisiosarjassakin oli Ilta-Sanomien (14.4.) mukaan ”kettu käynyt kolossa”, todettiin että kevät on tullut iltapäivälehtien palstoillekin.

Myös eduskuntavaaliehdokkaiden vaalisloganeista riitti kantapöydässä puhetta.

Pera totesi voitonriemuisena, että nyt oli kokoomuksen ultraliberaali Wille ”Batman” Rydmankin viimein paljastanut olevansa sosialisti.

– Rydmanin sloganissa vaaditaan ”vakaata taloutta”. Ja kapitalismihan on kaikkea muuta kuin vakaa, perusteli Pera.

Demarien Eero Heinäluoma mainostaa olevansa ”sanansa mittainen” mies. Kake kertoi tietävänsä, mikä se Heinäluoman sana on: ”epäjärjestelmällistyttämättömyydelläänsäkäänköhän”.

– Ei 197 senttimetriä pitkän miehen sana voi olla sitä lyhyempi, järkeili Kake.

* * * * *

Vasemmistoliiton vaalimökillä oli kuhinaa, kun ehdokkaat päättivät piristää tylsää kampanjointia seuraleikillä.

– Mitäs te täällä puuhaatte? kyseli paikalle osunut Anna Kontula.

– Leikitään aikamme kuluksi kannibaalia, vastasi puoluesihteeri.

– Onko Paavo mukana? tiedusteli Kontula

– Ei enää…

* * * * *

Keskustan konkarit Paavo Väyrynen ja Mauri Pekkarinen olivat yhdessä vaalikiertueella. Vantaan Tikkurilassa iski nälkä. Miehet ajattelivat poiketa läheiseen pizzeriaan hakemaan kyseistä maakuntaherkkua.

Kaksikko joutui odottelemaan tovin liikennevaloissa. Hetken kuluttua valot vaihtuivat jalankulkijoille vihreäksi ja Paavo lähti tietä ylittämään. Mauri sen sijaan jäi seisoskelemaan ja tuijottelemaan kaukaisuuteen.

– Hei Mauri, se on vihreä! huusi Paavo jälkeen jääneelle puoluetoverilleen.

– Ööhhhh… oisko se Ville Niinistö? vastasi Mauri hetken mietittyään.

* * * * *

Puolustusministeri Carl ”Harry Potter” Haglund pelastettiin liekehtivästä vaalikopista. Palomies torui pahasti savuvaurioista kärsivää Haglundia:

– Hyi, kyllä ministerin pitäisi tietää paremmin, ettei noin pienessä ja kaiken lisäksi puisessa kopissa kannata polttaa tupakkaa.

– Enhän minä polttanutkaan. Koppi paloi jo kun menin sisään, selvitti Haglund.

* * * * *

– Kokoomus on siitä hyvä puolue, ettei sen toimia tarvitse hävetä, ylpeili Alexander Stubb.

– Jaa miten niin? ihmetteli Antti Rinne.

– No kun muut häpeävät meidänkin puolesta!

Tekijä

Kirjoittajan blogikirjoitukset

Tekijä

Kirjoittajan blogikirjoitukset

Kommentit (2 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.