Ai tätä onnen auvoa,kun Kokoomus näyttää romahatavan.Ei tämä kurjistamispolitiikka nyt aivan niin suosittua olekaan.Meikä äänestää vasliittoa ja kehottaa muitakin siihen,skp:läiset voisivat myöskin keskittää vähät äänensä sinne.
Viimeisimmät gallupit vievät tällä kertaa potin kokoomukselta keskustapuolueelle. Merkillepantavaa tässä 3000 äänestäjän gallup-otoksessa oli, että vain 60% mainitsi puolueen. Eli 40% olisi vielä jaossa. Olisiko tässä mahdollisuus ja innoituksen lähde SKP:lle?
Lapsilisä on poliittinen asia. Lapsilisä on kuin pieni perusturva tai kansalaispalkka paitsi, että sitä maksetaan vain alle 17 vuoden ikäisistä lapsista. Hallitus on esittänyt eduskunnalle, että lapsilisiä alennetaan. Eduskunnan enemmistö hyväksyi ehdotuksen jaa 100, ei 98; poissa 1.
Lapsilisä on erittäin tärkeä sosiaaliturvan osa eikä sitä mikään verohelpotus korvaa. Edelleen kuulemma ”Perheissä, joissa oli vähintään neljä lasta, lapsilisät muodostivat keskimäärin 11 prosenttia käytettävissä olevista tuloista. ” Näin kerrotaan lain perusteluissa.
Lapsilisä oli niitä etuuksia, joita vuonna 1948 SKDL ajoi ja joiden puolesta osoitettiin kovasti mieltä.
Yritin hakea rakoa,mihin kirjoittaa, kun nimeäni esiintyy niin runsaslukuisena kaikkien otsakkeiden alla, mutta kun pukkaa uutta. Tämän päivän uutisia: Antti Rinne ei saanut asioita hoitoon, Donneri ihmettelee Ruotsin poliittista tilannetta,jne. Taas täytyy vedota Marxsin jälkeenjääneisiin papereihin. Itse asiassa tässä ei ole mitään ihmeellistä, tämä menee aivan käsikirjoitusen mukaisesti, ei kukaan mahda tälle mitään: JOS tarkoituksena on kapitalistisen järjestelmän jatkumisen suojaaminen. Yksinkertaisesti tilanne on jo Euroopassa niin pitkällä, kapitalismin mätänemis- ja lahomis- prosessi on saavuttanut lähes hajoamis pisteensä. Se on käynyt yhteiskunnallisen kehityksen jarruksi, syö kansallista varallisuutta ja työläisten saavutettuja etuja ja sontii (paskantaa) rahaa paratiiseihin vanhan päivän varalle aarteeksi. Näissä olosuhteissa ei kellään ole sellaisia rahkeita, jotka kestäisivät vetää todellista muutosta. RINTEEN pitäisi vetää LÄPI-LÄNKIEN (kaataa hallitus) välittömästi ja pyytää kansalta sellaista valtakirjaa, jolla homma lähdettäisiin hoitamaan,en sano kuntoon, koska siinä menee aikaa,mutta oikempaan suuntaan. Näin on kuitenkin tehtävä, Sipilä voi vielä aikansa hämätä, mutta 2020 mennessä KARMAN laki toimii.
On turha kuvitella, että kapitalismi kaatuu, kuin itsestään omaan mahdottomuuteensa.
Tippuisi kuin mätä omena, ja ihmiset aktivoituvat ja tulevat kannattamaan vaikkapa meitä kommunisteja.
Kapitalismi osaa aina, AINA tehdä tarvittavat korjausliikkeet.
Vaikka kapitalismi on selvästi järjestelmäkriisissä, ei se kaadu yhtään mihinkään.
Jotta kapitalismilla olisi selkeä vaihtoehto, jotta kapitalismi vaihdetaan demokraattisemnpaan järjestelmään, sosialismiin, tarvitaan työväen enemmistö kannattamaan ja muuttamaan kapitalismi sosialismiksi.
Tässä muutosvoimien johdossa voi olla sen valveutunein osa, kommunistit.
Mutta että tämä fraasi ja fraseologia muuttuisi realismiksi, on meidän kommunistien oltava muutosvoimissa mukana, ei toimia erikseen, itsekseen, kuten Suomessa on toimittu yli 20 vuotta.
Virheitä on tehty, mutta virheet on havaittava, keskusteltava niistä ja ennenkaikkea korjattava ne.
Dogmatismilla, ryhmäkuntalaisella eikä "vasemmistolaisella" haaveilulla ei saavuteta mitään. Opportunismi on saavuttanut kommunistisen liikeen huipun...toivottavasti.
ja muutos alkaisi tapahtua toiminnassamme ja kaavoihin pahasti kangistuneet ymmärtäisivät tilanteen olevan otollinen aivan toisenlaisen käytännön politiikan harjoittamiselle.
Radikaallille vasemmistolaiselle liikkeelle on kova kysynyntä.
Sen ilmaisin toisaalla vaalivalmiselussa olevassa keskustelussa (olikohan Iivarin aloittama keskustelu), jossa esitin taulukon, miten on mennyt persujen ja SKP:n kannatuksen.
On todella syytä miettiä tarkkaan mitä tarkoitin koko kommentillani.
Vaaliyhteistyöjärjestön perustaminen on ollut meidän tärkeä, ellei jopa tärkein projekti, joka ei etene yhtään minnekään.
Miksi?
Se mahdollisuus haaskattiin, kun siihen olisi ollut tilaisuus vasenryhmän muodostotettiin omaksi ryhmäkseen.
Koskaan ei se ole liian myöhäistä.
Mutta on kysyttävä ketkä vastustaa kovasti tällaisen toiminnan alkuun saattamista, saati sen perustamista.
Tampereella tiedän, löytyy kovaa vastusta.
Miten on muissa piiriessä?
Yhteistyöjärjestön perustaminen ei synny sormia napsauttamalla, eikä pelkän tahdon voimalla.
Se voi syntyä käytännön yhteistyöstä.
Mutta jos mitään yhteistyötä ei ole, ei järjestöäkään synny.
Jos sellaisen vaikkapa SKP vain päättää perustaa, ei se tule oikein toimimaan.
Itse olen toiminut erilaisissa kapitalismin vastaisissa ja kapitalismiin kriittiseti suhtautuvien kanssa, on ollut kiinnostusta paljonkin, myös meidän kommunistien toimintaa kohtaan.
Mutta Tampereella "me emme mainosta muita" mentaliteetilla on kaikki orastavat yhteistyöpyrkimykset saatu romuttumaan.
Syvä ja kova vihan vasemmistoliittoa kohtaan istuu Tampereella lujassa, ja sitä haukutaan ja parjataan.
Ei sillä tavoin rakenneta yhteistoimintaa.
Emme voi vaikuttaa välttämättä ollenkaan vasemmistoliiton johtoon ja heidän harjoittamaan politiikkaan, mutta kannattajiin, jäsenistöön ym. kyllä.
Sama tilanne on Persujen osalta.
Heinonen Jari tekee loistavaa työtä Tampereen valtuustossa yhteistyön ja toiminnan saralla.
Kovaa on ollut epäluulo minua ja minun toimintaa kohtaan...jotka on lopulta johtaneet voimakkaaseen yhteentörmäykseen eräiden toverien kanssa.
Vaikka puhunkin minä muodossa, on meitä tovereita paljonkin jotka toimimme yhdessä ja teemme kommunistista joukkotyötä kentällä.
Valitettavasti täysin irrallaan SKP:stä.
Edellisiin Markun ajatuksiin on helppo yhtyä ja kirjoittaa ne alle, erityisesti: "KAPITALISMI EI KAADU ITSEKSEEN"! Kertoilen kuitenkin omia näkemyksiänikin ajasta. Koko ajan kuitenkin kuljetaan kehityksen myötä virrassa, globaalistikin. Nyt jo setä "samuliakin"vaaaditaan oikeuden eteen tekosistaan; se on paljon se. Euroopan osalta kapitalismi on tosi ohuissa kantimissa, tulevat parlamentti vaalit voivat keikauttaa tilanteen kapitalismille kestämättömämpään suuntaan, ainakin Kreikassa ja Espnjassa, toivottavasti muuallakin.Kapitalismin tukeminen yhteiskunnan varoin tulisi saada kriminalisoitua, tekohengityksen antaminen pitkittää kapitalismin elin aikaa.Vasemmistoliiton kohtalokas virhe on mennä aina kapitalismin tueksi porvarillisen ohjelman hallituksiin, kantamaan vastuuta nimellisesti sellaisista asioista, millä kokonaisuuden kaannalta on vaatimaton osuus pienelle ihmiselle, kuten Kataisen hallituskin oli, mutta kapitaali sai lähes lyhentättömänä pyytämänsä. Tällainen närästää kommaria, joka on antanut äänensä vasemmistoliitolle ja väärin käyttävät sitä. Näin menetellen he aina torppaavat oman voimansa kasvun joukkojen keskuudessa ja antavat tilaisuuden erilaisille populisteille ja kapitalismille jatkoaikaa. Taistelu asenne on hävinnyt, toimitaan tässä ja nyt periaatteella, kiirettä ei ainakaan näytä olevan muutokseen. Onko heistäkin tullut "kamreereita" vallitsevaan järjestelmään?
ESillanpää, kyselee itse selvyyksä. Enhän minä voi tietää niin suuria asioita, ympäri maailmaa sosialismia rakennetaan, lähteitä on varmaan monia, kussakin tapaulksessa erikseen. Sen kuitenkin tiedän, näin yleisesti, että kaikki jaettava syntyy työstä, jota tuotannossa tehdään. Näin tapahtuu myöskin sosialismissa, vain työstä saadaan aineellinen hyvä.
Ompa mukava, että sinunkin jalka nappasee työväen marssin tahdissa.
En muista kaikkea mitä kysyit, mutta kaipa ne on jo sinulle selvinneet.
Ottaisin Reino hieman vakavammin Psillanpään ajatukset sillä ne ovat reaalisempia kuin se komuhömppä johon lienet sortunut.
Porvarillinen kapitalismiin perustuva talous pärjää huomattavasti pienemmin yhteiskunnan tuin kuin mikään sosialismi koskaan. Meidän taloudessamme on ominaisuuksia jotka kiinnostavat kehittämiseen ja innovointiin kykeneviä joka ominaisuus on aina ollut tyystin poissa sosialismeista.
Vai voitko kertoa monestakaan, ehkä ”tarpeettomastakin” mutta suositusta nykyajan laitteesta joka olisi sosialistisessa maassa alunperin kehitetty markkinointikuntoon? Mieleeni ei tule yhtäkään.
Jos sosialismi olisi vallalla niin nämäkin yksityisviestit jäisivät savumerkkien varaan, puhelut soittaisit naapurikorttelin kipsasta ja telkussa olisi korkeintaan kaksi kanavaa suoltamassa sosialismin saavutuksia. Minulla ei ole maksukanavia mutta minulla on vapaus tilata niitä, minulla on pari kännyä ja muijalla yksi mutta miten oli sosialistisessa neukkuvaltiossa jossa ei puhelinta tahtonut saada tavallisen ihmisen kotiin kun niitä ei kaikkia olisi keritty kuuntelemaan.
Sosialismissa, ainakin tähän asti on suuret osat valtion tuloja uhrattu aseisiin ja kansan vahtimiseen jotta se pysyy ruodussa. Siellä kaltaisesi vastarannan kiiski olisi jo kauan sitten viety hoitoon oppimaan tavoille jotka ovat politbyroon hyväksymiä.
Talous on aina jäänyt sosialismin jalkoihin koska ei ole ollut mahdollisuutta ansaita omilla hankkeillaan kuten nyt on. Yritysten kun pitää saada kasvaa sen mukaan miten niiden markkinat kehittyvät ja siihen osakeyhtiömuoto on mielestäni paras mahdollinen. Yrityksiä ei myöskään saa verottaa liikaa vaan on parempi kerätä verot muutoin jotta ne eivät liikaa estä yritysten kasvua.
Sosiaaliset palvelut ja niiden lisääminenkään eivät ole sosialismia, se kannattaa muistaa!
Vanha Masi, kyllähän minä arvostan ja pidän realistisina, niin sinun, kuin PSillanpäänkin ajatuksia, nehän ovat ihan yhtä realistisia, kuin tämä meidän nykyinen kapitalistinen todellisuus, mutta minä suuntaan toiseen todellisuuteen, tulevaisuuteen. En nyt niin paljon taputtaisi lännenkään menneisyydelle, enkä nykyisyydeelle. Kytemään pakkaavat nuo jenkkien ja NATON:n koulutuskeskukset eri puolilla ja kyllä Suomessakin niskalaukauset olivat muodissa, myöskin tyrmät. En mielelläni kaivele menneitä. Tämä päivä ja huominen, ne ovat tärkeitä. Kaikista virheistä huolimatta, kehityksen historiassa: Aate on puhdas ja käyttökelpoinen tulevillekin sukupolville dialektiikka toimii ja virta vie vasemmalle. Uusi maailman järjestys ja uudet markkinat toimivat vielä kerran kansalle,kuin Sampo konsanaan, mikä nyt kapitalistien hallussa (vankina).
Sinähän Reino ne nyt vetelit esiin, niskalaukaukset! Et kuitenkaan pystynyt esittämään yhtäkään vastinetta esittämiini eroihin sosialististen ja porvarillisten talouksien välillä. Miksi te aina pyritte ohittamaan ja puhumaan asian vierestä?
Tulevaisuus jota tähyät on porvarillisen talouden jatkokehityksen soveltamista ja ajan mittaan koko sosialismi löytyy vain historian lehdiltä epäonnistuneena ihmishiirien laboratoriokokeena.
Jos aatteella tuossa tarkoitat sosialismia niin mikään puhdas se ei ole, siinä ei ole ihmiselle sopivaa osaa, se on keinotekoinen kehitelmä johon pitää ihmiset pakottaa, näin ainakin on tähän asti pitänyt. Sosialismin valtaan tultua on kyseisen maan olosuhteet muutettu vapaasta olemisesta ja valinnan vapaudesta pakkotilaan ja aina on tullut monen sortin rajoituksia. On matkustuskieltoja, on poliittisten ryhmien perustamiskieltoja jos ne eivät ole virallisen politbyroon oppien mukaisia, on opposition vainoja jne.
Puhutaampas nyt realismia selvällä Suomen kielellä. Sosialismi, sehän on meidän keskellämme, me rakennamme koko ajan parempaa ja parempaa yhteiskuntaa. 1980 luvulla Suomessa oli aika pitkällä sosialistisia piirteitä ja Palmen Ruotsissa vielä enemmän.NL rortui ja uusliberalistinen kapitalismi sai kaiken vallan ja on nyt purkanut saavutuksiamme. Siis kolme askelta eteen, kaksi taakse, näin se menee. Erlander oli kehoittanut Palmea: pidä ain ruori vähän ottavana vasemmalle, hyvin menee, palme piti, mutta tapettiin, että,saatiin Ruotsi liberalismin remmiin.Nyt näyttää sosdemitkin alkavan tajuta taas kupletin juonen ja irtaantuvat porvarien politiikasta, alkaa taas eteenpäin meno. Ei sosialismi tule meille taivaasta se on rakennettava paikanpäällä, paikallisista tarpeista, vanhan järjestelmän sisällä, näin on aina ollut. Vanha kumoutuu aikanaan, ehkä 1000 vuoden kuluttua ihminen on niin kehittynyt, että on valmis kommunismiin. Kommarit olemme rutkasti aikaamme edellä, älkäämme vielä riidelkö lopullisesta toteutuksesta.Näin karvoissani kävelee!
Aika heikoilla olemme, jos peruusteluna kom. puolueen osallistumiselle eduskuntavaaleissa (ja EU vaaleissa) on näkyvyys. Se juuri nimenomaan tarkoittaa sitä, että olemme vajonneet pelkäksi vaalipuolueeksi. Tottakai on tärkeätä saada eduskuntapaikkoja. Mutta on lähdettävä ihan ensiksi perustyöstä liikkeelle. Ja erityisesti meille kommunisteille on tärkeätä kuntavaalit, ja niissä on päästävät eteenpäin, sitten kun liki joka paikkakunnalla on kommunistit valtuustossa, voimme haikailla eduskuntaan, ja sitten... kuntavaalit me voimme aloittaa juuri nyt, ja täydellä vaoimalla, silloin on realistista odottaa tuloksia, edes jonkinlaisia. Toinen tärkeä asia on, että me kommunistit emme pääse ehkäpä ikinä eduskuntaan omin itsenäisn voimin. Tarkoitan, että on aivan ensin luotava jonkinlainen punavihreä yhteistyöjärjestö, vaaliyhteistyöjärjestö. Se tarkoittaa dogmatismin ja reumatismin vaivaamille myös sitä, että emme myöskään yksin tee vallankumoustakaan (kun sen aika joskus tulee), vaan se tarvitsee mukaan kansanjoukot, siis paljon muitakin kuin kommunistit.
Reino Heiskanen, sosialismi hajosi jo reilut kaksikymmentä vuotta sitten Neuvostoliiton sortuessa, että maito on maassa, turha itkeä perään!
Sosialismi olisi aatteena hyvä, mutta ihmisten, jota sitä alkavat toteuttaa raadollisuus ja oman edun tavoittelu pilaa sen! Reino sano maa missä ei näin ole käynyt?
Markku Huhtala 19.01-15. Näin minäkin ajattelen, ettei kommunisinen puolue ole vaalipuolue, sen tehtävä on aivan toinen, suljetumpi rengas, jonka sisällä tehdään asiaan kuuluvaa tutkimus työtä ja ideologinen, poliittinen valistustyö ja uusien kommunistien kasvatus ovat puolueen jokapaiväistä heinää ja tietenkin kapitalismin tarkkailu laajemminkin.
Yhteistyöjärjestö tarvittaisiin varsinaiseen vaalityöhön ja onhan siitä puhetta, puhetta, puhetta ollut.
Tuota KKP:n tilannetta olen vähän ihmetellyt, kun ei ole tullut paremmin esille tuossa tilanteessa. No, en aprikoi enemppää, kai siihen on syynsä.
Vanha Masi 10.01-15. Nostan ramille tuoreempaa keskusteltavaa, nuo vanhat väittämät eivät johda enää mihinkään, niitä on jo jauhettu vuosikymmenet ennen meitä.Laskit hampaitesi takaa kelpo ajatusta pätkän." Tulevaisuus johon tähyät on porvarillisen talouden jatkokehityksen soveltamista". Juuri näin: uusi syntyy aina vanhan sisällä, näin on ollut ja tulee olemaan. Vallankumouskin kypsyy ja syntyy vanhan sisällä, mutta me pyrimme evoluution kautta muuttamaan tämän yli kehittyneen kapitalismin, jatkokehittämään tätä sosiaalisempaan suuntaan. Meillähän oli paljonkin hyvinvointiyhteiskunnassa sosialismin elementtejä, nyt kapitalismin vastahyökkäyksen seurauksena on osa karsiutunut. Työväenliike torkkui konsensuksen horroksessa, eikä huomannut porvarien pelin henkeä, mutta Kreikassa ja Espanjassa porukat ovat jo hereillä. Ei sosialismi tule mistään ulkopuolelta, se syntyy ja synnytetään täällä vanhan yhteiskunnan uumenissa. Eteenpäin mars.
Ihan vain kysyisin, saako SKP "murskavoiton" jopa "jytkyn" tulevissa Eduskuntavaaleissa, kun he liputtavat Putinin toimien puolesta Ukrainassa? Saa vastata.
En tietenkään voi puhua, kuin itseni puolesta tässä Ukraina ja Putin kysymyksessä. Ensiksi minunkin tulisi kuitenkin tietää, mitä Puuttin on tarkkaan ottain tehnyt Ukrainassa. Mielestäni Putinille tarjotaan tässä sellaista roolia, jota hänellä ei siellä ole. Tämä on Ukrainan sisäinen asia, tämä on sisällis-sota Ukrainassa. Kaksi kansan osaa on vastakkain, Maidanin vallankumous laukaisi sellaisen epäluottamuksen ilmapiirin, kun valtaan noussut juntta poisti Itä Ukrainalaisilta sellaisia kansalais ja ihmisoikeuksia, jotka heille olivat kuuluneet ammoisista ajoista, tämä sai separatistit toimimaan ja irrottaumaan Kiovan hallinnosta ja Kiovan hallinto on se, joka on vienyt joukkonsa sotimaan Itä Ukrainaan ei päinvastoin. Vain nämä kaksi osapuolta voivat sopia ja tehdä rauhan, ei Merkkel, ei Putin , ei Obama, ei Niinistö. Molemmilla puolilla siellä on jo vapaaehtoisia taistelioita eripuolilta maailmaa, myös Suomesta, kuin ennen Espanjan sisällissodassa.Mutta Putin puuttuu.
Täällä periferiassa ei kovin paljon näy tuota vaalityötä SKP:n osalta. KTP:n Olli Krannila joskus kirjoittelee lehteen. Joku voi kysyä minulta, mikä on itsesi laita? Hyvä kysymys? Ajattelin, mutta kyllä ikä ja terveys on jo sitä tasoa, että enemmän "tupaukkona" joutuu pysyttelemään.Olen muutamia juttuja lähettänyt paikallislehteen, mutta pariin kuukauteen en ole saanut läpi yhtään juttua. Kun ehdokkaiden numerot tulevat ja vaalimateriaali, teen sitten voitavani sen monistamiseen ja levittämiseen lähi alueella. Istuin tuossa hetken kiikkustuolissa ja ajattelin: olisi tosi kivaa, jos toverit kaikki oltaisiin ainakin vaalien aikaan samoilla listoilla, siitä voisi olla jopa etua aatteelle, vaikka muutoin ajateltaisiin hehtaaripyssyn kaltaisesti, päämäärähän on kuitenkin sama:"jokainen kykynsä mukaa, kaikille tarpeidensa mukaan".Tämäkäään ei juuri liene meidän huolemme tänä päivänä, mutta sitten joskus toiset toverit tekevät sen muutoksen. Mietitäämpä asiaa toverit!
Olen yksinkertainen mies, enkä monesta asiasta paljoakaan ymmärrä. Olen nyt lukenut puolueen vaaliohjelmaa, enkä vain saa päähäni miten kuuden tunnin työpäivä ansiotasoa muuttamatta voisi tuoda työpaikkoja. Suuret yhtiöt ja julkinen sektori voisi kai saada tuon 25% palkankorotuksen maksettua niille onnekkaille, jotka töissä ovat, mutta meille työttömille taitaisi jäädä luu käteen. Jälleen kerran.
Tuntuu kuin olisimme, arvon toverit, luovuttaneet. Luovuttaneet kisan, ja emme vaadi kuin mahdottomia asioita. Miksi? Koska me olemme muuttuneet pelkäksi vaalipuolueeksi, kuten edellä todettiin? En tiedä.
Sen minä tiedän, vaikka yksinkertainen mies olenkin, ettei tämä kapitalistinen yhteiskuntajärjestelmä voi jatkua. Tai voihan se, niin pitkään kun riittää ympäristöä tuhottavaksi ja ihmisiä riistettäväksi. Sitten sen lento loppuu kuin sen kuuluisan kanan. Onkin eri asia, paljonko maailmasta on enää sen jälkeen jäljellä meidän kommunistien pelastettavaksi.
Syriza jo näyttää, ettei keisarilla ole vaatteita. Pitääkö Suomessa(kin) asioiden mennä niin huonosti, jotta kansa herää? Toivottavasti ei. Kapitalistikiihkoilijoiden propagandakoneisto ei vain anna hengitystilaa: on vain heidän tiensä, tai ei tietä ollenkaan.
Maailma voi muuttua. Maailman täytyy muuttua. Ainoa mahdollisuus on vallankumous, ja ainoa joka sen vallankumouksen järjestää on Kommunistinen Puolue. Ei välttämättä Suomen, mutta kuitenkin.
Hmm, vaalikuume nousee. Täytynee perustaa oma blogi ja levittää sanomaa!
reino heiskanen, eihän se näin mennyt mitä kirjoitat! Toinen versio on tämä: Ukrainan virallinen hallinto oli neuvotellut vapaakauppasopimuksen EUn kanssa, jota senaikainen, sinänsä laillinen Presidentti ei suostunut allekirjoittamaan ja se sai kansan Maidenin aukiolle mieltään osoittamaan. Mielenosoituksen pitkittyessä jostain ilmestyi "vihreitä miehiä" Krimille, jotka valtasivat sen ja liittivät Venäjään! Saman sekasotkun jatkuessa jostain ilmestyi asejoukkoja ja johtajia, jotka perustivat pari kansantasavaltaa Itä-Ukrainaan Doneskin ja Luhanskin alueille. Kenenkähän valtuuttamina ja valtuuksin? Ehkä YKn???
Niin tämä Donbassin alue, samoin kun Krimin alue on kuulunut itsenäiselle Ukrainan valtiolle, jonka Venäjä näiden "kansantasavaltojen militanttien myötä yrittävät varastaa Ukrainalta!
Muuten, veikkaan siellä olevan enemmän "vapaaehtoisia taistelijoita" Venäjältä kuin vaikka Suomesta!
On Helmikuun 17 päivä. 2015.
Tampere.
Miten on edennyt vaalit ja vaalityö, Tampereella?
Toistaiseksi on toimittu, kuten edellisissäkin vaaleisssa.
Palaan, tai siis lukekaa tuo juttuni, jonka kirjoitin kseäkuussa 2014.
Miten ihmeessä voimme enää toivoa/kuvitella tuloksia, kun niitä ei ole ensinkään tehty tähän(kään) mennessä?
Kyllä meillä on saumaa saada ihan toisenlainen "saalis" vaaleissa.
Mutta olemmeko valmiita siihen?
Tuskin.
Toimintamme viittaa siihen, että emme halua muutosta.
Monet toverimme eivät halua muutosta minkään suhteen.
Se ilmenee vanhoja muistellessa.
Vain ja ainoastaan.
Tietoa ja taitoa saamme kokemuksistamme, tehdystä, virheistä jne...
Niiden kaiken pohjalta voimme luoda myös uutta.
Mutta!!!!
Jos emme suostu näkemään, tai tunnistamaan mitään tehtyjä virheitä....
Miten voimme päästä eteenpäin?
Toverit!
On aika!
Kommunisti ovat se tärkein tekijä, se poliittinen voima, se tietoisin osa, se työväenliikkeen tietoisin poliittinen voima.
Missä luuraatte?
Meidän on muutettava yhteiskunta.
Meillä on historiallinen tehtävä.
Me kuitenkaan emme muuta maailmaa, emme yhteiskuntaa...yksin.
Puoluetyö ja poliittinen työ kulkevat käsikädessä, mutta ovat eri asioita.
Sitä on se kaikkein tärkein työn edellytys ymmärtää nämä asiat.
Juuri noin Markku, hyvä! Vanhoja muistelemme, emmekä tunnu katsovan eteenpäin. Emme tunnu hyödyntävän netin tarjoamia mahdollisuuksia. Onko meillä keskustelupalstaakaan, jossa keskustella ilman että kommentit etukäteen tarkistetaan? Kaikki kunnian Tiedonantajalle, tiedän kyllä, että teidän on pakko nämä tarkistaa. Sama vaiva on muidenkin medioiden palstoilla. Malliesimerkki sananvapaudesta: joku muu päättää mitä julkaistaan. Ei eroa kapitalismi siitä Neuvostoliiton valtiokapitalismista muuten kuin nimeltä.
Mitä mieltä olet Markku siitä, että perustettaisiin tuollainen kommunistien keskustelupalsta astetta nopeamman keskustelun merkeissä? Minä jonkinkaltaisena tietoteknikkona voisin asian hoitaa.
"Mitä mieltä olet Markku siitä, että perustettaisiin tuollainen kommunistien keskustelupalsta astetta nopeamman keskustelun merkeissä? Minä jonkinkaltaisena tietoteknikkona voisin asian hoitaa."
Se on varmaan se vanha kaava paras ratkaisu, mennä joukkojen mukaan, sinne missä kulloinkin on toiminnanpaikka, käyttää puhe ja keskusteluoikeuttaan, jakaa asiaan kuuluvaa materaalia, tiedän; näin on osa tehnytkin ja tekee parhaillaan, mutta useammalle kaivattaisiin alttiuden kengät jalkaan. Tietenkään mitään valistustyön muotoa emme saa väheksyä, tiekkarista monistetut A4 lentolehtiset levitettynä postilaatikoihin ja luukkuihin on hyvä muoto pienimuotoiseen poliittiseen työhön. Joku voi kirjoittaa itse jostakin tärkeästä asiasta, monistaa sen ja jakaa haluamaansa ympäritöön.Porvari lehtiinkin voi kirjoitella paikkakunnan tärkeistä asioista ja tietenkin myös omaan lehteen.Tutulle voi sanoa,käyppä sivuilla www.tiedonantaja.fi
Markku Huhtala, tiedän, että "olet uskossasi vahva", mutta kuinka moni seuraavissa vaaleissa äänestävä suomalainen sen tietää ja saati uskoo sanoman?
Täällä kun lukee tätäkin keskustelupalstaa, niin monet kirjoittajat jopa melkein ylistävät Putinin toimia Ukrainassa, mutta monet tulevissa vaaleissa äänestävät muistavat vielä Stalinin ja Hitlerin toimet Euroopassa vuosikymmeniä sitten ja vertaavat niitä nykyisiin "Putinin Venäjän" toimiin viimeksi nyt Ukrainan alueella ja muutamissa itsenäisiksi pyrkineissä tasavalloissa aijemmin.
Reino, kysyn vielä sinultakin, mitä mieltä "grand old manina" olisit siitä, että perustettaisiin keskustelupalsta Tiedonantajan ulkopuolelle, sillä idealla, että kun kyseessä ei olisi lehden keskustelupalsta, ei kommentteja pitäisi etukäteen tarkistaa. Näin saataisiin keskustelusta nopeampaa, ja ehkäpä lisää keskustelijoita mukaan. Näin ainakin toivon.
Tarkoitukseni ei ole siis mitenkään dissata Tiedonantajaa, tämä on hyvä media, ja viihdyn täällä. Ajatukseni on vain nopeuttaa tiedonvaihtoa ja käyttää netin tarjoamia mahdollisuuksia. Keskustelupalstan voisi mieluiten perustaa puolueen alle, tai "luvalla", miten nyt sen sanoisi, ikäänkuin virallisella leimalla, muttei niin virallisella.
Sami Laaksonen, voinko minäkin "grand old manina" puuttua keskusteluusi, vaikka ei asia minulle kuulu!
Sananvapaus meillä täällä Suomessa on yksi demokratian peruspilari, jota en todellakaan ole suitsimassa, mutta keskustelupalsta, jossa "ei moderoitaisi mitään sanomisia" on hetken päästä kaatopaikka! Esimerkkejä kyllä netistä löytyy, koska meitä ihmisiä on niin moneksi! Minäkin olen saanut mielipiteeni esille, vaikka se ei ehkä ole lehden poliittisen kannan mukainen.
Se, että täällä TAn keskustelussa ei mielipide tule heti näkyviin nettiin on tietysti huonoa, mutta mistä tulee ne rahat, joilla palkataan "päivystävä moderaattori" töihin?
Jatketaan vain täällä "entistä menoa" ja toivotaan seuraavien vaalien tulosta oman mielen mukaiseksi!
Heiskanen:
Vanhat eväät pätee tänäkin päivänä.
Niiden lisäksi tarvitaan uuttakin.
Siten se kehityskin menee eteenpäin.
Muistelemalla pelkästään vanhoja, ei edetä.
En tarkoita sinua Heiskanen.
Mutta paha tauti Tampereella.
Päivä sitten, olikohan sitten eilen 24.2-15 perussuomalaisista ohjelma, olisikohan ollut MOT, joka oli aika karua.
Se olisi voinut olla vaikka Tampereen SKP piiri.
Aivan samaa meininkiä.
Tylyä on.
Heiskanen, olet sinäkin oikeassa.
Pitää tehdä, mennä kansan pariin, jakaa lehteä ja olla läsnä.
Mutta se ei riitä.
On seurattava kehitystä, otettava oppia tehdystä, virheistäkin.
Kapitalismi menee eteenpäin.
Höyryveturin lailla on jo mennyttä aikaa...
Kapitalismi on edellä enemmän...
Kommunistit laitta monoja jalkaan, jotta saa sivakat jalkaan...
Kapitalismi kehittää avaruusalusta kuun ulkopuolelle.
Neuvostoliitto oli meidän toivo, joka oli tiettyyn pisteeseen asti kehityksen kärjessä, vastus USA:lle.
Nyt..meillä ei ole paljon...
PSillanpää:
Hyvä toveri porvaritrolli, en ole Putinin kehuja, enkä ole kyllä pahemmin muitakaan kommareita nähnyt.
Putinin toimet ovat ymmärrettäviä, mutta ei hyväksyttäviä.
Putin on porvari, kuten kokoomus Suomessa.
Veljespuolue kokoomukselle on Yhtenäinen Venäjä.
Kyse on vallasta maailmalla, ja sen jakamisesta.
Venäjä on kapitalistinen maa, kuten USA ja sen johtama Nato.
Kyse on vallasta.
EU on lähentynyt USA:aa, monin tavoin.
Venäjä ei.
Venäjä on ollut aktiivinen Brics maiden suuntaan.
Ketkä ne ovat Sillanpää?
Näm maat ovat olleet luomassa omaa valuutta rahastoa.
Mikä se on Sillanpää?
Miksi se ei ole ollut mieleen USA:lle?
Miksi IMF on ollut sanelemassa monien maiden sisäistä politiikkaa?
Ketkä ovat IMF:ää johtamssa?
Kerro Sillanpää!!!
Lopuksi, miten ihmeessä voimme puhua Ukrainasta, tai Putinista kansallisvaaleissamme?
Parlamentaarisissa vaaleissamme?
Voimme, ja pitääkin.
Kyse on kansallisista eduistamme.
Pysäytä Nato ja koko perkeleen EU.
Siinä se...kiteytettynä.
Rakasta Suomea ja sen kansaa.
Rakasta Suomen Markkaa.
Rakasta Suomen kieltä, sillä se on kaunein.
Sami Laaksonen 24.02.15 Olen tietenkin iloinen, mitä enemmän saamme informaatio näkyvyyttä ja kuuluvuutta sitä parempi, kuulemisen,lukemisen, näkemisen, kautta tapahtuu oppiminen. Täällä palstoilla kirjoittelee toveri Harri Kiiskinen, hän on myöskin tietoalan experttejä ja ajatellut saman suuntaisia ajatuksia. Ottakaapa porukalla ja laittakaa sellainen hyrrä pyörimään, tietenkään Tiedonantajan sivustoja unohtamatta. Vanha sananlasku sanoo: "määrää se kylä kysyy"ja Marxilaisen sosialistis/kommunistisen tiedon määrä, vastustajan probakantaan verrattuna on häviävän pieni.Suuremman kansanliikkeen synty vaatii tietämyksellisen ajatuksen vallankumouksen, kapitalismin kuristavan ja tappavan otteen lisäksi.
Viimeaikoina on alkanut kuulua kansanedustajaehdokkailta valituksia, että kansalaiset suhtautuvat heihin penseästi, jopa vihamielisesti. Mistähän moinen voisi johtua? Olisikko ehdokkaiden vähän syytä miettiä,ainakin niiden, jotka ovat jo olleet edustajina, onko vaalilupaukset ja sitten eduskunta työskentelu vastannut toisiaan, vai onko äänestäjä joutunut pettymään annettujen lupausten ja todellisen toiminnan aiheuttamaan ritiriitaan. Ainakin henkilökohtaisesti olen pettynyt, niin edustajaan, kuin puolueeseenkin, mitä neljä vuotta sitten äänestin ja se puolue ei ollut SKP. Meitä on paljon pettyneitä, kun olemme yrittäneet vedättää vanhalla kaavalla, mutta ei se toimi.Korjataan ensi vaalaissa vahiko, ollaan omillaan, SKP.
Sami Laaksonen, oletko ajatellut poliittista toimintaa ihan framilla. Mielipiteesi ovat hyviä, osaat esittää ne selkokielellä ja edustat nuorta ryvettymätöntä näkemystä. Eikös nyt olisi aika lähteä ehdolle ja tuoda SKP:hen kaivattua uutta, ryvettymätöntä, raikasta ja selkokielistä näkökulmaa vaihtoehdoksi Sipilän/Stubbin/Rinteen joukkojen sijaan.
Ideasi on muuten hyvä tuosta interaktiivisemmasta keskustelusta.
Vaalit sitten oli ja meni, ja kävi kuten pelkäsinkin...
Tuskin keskustellaan mikä meni omassa toiminnassa vinoon, tai mikä on mennyt vinoon jo yli kaksikymmentä vuotta.
Arvostelin lähinnä Pirkanmaalla tapahtunutta vaalityötä, tai paremminkin ettei sitä tehty.
Hätistelin porukkaa tekemään lisää ja myös toisin.
Luova toiminta ja ajattelu kun puuttuu tekemisestä oikeastaan täysin.
Vaan mitä siitä seurasi?
Sain vihat päälleni.
Eikä missään vaiheessa kukaan vaivautunut kysymään että miten voisi tehdä.
Ja etenkin että tehtäisiin ja suunnisteltaisiin yhdessä.
Ainoa mitä on voinut tehdä on kuunneella hiljaa mitä sanellaan ja tehdään kuten aina ennenkin vaikka pitäisi nähdä että siten ei oikein pääse yhtään mihinkään.
Vaikenemisen kulttuuri ja keskustelukyvyttömyys SKP:ssä...ei jumankauta pojaat...
Ei ole mitenkään suostuttu ei kuuntelemaan ei keskustelemaan, eikä siedetä mitään kritiikkiä, joka osaltani on vain ja ainoastaan kohdistunut toimintaamme tässä yhteiskunnassa.
7600 ääntä on mieletöntä. Varotettu on jo vuosia, mutta ei haluta nähdä eikä kuulla eikä varsinkaan kuunnella.
Onko nyt hyvä olla?
Olisi voinut olla toisin.
Minua ja monia tovereita on syytetty boikotoinnista, vaan ei mitenkään voitu kysyä tai keskustella miksi me toimimme näin, miksi meillä on paha olla.
Emme boikotoineet, mutta emme halunneet osallistua vaaleihin eikä työhön juuri sen takia kun ei tietyt ihmiset halua meidän tekevän eikä osallistuvan yhtään mihinkään.
...ja tuskin edelleenkään haluta...
Alkuperäinen kirjoittaja: phj
Ai tätä onnen auvoa,kun Kokoomus näyttää romahatavan.Ei tämä kurjistamispolitiikka nyt aivan niin suosittua olekaan.Meikä äänestää vasliittoa ja kehottaa muitakin siihen,skp:läiset voisivat myöskin keskittää vähät äänensä sinne.
Alkuperäinen kirjoittaja: IK
Viimeisimmät gallupit vievät tällä kertaa potin kokoomukselta keskustapuolueelle. Merkillepantavaa tässä 3000 äänestäjän gallup-otoksessa oli, että vain 60% mainitsi puolueen. Eli 40% olisi vielä jaossa. Olisiko tässä mahdollisuus ja innoituksen lähde SKP:lle?
Alkuperäinen kirjoittaja: sähkömies
Lapsilisä on poliittinen asia. Lapsilisä on kuin pieni perusturva tai kansalaispalkka paitsi, että sitä maksetaan vain alle 17 vuoden ikäisistä lapsista. Hallitus on esittänyt eduskunnalle, että lapsilisiä alennetaan. Eduskunnan enemmistö hyväksyi ehdotuksen jaa 100, ei 98; poissa 1.
Lapsilisä on erittäin tärkeä sosiaaliturvan osa eikä sitä mikään verohelpotus korvaa. Edelleen kuulemma ”Perheissä, joissa oli vähintään neljä lasta, lapsilisät muodostivat keskimäärin 11 prosenttia käytettävissä olevista tuloista. ” Näin kerrotaan lain perusteluissa.
Lapsilisä oli niitä etuuksia, joita vuonna 1948 SKDL ajoi ja joiden puolesta osoitettiin kovasti mieltä.
Alkuperäinen kirjoittaja: Reino Heiskanen
Yritin hakea rakoa,mihin kirjoittaa, kun nimeäni esiintyy niin runsaslukuisena kaikkien otsakkeiden alla, mutta kun pukkaa uutta. Tämän päivän uutisia: Antti Rinne ei saanut asioita hoitoon, Donneri ihmettelee Ruotsin poliittista tilannetta,jne. Taas täytyy vedota Marxsin jälkeenjääneisiin papereihin. Itse asiassa tässä ei ole mitään ihmeellistä, tämä menee aivan käsikirjoitusen mukaisesti, ei kukaan mahda tälle mitään: JOS tarkoituksena on kapitalistisen järjestelmän jatkumisen suojaaminen. Yksinkertaisesti tilanne on jo Euroopassa niin pitkällä, kapitalismin mätänemis- ja lahomis- prosessi on saavuttanut lähes hajoamis pisteensä. Se on käynyt yhteiskunnallisen kehityksen jarruksi, syö kansallista varallisuutta ja työläisten saavutettuja etuja ja sontii (paskantaa) rahaa paratiiseihin vanhan päivän varalle aarteeksi. Näissä olosuhteissa ei kellään ole sellaisia rahkeita, jotka kestäisivät vetää todellista muutosta. RINTEEN pitäisi vetää LÄPI-LÄNKIEN (kaataa hallitus) välittömästi ja pyytää kansalta sellaista valtakirjaa, jolla homma lähdettäisiin hoitamaan,en sano kuntoon, koska siinä menee aikaa,mutta oikempaan suuntaan. Näin on kuitenkin tehtävä, Sipilä voi vielä aikansa hämätä, mutta 2020 mennessä KARMAN laki toimii.
Alkuperäinen kirjoittaja: Markku Huhtala
On turha kuvitella, että kapitalismi kaatuu, kuin itsestään omaan mahdottomuuteensa.
Tippuisi kuin mätä omena, ja ihmiset aktivoituvat ja tulevat kannattamaan vaikkapa meitä kommunisteja.
Kapitalismi osaa aina, AINA tehdä tarvittavat korjausliikkeet.
Vaikka kapitalismi on selvästi järjestelmäkriisissä, ei se kaadu yhtään mihinkään.
Jotta kapitalismilla olisi selkeä vaihtoehto, jotta kapitalismi vaihdetaan demokraattisemnpaan järjestelmään, sosialismiin, tarvitaan työväen enemmistö kannattamaan ja muuttamaan kapitalismi sosialismiksi.
Tässä muutosvoimien johdossa voi olla sen valveutunein osa, kommunistit.
Mutta että tämä fraasi ja fraseologia muuttuisi realismiksi, on meidän kommunistien oltava muutosvoimissa mukana, ei toimia erikseen, itsekseen, kuten Suomessa on toimittu yli 20 vuotta.
Virheitä on tehty, mutta virheet on havaittava, keskusteltava niistä ja ennenkaikkea korjattava ne.
Dogmatismilla, ryhmäkuntalaisella eikä "vasemmistolaisella" haaveilulla ei saavuteta mitään. Opportunismi on saavuttanut kommunistisen liikeen huipun...toivottavasti.
ja muutos alkaisi tapahtua toiminnassamme ja kaavoihin pahasti kangistuneet ymmärtäisivät tilanteen olevan otollinen aivan toisenlaisen käytännön politiikan harjoittamiselle.
Radikaallille vasemmistolaiselle liikkeelle on kova kysynyntä.
Sen ilmaisin toisaalla vaalivalmiselussa olevassa keskustelussa (olikohan Iivarin aloittama keskustelu), jossa esitin taulukon, miten on mennyt persujen ja SKP:n kannatuksen.
On todella syytä miettiä tarkkaan mitä tarkoitin koko kommentillani.
Alkuperäinen kirjoittaja: Markku Huhtala
Vaaliyhteistyöjärjestön perustaminen on ollut meidän tärkeä, ellei jopa tärkein projekti, joka ei etene yhtään minnekään.
Miksi?
Se mahdollisuus haaskattiin, kun siihen olisi ollut tilaisuus vasenryhmän muodostotettiin omaksi ryhmäkseen.
Koskaan ei se ole liian myöhäistä.
Mutta on kysyttävä ketkä vastustaa kovasti tällaisen toiminnan alkuun saattamista, saati sen perustamista.
Tampereella tiedän, löytyy kovaa vastusta.
Miten on muissa piiriessä?
Yhteistyöjärjestön perustaminen ei synny sormia napsauttamalla, eikä pelkän tahdon voimalla.
Se voi syntyä käytännön yhteistyöstä.
Mutta jos mitään yhteistyötä ei ole, ei järjestöäkään synny.
Jos sellaisen vaikkapa SKP vain päättää perustaa, ei se tule oikein toimimaan.
Itse olen toiminut erilaisissa kapitalismin vastaisissa ja kapitalismiin kriittiseti suhtautuvien kanssa, on ollut kiinnostusta paljonkin, myös meidän kommunistien toimintaa kohtaan.
Mutta Tampereella "me emme mainosta muita" mentaliteetilla on kaikki orastavat yhteistyöpyrkimykset saatu romuttumaan.
Syvä ja kova vihan vasemmistoliittoa kohtaan istuu Tampereella lujassa, ja sitä haukutaan ja parjataan.
Ei sillä tavoin rakenneta yhteistoimintaa.
Emme voi vaikuttaa välttämättä ollenkaan vasemmistoliiton johtoon ja heidän harjoittamaan politiikkaan, mutta kannattajiin, jäsenistöön ym. kyllä.
Sama tilanne on Persujen osalta.
Heinonen Jari tekee loistavaa työtä Tampereen valtuustossa yhteistyön ja toiminnan saralla.
Kovaa on ollut epäluulo minua ja minun toimintaa kohtaan...jotka on lopulta johtaneet voimakkaaseen yhteentörmäykseen eräiden toverien kanssa.
Vaikka puhunkin minä muodossa, on meitä tovereita paljonkin jotka toimimme yhdessä ja teemme kommunistista joukkotyötä kentällä.
Valitettavasti täysin irrallaan SKP:stä.
Alkuperäinen kirjoittaja: Reino Heiskanen
Edellisiin Markun ajatuksiin on helppo yhtyä ja kirjoittaa ne alle, erityisesti: "KAPITALISMI EI KAADU ITSEKSEEN"! Kertoilen kuitenkin omia näkemyksiänikin ajasta. Koko ajan kuitenkin kuljetaan kehityksen myötä virrassa, globaalistikin. Nyt jo setä "samuliakin"vaaaditaan oikeuden eteen tekosistaan; se on paljon se. Euroopan osalta kapitalismi on tosi ohuissa kantimissa, tulevat parlamentti vaalit voivat keikauttaa tilanteen kapitalismille kestämättömämpään suuntaan, ainakin Kreikassa ja Espnjassa, toivottavasti muuallakin.Kapitalismin tukeminen yhteiskunnan varoin tulisi saada kriminalisoitua, tekohengityksen antaminen pitkittää kapitalismin elin aikaa.Vasemmistoliiton kohtalokas virhe on mennä aina kapitalismin tueksi porvarillisen ohjelman hallituksiin, kantamaan vastuuta nimellisesti sellaisista asioista, millä kokonaisuuden kaannalta on vaatimaton osuus pienelle ihmiselle, kuten Kataisen hallituskin oli, mutta kapitaali sai lähes lyhentättömänä pyytämänsä. Tällainen närästää kommaria, joka on antanut äänensä vasemmistoliitolle ja väärin käyttävät sitä. Näin menetellen he aina torppaavat oman voimansa kasvun joukkojen keskuudessa ja antavat tilaisuuden erilaisille populisteille ja kapitalismille jatkoaikaa. Taistelu asenne on hävinnyt, toimitaan tässä ja nyt periaatteella, kiirettä ei ainakaan näytä olevan muutokseen. Onko heistäkin tullut "kamreereita" vallitsevaan järjestelmään?
Alkuperäinen kirjoittaja: Jussi
Voi vitsi mikä vitsi!
Alkuperäinen kirjoittaja: sähkömies
Kataisen/Stubin hallitus esitti ja junttasi läpi Lapsilisien alentamisen. Tälläiset pahat teot muistetaan mm. tulevissa vaaleissa!
Alkuperäinen kirjoittaja: PSillanpää
Reino Heiskanen, kenen varoin sitä sosialismia tuetaan?
Alkuperäinen kirjoittaja: Reino Heiskanen
ESillanpää, kyselee itse selvyyksä. Enhän minä voi tietää niin suuria asioita, ympäri maailmaa sosialismia rakennetaan, lähteitä on varmaan monia, kussakin tapaulksessa erikseen. Sen kuitenkin tiedän, näin yleisesti, että kaikki jaettava syntyy työstä, jota tuotannossa tehdään. Näin tapahtuu myöskin sosialismissa, vain työstä saadaan aineellinen hyvä.
Ompa mukava, että sinunkin jalka nappasee työväen marssin tahdissa.
En muista kaikkea mitä kysyit, mutta kaipa ne on jo sinulle selvinneet.
Alkuperäinen kirjoittaja: Vanha Masi
Ottaisin Reino hieman vakavammin Psillanpään ajatukset sillä ne ovat reaalisempia kuin se komuhömppä johon lienet sortunut.
Porvarillinen kapitalismiin perustuva talous pärjää huomattavasti pienemmin yhteiskunnan tuin kuin mikään sosialismi koskaan. Meidän taloudessamme on ominaisuuksia jotka kiinnostavat kehittämiseen ja innovointiin kykeneviä joka ominaisuus on aina ollut tyystin poissa sosialismeista.
Vai voitko kertoa monestakaan, ehkä ”tarpeettomastakin” mutta suositusta nykyajan laitteesta joka olisi sosialistisessa maassa alunperin kehitetty markkinointikuntoon? Mieleeni ei tule yhtäkään.
Jos sosialismi olisi vallalla niin nämäkin yksityisviestit jäisivät savumerkkien varaan, puhelut soittaisit naapurikorttelin kipsasta ja telkussa olisi korkeintaan kaksi kanavaa suoltamassa sosialismin saavutuksia. Minulla ei ole maksukanavia mutta minulla on vapaus tilata niitä, minulla on pari kännyä ja muijalla yksi mutta miten oli sosialistisessa neukkuvaltiossa jossa ei puhelinta tahtonut saada tavallisen ihmisen kotiin kun niitä ei kaikkia olisi keritty kuuntelemaan.
Sosialismissa, ainakin tähän asti on suuret osat valtion tuloja uhrattu aseisiin ja kansan vahtimiseen jotta se pysyy ruodussa. Siellä kaltaisesi vastarannan kiiski olisi jo kauan sitten viety hoitoon oppimaan tavoille jotka ovat politbyroon hyväksymiä.
Talous on aina jäänyt sosialismin jalkoihin koska ei ole ollut mahdollisuutta ansaita omilla hankkeillaan kuten nyt on. Yritysten kun pitää saada kasvaa sen mukaan miten niiden markkinat kehittyvät ja siihen osakeyhtiömuoto on mielestäni paras mahdollinen. Yrityksiä ei myöskään saa verottaa liikaa vaan on parempi kerätä verot muutoin jotta ne eivät liikaa estä yritysten kasvua.
Sosiaaliset palvelut ja niiden lisääminenkään eivät ole sosialismia, se kannattaa muistaa!
Alkuperäinen kirjoittaja: Reino Heiskanen
Vanha Masi, kyllähän minä arvostan ja pidän realistisina, niin sinun, kuin PSillanpäänkin ajatuksia, nehän ovat ihan yhtä realistisia, kuin tämä meidän nykyinen kapitalistinen todellisuus, mutta minä suuntaan toiseen todellisuuteen, tulevaisuuteen. En nyt niin paljon taputtaisi lännenkään menneisyydelle, enkä nykyisyydeelle. Kytemään pakkaavat nuo jenkkien ja NATON:n koulutuskeskukset eri puolilla ja kyllä Suomessakin niskalaukauset olivat muodissa, myöskin tyrmät. En mielelläni kaivele menneitä. Tämä päivä ja huominen, ne ovat tärkeitä. Kaikista virheistä huolimatta, kehityksen historiassa: Aate on puhdas ja käyttökelpoinen tulevillekin sukupolville dialektiikka toimii ja virta vie vasemmalle. Uusi maailman järjestys ja uudet markkinat toimivat vielä kerran kansalle,kuin Sampo konsanaan, mikä nyt kapitalistien hallussa (vankina).
Alkuperäinen kirjoittaja: Vanha Masi
Sinähän Reino ne nyt vetelit esiin, niskalaukaukset! Et kuitenkaan pystynyt esittämään yhtäkään vastinetta esittämiini eroihin sosialististen ja porvarillisten talouksien välillä. Miksi te aina pyritte ohittamaan ja puhumaan asian vierestä?
Tulevaisuus jota tähyät on porvarillisen talouden jatkokehityksen soveltamista ja ajan mittaan koko sosialismi löytyy vain historian lehdiltä epäonnistuneena ihmishiirien laboratoriokokeena.
Jos aatteella tuossa tarkoitat sosialismia niin mikään puhdas se ei ole, siinä ei ole ihmiselle sopivaa osaa, se on keinotekoinen kehitelmä johon pitää ihmiset pakottaa, näin ainakin on tähän asti pitänyt. Sosialismin valtaan tultua on kyseisen maan olosuhteet muutettu vapaasta olemisesta ja valinnan vapaudesta pakkotilaan ja aina on tullut monen sortin rajoituksia. On matkustuskieltoja, on poliittisten ryhmien perustamiskieltoja jos ne eivät ole virallisen politbyroon oppien mukaisia, on opposition vainoja jne.
Kuka tuollaista haluaa jos on järjissään?
Alkuperäinen kirjoittaja: Reino Heiskanen
Puhutaampas nyt realismia selvällä Suomen kielellä. Sosialismi, sehän on meidän keskellämme, me rakennamme koko ajan parempaa ja parempaa yhteiskuntaa. 1980 luvulla Suomessa oli aika pitkällä sosialistisia piirteitä ja Palmen Ruotsissa vielä enemmän.NL rortui ja uusliberalistinen kapitalismi sai kaiken vallan ja on nyt purkanut saavutuksiamme. Siis kolme askelta eteen, kaksi taakse, näin se menee. Erlander oli kehoittanut Palmea: pidä ain ruori vähän ottavana vasemmalle, hyvin menee, palme piti, mutta tapettiin, että,saatiin Ruotsi liberalismin remmiin.Nyt näyttää sosdemitkin alkavan tajuta taas kupletin juonen ja irtaantuvat porvarien politiikasta, alkaa taas eteenpäin meno. Ei sosialismi tule meille taivaasta se on rakennettava paikanpäällä, paikallisista tarpeista, vanhan järjestelmän sisällä, näin on aina ollut. Vanha kumoutuu aikanaan, ehkä 1000 vuoden kuluttua ihminen on niin kehittynyt, että on valmis kommunismiin. Kommarit olemme rutkasti aikaamme edellä, älkäämme vielä riidelkö lopullisesta toteutuksesta.Näin karvoissani kävelee!
Alkuperäinen kirjoittaja: Markku Huhtala
Aika heikoilla olemme, jos peruusteluna kom. puolueen osallistumiselle eduskuntavaaleissa (ja EU vaaleissa) on näkyvyys. Se juuri nimenomaan tarkoittaa sitä, että olemme vajonneet pelkäksi vaalipuolueeksi. Tottakai on tärkeätä saada eduskuntapaikkoja. Mutta on lähdettävä ihan ensiksi perustyöstä liikkeelle. Ja erityisesti meille kommunisteille on tärkeätä kuntavaalit, ja niissä on päästävät eteenpäin, sitten kun liki joka paikkakunnalla on kommunistit valtuustossa, voimme haikailla eduskuntaan, ja sitten... kuntavaalit me voimme aloittaa juuri nyt, ja täydellä vaoimalla, silloin on realistista odottaa tuloksia, edes jonkinlaisia. Toinen tärkeä asia on, että me kommunistit emme pääse ehkäpä ikinä eduskuntaan omin itsenäisn voimin. Tarkoitan, että on aivan ensin luotava jonkinlainen punavihreä yhteistyöjärjestö, vaaliyhteistyöjärjestö. Se tarkoittaa dogmatismin ja reumatismin vaivaamille myös sitä, että emme myöskään yksin tee vallankumoustakaan (kun sen aika joskus tulee), vaan se tarvitsee mukaan kansanjoukot, siis paljon muitakin kuin kommunistit.
Alkuperäinen kirjoittaja: PSillanpää
Reino Heiskanen, sosialismi hajosi jo reilut kaksikymmentä vuotta sitten Neuvostoliiton sortuessa, että maito on maassa, turha itkeä perään!
Sosialismi olisi aatteena hyvä, mutta ihmisten, jota sitä alkavat toteuttaa raadollisuus ja oman edun tavoittelu pilaa sen! Reino sano maa missä ei näin ole käynyt?
Alkuperäinen kirjoittaja: reino heiskanen
Markku Huhtala 19.01-15. Näin minäkin ajattelen, ettei kommunisinen puolue ole vaalipuolue, sen tehtävä on aivan toinen, suljetumpi rengas, jonka sisällä tehdään asiaan kuuluvaa tutkimus työtä ja ideologinen, poliittinen valistustyö ja uusien kommunistien kasvatus ovat puolueen jokapaiväistä heinää ja tietenkin kapitalismin tarkkailu laajemminkin.
Yhteistyöjärjestö tarvittaisiin varsinaiseen vaalityöhön ja onhan siitä puhetta, puhetta, puhetta ollut.
Tuota KKP:n tilannetta olen vähän ihmetellyt, kun ei ole tullut paremmin esille tuossa tilanteessa. No, en aprikoi enemppää, kai siihen on syynsä.
Alkuperäinen kirjoittaja: reino heiskanen
Vanha Masi 10.01-15. Nostan ramille tuoreempaa keskusteltavaa, nuo vanhat väittämät eivät johda enää mihinkään, niitä on jo jauhettu vuosikymmenet ennen meitä.Laskit hampaitesi takaa kelpo ajatusta pätkän." Tulevaisuus johon tähyät on porvarillisen talouden jatkokehityksen soveltamista". Juuri näin: uusi syntyy aina vanhan sisällä, näin on ollut ja tulee olemaan. Vallankumouskin kypsyy ja syntyy vanhan sisällä, mutta me pyrimme evoluution kautta muuttamaan tämän yli kehittyneen kapitalismin, jatkokehittämään tätä sosiaalisempaan suuntaan. Meillähän oli paljonkin hyvinvointiyhteiskunnassa sosialismin elementtejä, nyt kapitalismin vastahyökkäyksen seurauksena on osa karsiutunut. Työväenliike torkkui konsensuksen horroksessa, eikä huomannut porvarien pelin henkeä, mutta Kreikassa ja Espanjassa porukat ovat jo hereillä. Ei sosialismi tule mistään ulkopuolelta, se syntyy ja synnytetään täällä vanhan yhteiskunnan uumenissa. Eteenpäin mars.
Alkuperäinen kirjoittaja: PSillanpää
Ihan vain kysyisin, saako SKP "murskavoiton" jopa "jytkyn" tulevissa Eduskuntavaaleissa, kun he liputtavat Putinin toimien puolesta Ukrainassa? Saa vastata.
Alkuperäinen kirjoittaja: reino heiskanen
En tietenkään voi puhua, kuin itseni puolesta tässä Ukraina ja Putin kysymyksessä. Ensiksi minunkin tulisi kuitenkin tietää, mitä Puuttin on tarkkaan ottain tehnyt Ukrainassa. Mielestäni Putinille tarjotaan tässä sellaista roolia, jota hänellä ei siellä ole. Tämä on Ukrainan sisäinen asia, tämä on sisällis-sota Ukrainassa. Kaksi kansan osaa on vastakkain, Maidanin vallankumous laukaisi sellaisen epäluottamuksen ilmapiirin, kun valtaan noussut juntta poisti Itä Ukrainalaisilta sellaisia kansalais ja ihmisoikeuksia, jotka heille olivat kuuluneet ammoisista ajoista, tämä sai separatistit toimimaan ja irrottaumaan Kiovan hallinnosta ja Kiovan hallinto on se, joka on vienyt joukkonsa sotimaan Itä Ukrainaan ei päinvastoin. Vain nämä kaksi osapuolta voivat sopia ja tehdä rauhan, ei Merkkel, ei Putin , ei Obama, ei Niinistö. Molemmilla puolilla siellä on jo vapaaehtoisia taistelioita eripuolilta maailmaa, myös Suomesta, kuin ennen Espanjan sisällissodassa.Mutta Putin puuttuu.
Alkuperäinen kirjoittaja: reino heiskanen
Täällä periferiassa ei kovin paljon näy tuota vaalityötä SKP:n osalta. KTP:n Olli Krannila joskus kirjoittelee lehteen. Joku voi kysyä minulta, mikä on itsesi laita? Hyvä kysymys? Ajattelin, mutta kyllä ikä ja terveys on jo sitä tasoa, että enemmän "tupaukkona" joutuu pysyttelemään.Olen muutamia juttuja lähettänyt paikallislehteen, mutta pariin kuukauteen en ole saanut läpi yhtään juttua. Kun ehdokkaiden numerot tulevat ja vaalimateriaali, teen sitten voitavani sen monistamiseen ja levittämiseen lähi alueella. Istuin tuossa hetken kiikkustuolissa ja ajattelin: olisi tosi kivaa, jos toverit kaikki oltaisiin ainakin vaalien aikaan samoilla listoilla, siitä voisi olla jopa etua aatteelle, vaikka muutoin ajateltaisiin hehtaaripyssyn kaltaisesti, päämäärähän on kuitenkin sama:"jokainen kykynsä mukaa, kaikille tarpeidensa mukaan".Tämäkäään ei juuri liene meidän huolemme tänä päivänä, mutta sitten joskus toiset toverit tekevät sen muutoksen. Mietitäämpä asiaa toverit!
Alkuperäinen kirjoittaja: Sami Laaksonen
Olen yksinkertainen mies, enkä monesta asiasta paljoakaan ymmärrä. Olen nyt lukenut puolueen vaaliohjelmaa, enkä vain saa päähäni miten kuuden tunnin työpäivä ansiotasoa muuttamatta voisi tuoda työpaikkoja. Suuret yhtiöt ja julkinen sektori voisi kai saada tuon 25% palkankorotuksen maksettua niille onnekkaille, jotka töissä ovat, mutta meille työttömille taitaisi jäädä luu käteen. Jälleen kerran.
Tuntuu kuin olisimme, arvon toverit, luovuttaneet. Luovuttaneet kisan, ja emme vaadi kuin mahdottomia asioita. Miksi? Koska me olemme muuttuneet pelkäksi vaalipuolueeksi, kuten edellä todettiin? En tiedä.
Sen minä tiedän, vaikka yksinkertainen mies olenkin, ettei tämä kapitalistinen yhteiskuntajärjestelmä voi jatkua. Tai voihan se, niin pitkään kun riittää ympäristöä tuhottavaksi ja ihmisiä riistettäväksi. Sitten sen lento loppuu kuin sen kuuluisan kanan. Onkin eri asia, paljonko maailmasta on enää sen jälkeen jäljellä meidän kommunistien pelastettavaksi.
Syriza jo näyttää, ettei keisarilla ole vaatteita. Pitääkö Suomessa(kin) asioiden mennä niin huonosti, jotta kansa herää? Toivottavasti ei. Kapitalistikiihkoilijoiden propagandakoneisto ei vain anna hengitystilaa: on vain heidän tiensä, tai ei tietä ollenkaan.
Maailma voi muuttua. Maailman täytyy muuttua. Ainoa mahdollisuus on vallankumous, ja ainoa joka sen vallankumouksen järjestää on Kommunistinen Puolue. Ei välttämättä Suomen, mutta kuitenkin.
Hmm, vaalikuume nousee. Täytynee perustaa oma blogi ja levittää sanomaa!
Alkuperäinen kirjoittaja: PSillanpää
reino heiskanen, eihän se näin mennyt mitä kirjoitat! Toinen versio on tämä: Ukrainan virallinen hallinto oli neuvotellut vapaakauppasopimuksen EUn kanssa, jota senaikainen, sinänsä laillinen Presidentti ei suostunut allekirjoittamaan ja se sai kansan Maidenin aukiolle mieltään osoittamaan. Mielenosoituksen pitkittyessä jostain ilmestyi "vihreitä miehiä" Krimille, jotka valtasivat sen ja liittivät Venäjään! Saman sekasotkun jatkuessa jostain ilmestyi asejoukkoja ja johtajia, jotka perustivat pari kansantasavaltaa Itä-Ukrainaan Doneskin ja Luhanskin alueille. Kenenkähän valtuuttamina ja valtuuksin? Ehkä YKn???
Niin tämä Donbassin alue, samoin kun Krimin alue on kuulunut itsenäiselle Ukrainan valtiolle, jonka Venäjä näiden "kansantasavaltojen militanttien myötä yrittävät varastaa Ukrainalta!
Muuten, veikkaan siellä olevan enemmän "vapaaehtoisia taistelijoita" Venäjältä kuin vaikka Suomesta!
Alkuperäinen kirjoittaja: Markku Huhtala
On Helmikuun 17 päivä. 2015.
Tampere.
Miten on edennyt vaalit ja vaalityö, Tampereella?
Toistaiseksi on toimittu, kuten edellisissäkin vaaleisssa.
Palaan, tai siis lukekaa tuo juttuni, jonka kirjoitin kseäkuussa 2014.
Miten ihmeessä voimme enää toivoa/kuvitella tuloksia, kun niitä ei ole ensinkään tehty tähän(kään) mennessä?
Kyllä meillä on saumaa saada ihan toisenlainen "saalis" vaaleissa.
Mutta olemmeko valmiita siihen?
Tuskin.
Toimintamme viittaa siihen, että emme halua muutosta.
Monet toverimme eivät halua muutosta minkään suhteen.
Se ilmenee vanhoja muistellessa.
Vain ja ainoastaan.
Tietoa ja taitoa saamme kokemuksistamme, tehdystä, virheistä jne...
Niiden kaiken pohjalta voimme luoda myös uutta.
Mutta!!!!
Jos emme suostu näkemään, tai tunnistamaan mitään tehtyjä virheitä....
Miten voimme päästä eteenpäin?
Toverit!
On aika!
Kommunisti ovat se tärkein tekijä, se poliittinen voima, se tietoisin osa, se työväenliikkeen tietoisin poliittinen voima.
Missä luuraatte?
Meidän on muutettava yhteiskunta.
Meillä on historiallinen tehtävä.
Me kuitenkaan emme muuta maailmaa, emme yhteiskuntaa...yksin.
Puoluetyö ja poliittinen työ kulkevat käsikädessä, mutta ovat eri asioita.
Sitä on se kaikkein tärkein työn edellytys ymmärtää nämä asiat.
Kommunisti, isänmaa tarvitsee sinua!
Alkuperäinen kirjoittaja: Sami Laaksonen
Juuri noin Markku, hyvä! Vanhoja muistelemme, emmekä tunnu katsovan eteenpäin. Emme tunnu hyödyntävän netin tarjoamia mahdollisuuksia. Onko meillä keskustelupalstaakaan, jossa keskustella ilman että kommentit etukäteen tarkistetaan? Kaikki kunnian Tiedonantajalle, tiedän kyllä, että teidän on pakko nämä tarkistaa. Sama vaiva on muidenkin medioiden palstoilla. Malliesimerkki sananvapaudesta: joku muu päättää mitä julkaistaan. Ei eroa kapitalismi siitä Neuvostoliiton valtiokapitalismista muuten kuin nimeltä.
Mitä mieltä olet Markku siitä, että perustettaisiin tuollainen kommunistien keskustelupalsta astetta nopeamman keskustelun merkeissä? Minä jonkinkaltaisena tietoteknikkona voisin asian hoitaa.
Alkuperäinen kirjoittaja: Jupisija
Sami Laaksonen:
"Mitä mieltä olet Markku siitä, että perustettaisiin tuollainen kommunistien keskustelupalsta astetta nopeamman keskustelun merkeissä? Minä jonkinkaltaisena tietoteknikkona voisin asian hoitaa."
Oikein hyvä idea.
Alkuperäinen kirjoittaja: reino heiskanen
Se on varmaan se vanha kaava paras ratkaisu, mennä joukkojen mukaan, sinne missä kulloinkin on toiminnanpaikka, käyttää puhe ja keskusteluoikeuttaan, jakaa asiaan kuuluvaa materaalia, tiedän; näin on osa tehnytkin ja tekee parhaillaan, mutta useammalle kaivattaisiin alttiuden kengät jalkaan. Tietenkään mitään valistustyön muotoa emme saa väheksyä, tiekkarista monistetut A4 lentolehtiset levitettynä postilaatikoihin ja luukkuihin on hyvä muoto pienimuotoiseen poliittiseen työhön. Joku voi kirjoittaa itse jostakin tärkeästä asiasta, monistaa sen ja jakaa haluamaansa ympäritöön.Porvari lehtiinkin voi kirjoitella paikkakunnan tärkeistä asioista ja tietenkin myös omaan lehteen.Tutulle voi sanoa,käyppä sivuilla www.tiedonantaja.fi
Alkuperäinen kirjoittaja: PSillanpää
Markku Huhtala, tiedän, että "olet uskossasi vahva", mutta kuinka moni seuraavissa vaaleissa äänestävä suomalainen sen tietää ja saati uskoo sanoman?
Täällä kun lukee tätäkin keskustelupalstaa, niin monet kirjoittajat jopa melkein ylistävät Putinin toimia Ukrainassa, mutta monet tulevissa vaaleissa äänestävät muistavat vielä Stalinin ja Hitlerin toimet Euroopassa vuosikymmeniä sitten ja vertaavat niitä nykyisiin "Putinin Venäjän" toimiin viimeksi nyt Ukrainan alueella ja muutamissa itsenäisiksi pyrkineissä tasavalloissa aijemmin.
Alkuperäinen kirjoittaja: Sami Laaksonen
Reino, kysyn vielä sinultakin, mitä mieltä "grand old manina" olisit siitä, että perustettaisiin keskustelupalsta Tiedonantajan ulkopuolelle, sillä idealla, että kun kyseessä ei olisi lehden keskustelupalsta, ei kommentteja pitäisi etukäteen tarkistaa. Näin saataisiin keskustelusta nopeampaa, ja ehkäpä lisää keskustelijoita mukaan. Näin ainakin toivon.
Tarkoitukseni ei ole siis mitenkään dissata Tiedonantajaa, tämä on hyvä media, ja viihdyn täällä. Ajatukseni on vain nopeuttaa tiedonvaihtoa ja käyttää netin tarjoamia mahdollisuuksia. Keskustelupalstan voisi mieluiten perustaa puolueen alle, tai "luvalla", miten nyt sen sanoisi, ikäänkuin virallisella leimalla, muttei niin virallisella.
Alkuperäinen kirjoittaja: PSillanpää
Sami Laaksonen, voinko minäkin "grand old manina" puuttua keskusteluusi, vaikka ei asia minulle kuulu!
Sananvapaus meillä täällä Suomessa on yksi demokratian peruspilari, jota en todellakaan ole suitsimassa, mutta keskustelupalsta, jossa "ei moderoitaisi mitään sanomisia" on hetken päästä kaatopaikka! Esimerkkejä kyllä netistä löytyy, koska meitä ihmisiä on niin moneksi! Minäkin olen saanut mielipiteeni esille, vaikka se ei ehkä ole lehden poliittisen kannan mukainen.
Se, että täällä TAn keskustelussa ei mielipide tule heti näkyviin nettiin on tietysti huonoa, mutta mistä tulee ne rahat, joilla palkataan "päivystävä moderaattori" töihin?
Jatketaan vain täällä "entistä menoa" ja toivotaan seuraavien vaalien tulosta oman mielen mukaiseksi!
Alkuperäinen kirjoittaja: Markku Huhtala
Heiskanen:
Vanhat eväät pätee tänäkin päivänä.
Niiden lisäksi tarvitaan uuttakin.
Siten se kehityskin menee eteenpäin.
Muistelemalla pelkästään vanhoja, ei edetä.
En tarkoita sinua Heiskanen.
Mutta paha tauti Tampereella.
Päivä sitten, olikohan sitten eilen 24.2-15 perussuomalaisista ohjelma, olisikohan ollut MOT, joka oli aika karua.
Se olisi voinut olla vaikka Tampereen SKP piiri.
Aivan samaa meininkiä.
Tylyä on.
Heiskanen, olet sinäkin oikeassa.
Pitää tehdä, mennä kansan pariin, jakaa lehteä ja olla läsnä.
Mutta se ei riitä.
On seurattava kehitystä, otettava oppia tehdystä, virheistäkin.
Kapitalismi menee eteenpäin.
Höyryveturin lailla on jo mennyttä aikaa...
Kapitalismi on edellä enemmän...
Kommunistit laitta monoja jalkaan, jotta saa sivakat jalkaan...
Kapitalismi kehittää avaruusalusta kuun ulkopuolelle.
Neuvostoliitto oli meidän toivo, joka oli tiettyyn pisteeseen asti kehityksen kärjessä, vastus USA:lle.
Nyt..meillä ei ole paljon...
Alkuperäinen kirjoittaja: Markku Huhtala
PSillanpää:
Hyvä toveri porvaritrolli, en ole Putinin kehuja, enkä ole kyllä pahemmin muitakaan kommareita nähnyt.
Putinin toimet ovat ymmärrettäviä, mutta ei hyväksyttäviä.
Putin on porvari, kuten kokoomus Suomessa.
Veljespuolue kokoomukselle on Yhtenäinen Venäjä.
Kyse on vallasta maailmalla, ja sen jakamisesta.
Venäjä on kapitalistinen maa, kuten USA ja sen johtama Nato.
Kyse on vallasta.
EU on lähentynyt USA:aa, monin tavoin.
Venäjä ei.
Venäjä on ollut aktiivinen Brics maiden suuntaan.
Ketkä ne ovat Sillanpää?
Näm maat ovat olleet luomassa omaa valuutta rahastoa.
Mikä se on Sillanpää?
Miksi se ei ole ollut mieleen USA:lle?
Miksi IMF on ollut sanelemassa monien maiden sisäistä politiikkaa?
Ketkä ovat IMF:ää johtamssa?
Kerro Sillanpää!!!
Alkuperäinen kirjoittaja: Markku Huhtala
Lopuksi, miten ihmeessä voimme puhua Ukrainasta, tai Putinista kansallisvaaleissamme?
Parlamentaarisissa vaaleissamme?
Voimme, ja pitääkin.
Kyse on kansallisista eduistamme.
Pysäytä Nato ja koko perkeleen EU.
Siinä se...kiteytettynä.
Rakasta Suomea ja sen kansaa.
Rakasta Suomen Markkaa.
Rakasta Suomen kieltä, sillä se on kaunein.
Siinä se!
Alkuperäinen kirjoittaja: reino heiskanen
Sami Laaksonen 24.02.15 Olen tietenkin iloinen, mitä enemmän saamme informaatio näkyvyyttä ja kuuluvuutta sitä parempi, kuulemisen,lukemisen, näkemisen, kautta tapahtuu oppiminen. Täällä palstoilla kirjoittelee toveri Harri Kiiskinen, hän on myöskin tietoalan experttejä ja ajatellut saman suuntaisia ajatuksia. Ottakaapa porukalla ja laittakaa sellainen hyrrä pyörimään, tietenkään Tiedonantajan sivustoja unohtamatta. Vanha sananlasku sanoo: "määrää se kylä kysyy"ja Marxilaisen sosialistis/kommunistisen tiedon määrä, vastustajan probakantaan verrattuna on häviävän pieni.Suuremman kansanliikkeen synty vaatii tietämyksellisen ajatuksen vallankumouksen, kapitalismin kuristavan ja tappavan otteen lisäksi.
Alkuperäinen kirjoittaja: reino heiskanen
Viimeaikoina on alkanut kuulua kansanedustajaehdokkailta valituksia, että kansalaiset suhtautuvat heihin penseästi, jopa vihamielisesti. Mistähän moinen voisi johtua? Olisikko ehdokkaiden vähän syytä miettiä,ainakin niiden, jotka ovat jo olleet edustajina, onko vaalilupaukset ja sitten eduskunta työskentelu vastannut toisiaan, vai onko äänestäjä joutunut pettymään annettujen lupausten ja todellisen toiminnan aiheuttamaan ritiriitaan. Ainakin henkilökohtaisesti olen pettynyt, niin edustajaan, kuin puolueeseenkin, mitä neljä vuotta sitten äänestin ja se puolue ei ollut SKP. Meitä on paljon pettyneitä, kun olemme yrittäneet vedättää vanhalla kaavalla, mutta ei se toimi.Korjataan ensi vaalaissa vahiko, ollaan omillaan, SKP.
Alkuperäinen kirjoittaja: Iivari
Sami Laaksonen, oletko ajatellut poliittista toimintaa ihan framilla. Mielipiteesi ovat hyviä, osaat esittää ne selkokielellä ja edustat nuorta ryvettymätöntä näkemystä. Eikös nyt olisi aika lähteä ehdolle ja tuoda SKP:hen kaivattua uutta, ryvettymätöntä, raikasta ja selkokielistä näkökulmaa vaihtoehdoksi Sipilän/Stubbin/Rinteen joukkojen sijaan.
Ideasi on muuten hyvä tuosta interaktiivisemmasta keskustelusta.
Alkuperäinen kirjoittaja: Markku Huhtala
Vaalit sitten oli ja meni, ja kävi kuten pelkäsinkin...
Tuskin keskustellaan mikä meni omassa toiminnassa vinoon, tai mikä on mennyt vinoon jo yli kaksikymmentä vuotta.
Arvostelin lähinnä Pirkanmaalla tapahtunutta vaalityötä, tai paremminkin ettei sitä tehty.
Hätistelin porukkaa tekemään lisää ja myös toisin.
Luova toiminta ja ajattelu kun puuttuu tekemisestä oikeastaan täysin.
Vaan mitä siitä seurasi?
Sain vihat päälleni.
Eikä missään vaiheessa kukaan vaivautunut kysymään että miten voisi tehdä.
Ja etenkin että tehtäisiin ja suunnisteltaisiin yhdessä.
Ainoa mitä on voinut tehdä on kuunneella hiljaa mitä sanellaan ja tehdään kuten aina ennenkin vaikka pitäisi nähdä että siten ei oikein pääse yhtään mihinkään.
Vaikenemisen kulttuuri ja keskustelukyvyttömyys SKP:ssä...ei jumankauta pojaat...
Ei ole mitenkään suostuttu ei kuuntelemaan ei keskustelemaan, eikä siedetä mitään kritiikkiä, joka osaltani on vain ja ainoastaan kohdistunut toimintaamme tässä yhteiskunnassa.
7600 ääntä on mieletöntä. Varotettu on jo vuosia, mutta ei haluta nähdä eikä kuulla eikä varsinkaan kuunnella.
Onko nyt hyvä olla?
Olisi voinut olla toisin.
Minua ja monia tovereita on syytetty boikotoinnista, vaan ei mitenkään voitu kysyä tai keskustella miksi me toimimme näin, miksi meillä on paha olla.
Emme boikotoineet, mutta emme halunneet osallistua vaaleihin eikä työhön juuri sen takia kun ei tietyt ihmiset halua meidän tekevän eikä osallistuvan yhtään mihinkään.
...ja tuskin edelleenkään haluta...
Sivut