Itsenäisyys uhattuna

05.12.2008 - 12:00
(updated: 09.10.2015 - 12:38)

Alkuperäinen kirjoittaja: Tiedonantaja nro 45 / 5.12.2008

Suomen itsenäisyys on vakavasti uhattuna. EU-jäsenyys on jo kaventanut itsenäisyyttä melkoisesti. Sotilasliitto Natoon liittyminen olisi kuolinisku itsenäisyydelle.


Eikä tämä johdu vain siitä, että Nato on yhden vaarallisen supervallan dominoima sotaliitto, että pienenä maana Suomi joutuisi alistumaan USA:n ja muiden suurten jäsenmaiden päätöksiin ja että Naton päätöksenteossa ollaan todennäköisesti siirtymässä enemmistöpäätöksiin ja yksittäisten jäsenten erivapauksien karsimiseen.


Itsenäisyyden menettäminen johtuu myös Suomen maantieteellisestä asemasta. Suomen kaltaisessa maantieteellisessä asemassa oleva maa voi olla itsenäinen vain, jossa sillä on itsenäinen Venäjä-politiikka. Naton jäsenenä itsenäistä Venäjä-politiikkaa ei enää voisi olla. Senkin takia Suomen vieminen Natoon ja muuttaminen kahden ydinasemahdin rajamaaksi olisi rikollista hulluutta.


Jo pitkään on ollut vaarallisia merkkejä siitä, että itsenäistä Venäjä-politiikkaa ei enää osata tai haluta harjoittaa. Etsitään milloin minkinlaisia rintamia suhtautumisessa Venäjään. Pidetään Nato-optiota auki. Venäjän vastaiset propagandistit määräävät yhä selvemmin julkisen keskustelun sävyn. Tuorein esimerkki on Suomen jääminen rypäleaseet kieltävän sopimuksen ulkopuolelle. Jokainen nykyaikaisesta sodankäynnistä jotakin tietävä tietää, että rypäleaseiden merkitys maamme puolustamisessa on nolla. Mutta sopimuksen ulkopuolelle jäämisellä demonstroidaankin itäisestä naapurista muka koituvaa sotilaallista uhkaa. Eikä tätä asennetta edes hävetä.


Kuitenkin Suomen perinteinen turvallisuuspoliittinen linja toimii edelleen hyvin – on toiminut jo yli 60 vuotta. Linjan ydin on sotilaallinen liittoutumattomuus, hyvien naapurisuhteiden ylläpito, aktiivinen toiminta kansainvälisessä yhteistyössä ja puolustuskyvyn mitoittaminen oman maan tarpeiden mukaiseksi.


Enemmän kuin uskottavaa puolustusta Suomen asemassa oleva maa tarvitsee uskottavaa yhteistyökykyä, alueemme vakautta ylläpitävää, uskottavasti yhteistyöhenkistä ulkopolitiikkaa naapurien, ennen kaikkea Venäjän suuntaan ja kansainvälisessä kanssakäymisessä. Se on Suomelle paras turvatakuu.



ERKKI SUSI

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Arkiston arkiston artikkeli