Abu Musab al-Zarqawin HÄMÄRÄ KUOLEMA

16.06.2006 - 12:00
(updated: 09.10.2015 - 12:38)

Alkuperäinen kirjoittaja: Tiedonantaja nro 24/2006.

Yhdysvalloilla täytyy olla epätoivoinen tilanne Irakissa, koska sen oli luovuttava tärkeästä työkalustaan, jordanialaisesta terroristista Abu Musab al-Zarqawista – tai häntä koskevasta myytistä. USA ilmoitti viime viikon torstaina, että sen ilmavoimien rynnäkkökoneiden pudottamat täsmäpommit surmasivat Zarqawin lähellä Baqubaa, noin 35 mailia Bagdadista pohjoiseen.


Todennäköisesti kyse ei ole vain tarpeesta johtaa huomio pois USA:n joukkojen suorittamista siviilien joukkomurhista vaan vielä isommasta katastrofista. Sanamukaisesti kaikki menee Irakissa pieleen. Monet kenttäkomentajat ovat sisäisissä raporteissaan väittäneet, että USA on jo hävinnyt invaasiosotansa.




Tuki väitteelle "terrorisminvastaisesta sodasta"



Zarqawin on väitetty saaneen surmansa jo monta kertaa ennen tätä, ensimmäisen kerran jo ilmapommituksissa ennen USA:n varsinaista hyökkäystä Irakiin. Aina Zarqawi tai USA:n hänestä tehtailema myytti putkahti kuitenkin sopivasti esiin, kun USA:n piti todistaa käyvänsä Irakissa sotaa al-Qaida-terroristeja vastaan, kääntää huomio pois Abu Ghraibin vankilan raakuuksista tai vierittää omat ja kouluttamiensa kuolemanpartioiden joukkomurhat sopivan syntipukin niskoille.


"Zarqawi" oli joka paikassa ja hänet kuvattiin päätekijäksi koko miehittäjien vastaisessa vastarinnassa, vaikka todellisuudessa hänen ryhmänsä panos, jos sitä yleensä oli, oli pieni ja vastarintaliikkeen kannalta pääosin kielteinen.


Hänen väitettiin piileskelevän aina sellaisessa kaupungissa, johon USA suunnitteli seuraavaksi hyökkäävänsä. Niin myös Fallujassa, johon tehdyssä hyökkäyksessä USA tappoi tuhansia siviilejä. Tietenkään "Zarqawista" ei löytynyt jälkeäkään.




Epäuskottavia selityksiä kuolemasta



On täysin mahdotonta varmuudella tietää, kuoliko Zarqawi jo vuosia sitten vai viime viikon keskiviikkona vai onko hän elossa. Esittikö amerikkalaisten julkisuuteen levittämä kasvokuva kuollutta Zarqawia vai jotakuta muuta ja jos esitti, milloin kuva oli otettu. Zarqawin tai "Zarqawin" eliminointioperaatiossa on kaikki lavastuksen merkit.


Liittouman operaatioita Irakissa johtava amerikkalaiskenraali George Casey selitti tiedotustilaisuudessa viime viikon torstaina, että "me olemme pystyneet tunnistamaan varmasti Zarqawin ruumiin sormenjälkien, kasvojen ja arpien perusteella".


Huomiota kiinnittää ensiksikin se, miksei tunnistusperusteena mainittu tekojalkaa, joka kolmen vuoden takaisista pommituksista selvinneellä Zarqawilla väitettiin olleen.


Tosin amerikkalaiset luopuivat jossain vaiheessa väitteestään, että Zarqawilla oli tekojalka. Heti Abu Ghraibin vankilaskandaalin julkisuuteen tulon jälkeen esitetyssä kuuluisassa Nicholas Bergin teloitusvideossa Zarqawiksi väitetyllä teloittajalla ei ollut tekojalkaa. Hän ei myöskään puhunut jordanilaisella aksentilla, ja hänellä oli sormessaan kultasormus, jonka pitäminen on islamilaiselta mieheltä, varsinkin Zarqawin kaltaiselta kiihkoislamistilta, jyrkästi kielletty.


Toiseksi ihmetyttää, että mitään näytettäväksi kelpaavaa ruumista saattoi ylipäänsä löytyä kahden äärimmäisen tuhovoimaisen 227 kilon täsmäpommin jäljiltä. Helsingin Sanomien uutinen 9.6. kertoi, että "nyt täsmäpommit osuivat tarkalleen maaliinsa ja televisio näytti kuvia liekehtivistä rakennuksista ja raunioista, joista ei jäänyt jäljelle juurikaan mitään". Irakilaisten silminnäkijöiden mukaan ei vain Zarqawin turvataloksi väitetty talo vaan myös muut rakennukset laajalti sen lähistöllä tuhoutuivat täysin.


Irakin poliisi kantoi pois raunioista monia hiiltyneitä ruumiita. Pommitus oli jopa sulattanut kattojen rautapalkit ja talojen ikkunat.


Silti Zarqawi selvisi tuhosta kokonaisena ja melko siloposkisena ilman, että hänen partansakaan olisi kärähtänyt. Ja amerikkalaisten muutetun kertomuksen (kenraali Bill Caldwell 9.6.) mukaan Zarqawi olisi jopa ollut lähes tunnin elossa pommi-iskun jälkeen, kierähtänyt pois paareilta, joilla hänet oli kannettu ulos, ja yrittänyt paeta.




Miksi Zarqawia ei otettu elävänä?



USA:n virallisen selityksen mukaan amerikkalaisia erikoisjoukkoja ei ollut Zarqawin turvatalon lähistöllä ennen pommituksia, vaan ne tulivat paikalle vasta puoli tuntia pommi-iskujen jälkeen. Useiden todistajien mukaan erikoisjoukkoja oli kuitenkin lähistöllä. Onkin ihmetelty, miksi erikoisjoukot eivät yrittäneet ottaa Zarqawia kiinni elävänä, miksi turvauduttiin pommi-iskuihin.


Ei olekaan syytä kritiikittömästi uskoa, että Zarqawi tai "Zarqawi" oli todellisuudessa turvatalossa pommien pudotessa. Hän on voinut olla silloin jo USA:n erikoisjoukkojen hallussa. Tämä selittäisi, miksi hän ei ollut toisten tavoin silpoutunut ja palanut pommi-iskuissa.


Toinen vaihtoehto on, että mitään Zarqawia ei ylipäänsä ollut mailla halmeilla ja että medialle näytettiin paljon aikaisemmin otettua kuvaa Zarqawista tai manipuloitua kuvaa.



ERKKI SUSI




* * *


PSYKOLOGISTEN OPERAATIOIDEN KÄSIKASSARA



Abu Musab al-Zarqawi on sekä virallisissa lausunnoissa että mediassa kuvattu Irakin sunnikapinallisten päätekijäksi ja "Irakin al-Qaidan" johtajaksi.


Kannattaa kuitenkin muistaa, että USA ja siihen sidoksissa olevat tiedustelupalvelut loivat islamilaisen "terrorismin" ja sen verkoston, jota myöhemmin alettiin kutsua al-Qaidaksi. Verkosto luotiin ensin Afganistanin sotaa varten, ja sitä on sen jälkeen käytetty eri puolilla maailmaa, muun muassa Bosniassa ja Kosovossa. Sen avulla on voitu tehtailla pelottava "ulkoinen vihollinen" ja hankkia yleisen mielipiteen tuki "terrorisminvastaiselle sodalle", jonka varjolla aloitetaan hyökkäyssotia ja taistellaan luonnonvarojen hallinnasta.


Todisteet osoittavat, että Zarqawi (tai Zarqawi-myytti) oli osa Pentagonin vuonna 2003 aloittamaa harhautuskampanjaa, jonka tarkoituksena oli oikeuttaa hyökkäys Irakiin.


Zarqawi oli keskeisellä sijalla jo USA:n ulkoministerin Colin Powellin 5.2.2003 YK:n turvallisuusneuvostossa pitämässä surullisenkuuluisassa puheessa, jossa hän todisteli, että Saddam Husseinin johtama Irak suojelee terroristeja. Koko todistelu oli alusta loppuun valhetta.


Zarqawin (tai Zarqawi-myytin) keskeisen roolin sotapropagandan välineenä vahvistivat Washington Post -lehden 10.4.2006 paljastamat armeijan asiakirjat. Niiden mukaan Pentagon oli pystyttänyt erityisen "Zarqawi-ohjelman". Siihen kuului Zarqawin roolin tahallinen paisuttelu, jonka tarkoituksena oli vahvistaa yleisen mielipiteen tukea USA:n ja Britannian "terrorisminvastaiselle sodalle", hyökkäykselle Irakiin ja Irakin miehitykselle.


Psykologisiin operaatioihin kuuluu disinformaation levittäminen. Yksi Zarqawi-ohjeistus oli otsikoitu "Villainize Zarqawi / leverage xenophobia response" eli "Zarqawin roistoksi tekeminen" ja "muukalaisvihamielisen reaktion hyväksikäyttö".


Kampanjan tavoitteena oli lyödä kiilaa Irakin vastarintaliikkeen keskuuteen korostamalla Zarqawin terroritekoja ja ulkomaista alkuperää. Tärkeää vastarintaliikkeen hajottamisessa oli myös se, että Zarqawin nimissä hyökättiin rajusti Irakin shiiaväestöä vastaan ja yllytettiin kansalaissotaan.


Aggressiivisen "strategisen tiedottamisen" tuloksena "al-Zarqawi edustaa nyt terrorismia / ulkomaisia taistelijoita Irakissa / irakilaisten kärsimystä (sabotaasit) / irakilaisten tahdon kieltämistä", todetaan asiakirjoissa.


Propagandaoperaatioiden koordinaattori, prikaatikenraali Mark Kimmit toteaa sisäisessä tiedotteessaan, että "Zarqawi – psykologinen operaatio -ohjelma on ollut kaikkein menestyksekkäin informaatiokampanja tähän asti".


Jos USA nyt oikeasti joutui tappamaan Zarqawin, se on suuri menetys USA:lle. Mutta ehkä Zarqawin todellinen tai lavastettu tappaminenkin on osa Pentagonin psykologisten operaatioiden ohjelmaa. Ehkä Zarqawi oli vain käytetty loppuun.


Zarqawin häivyttämistä kuvioista ennakoi se, että huhtikuussa Zarqawi (tai häneksi väitetty) ilmaantui videonauhalle, jota levitettiin globaalissa mediajulkisuudessa. Zarqawista oli aiemmin esitetty vain muutama valokuva. Nauhalla ennen niin kaikkivoipa ja ovela tuhotekojen tekijä esitettiin tumpelona, joka ei osaa ampua edes konekiväärillä. (ES)



Lähteitä:


Internet-sivuilla www.uruknet.info, www.globalresearch.ca ja www.counterpunch.org on julkaistu mm. seuraavat artikkelit:


Michel Chossudovsky: Who is Abu Musab Al-Zarqawi?, 11.6.04, Who was Abu Musab al-Zarqawi?, 8.6.06; Michel Chossudovsky & Thomas E. Ricks: Military Plays Up Role of Zarqawi, 9.6.06; Chris Floyd: The Timely Death of al-Zarqawi, 8.6.06; Larry Chin: Desperate Bush administration ends already blown Zarqawi deception, 13.6.06; DelicateMonster, Daily Kos: Anatomy of a Lie: The Zarqawi Psy-Ops, and an opportune death, 10.6.06; Kurt Nimmo: Abu Musab al-Zarqawi: Dead Again, 8.6.06; Mike Whitney: Terrorism in Iraq? Don\'t blame Zarqawi, 10.6.06; Stan Goff: A Small Rabbit Out of a Big Hat, 8.6.06.

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Arkiston arkiston artikkeli