Jäsenet ääneen edustajakokousasioista

16.01.2013 - 08:27
(updated: 16.10.2015 - 10:39)
SKP:n pääsihteeri JP Väisänen kehottaa puolueen jäseniä pohtimaan edustajakokouksen alla muun muassa sitä, miten tullaan paremmin näkyväksi ja päästään ääneen. / Toivo Koivisto |

SKP:n piirijärjestöt ovat valinneet omat edustajat työryhmiin, jotka valmistelevat 8.-9. kesäkuuta Vantaalla Tikkurilassa pidettävää puolueen edustajakokousta. Työryhmien jäsenet edustavat työryhmissä piirinsä alueelta jäsenistöä ja siksi heidän tärkeä tehtävänsä on myös järjestää yhdessä puoluejärjestöjen kanssa keskustelua edustajakokousasioista.  Joulukuun alussa työnsä aloittaneiden työryhmien seuraavat kokoukset ovat lauantaina 19.1. Nokialla heti paikallispolitiikan seminaarin jälkeen ja ennen 20.1. keskuskomitean kokousta.

Pääsihteeri JP Väisänen konkretisoi keskustelun haastetta listaamalla muutamia isoja kysymyksiä, joihin jäsenten näkökulmaa tarvitaan.

– Mitkä ovat ne paikalliset ja globaalit poliittiset kipupisteet, joista terävöitetään tulevat poliittisen työn kärkikysymykset? Miten tullaan paremmin näkyväksi ja päästään ääneen? Miten synnyttää joukkoliikkeitä ja tehdä yhteistyötä muiden muutosta haluavien kanssa? Keitä valitaan valtakunnalliseen johtotyöhön? Millaisia tarpeita on puolueorganisaation uudistamiseen?

Aikatauluja ja valintoja

Edustajakokoukseen liittyy eräitä aikatauluja ja sääntöjen määräyksiä, jotka on otettava huomioon, jotta kaikki jäsenet voivat osallistua ja vaikuttaa.

Puolueosastojen tulee ilmoittaa 18.tammikuuta mennessä jäsenmääränsä keskuskomitealle, joka vahvistaa sen mukaan edustusperusteet. Jokaisella osastolla on oikeus valita vähintään yksi edustaja alkavaa 20 jäsentä kohti.

Esitykset asiakirjoihin ja aloitteet edustajakokoukselle toimitetaan keskuskomitealle 14.5. mennessä. Kokousedustajat valitaan 1.2.–30.4. aikana osastoissa, aluejärjestöissä ja piireissä. Edustajien valtakirjat toimitetaan tarkastettavaksi keskuskomitealle 24.5. mennessä.

Jokaisessa piirissä on tarkoitus järjestää tammi-helmikuussa yhteiset kokoukset, joissa avataan keskustelu edustajakokousvalmisteluista. Keskuskomitea valmistelee tämän keskustelun pohjaksi keskustelupaperin. Varsinaiset edustajakokouksen päätösesitykset käsitellään järjestöissä maalis-toukokuussa. Toukokuussa pidetään kukin piirin alueelta valittujen edustajien ja piirikomitean yhteinen kokous, jossa kootaan evästykset edustajakokoukseen.

Jäsenet osattava kutsua mukaan

Edustajakokoukseen valmistauduttaessa on tärkeää, että osastot ja piirit sopivat, miten jokaiseen jäseneen otetaan yhteyttä ja kutsutaan mukaan keskusteluun puolueen tehtävistä ja toiminnasta. Tavoitteena on myös saada uusia jäseniä mukaan toimintaan. Kokouksen valmisteluissa tehdään myös johtopäätöksiä toiminnallisen ja järjestöllisen tilanteen kehittämishankkeesta ja selvitetään osasto- ja piiriverkoston muutostarpeet.

Jäsenmaksuja ja vapaaehtoinen edustajakokousmaksu 10 € (tai enemmän) on hyvä muistaa kerätä.

Tekijä

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Teoria

Kommentit (1 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.