VIIKON PAKINA: Ajatusten Vetelinjoki

05.08.2005 - 12:00
(updated: 09.10.2015 - 12:38)

Alkuperäinen kirjoittaja:

Kuluneella viikolla maassamme on tuotettu monia merkittäviä ajatuksia, jotka hyvinkin vetävät vertoja yhdysvaltalaisen tv-papin Pat Robertsonin ehdotukselle hoitaa Hugo Chávez pois päiviltä salamurhan avulla.


Max Jakobson esitti noin tuhannennen kerran Suomen liittämistä Natoon "ennen vaaraa" (joka on tietysti Venäjä). Ja koska kansa sekä pasifistinen globalisaatiohössöttäjä Tarja Halonen ovat tulppana, on Jakobsonin mielestä turvauduttava eräänlaiseen vallankaappaukseen.


Hän esitti seitsemän miehen salaisen kabinetin perustamista. Salaseuraan voisivat kuulua Matti Vanhanen, Jorma Ollila, Eero Heinäluoma, Lauri Ihalainen, Christoffer Taxell, Erkki Liikanen ja Esko Aho.



* * * * *


Yksi nimetyistä, Sitran yliasiamies Esko Tapani Aho onkin yrittänyt täyttää Jakobsonin salaseuran jäsenille asettamat vaatimukset "asiatuntemuksesta, lahjakkuudesta ja isänmaallisuudesta".


Pari viikkoa sitten tuo Ajatusten Vetelinjoki nosti kuntaväen seminaarissa pankkireformin malliksi sille, miten kunnat voivat vähentää kustannuksiaan ja tehostaa palvelujaan. Pankkiuudistuksessa meni työpaikkoja, mutta niin piti Ahosta käydäkin. "Myös julkisen sektorin työpaikkoja on saatava häviämään."


Kauppalehden haastattelussa tällä viikolla Aho esitti, että kuntonsa laiminlyövät ihmiset pantaisiin maksamaan osa omasta sairastelustaan. Ahon mielestä yhteiskunta ei voi kustantaa hoitoa kokonaan, jos elintaparentulle maistuu lenkkipolun sijasta vain tupakka, viina ja rasva. Toisaalta kunnostaan huolehtivat palkittaisiin bonusjärjestelmällä, eli he maksaisivat sairastelustaan vähemmän kuin elintaparentut.


Aho, jonka terveydenhoidon ja sairastelun ovat ainakin parin viime vuosikymmenen ajan maksaneet veronmaksajat, ei tosin ota huomioon sitä, että tavalliset ihmiset kaikkein köyhimpiä lukuun ottamatta maksavat osan sairastelustaan erilaisina tupakka-, viina- ja ruokaveroina sekä omavastuina ja että hänen ehdotuksensa sotii kaikkia mahdollisia lakeja vastaan.


Mutta mitäs pienistä. Tavallisten ihmisten syyllistäminen ja terveysfasismi on muotia.


Ihmetyttää vain, miksi Aho ja kumppanit haluavat ihmisten elävän vanhoiksi. Hehän ovat jo pitkään itkeneet sitä, miten kalliiksi vanhat ihmiset tulevat. Ahokin valitti samassa haastattelussa kasvavia vanhustenhoidon kuluja.


Eikö juuri epäterveellisesti eläville ihmisille pitäisi antaa bonusta elintaparenttuudestaan, jotta "huoltosuhteen kielteinen kehitys" katkeaisi, eikä vanhuksia tarvitsisi taluttaa vanhaan spartalaiseen tapaan rotkon reunalle?



* * * * *


Seuraavalla ei ole tietenkään mitään tekemistä yllä kerrotun kanssa.


Aivosolu eksyi miehen päähän, jossa oli tyhjää ja pimeää. Hetken päästä toinen aivosolu ilmestyi paikalle ja sanoi: "Tule mukaan, me olemme kaikki tuolla peräpäässä."


EERO

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Arkiston arkiston artikkeli