Herra Hissi

09.01.2015 - 11:57
(updated: 09.10.2015 - 10:59)

Elinkeinoelämän keskusliiton uusi puheenjohtaja, hissejä valmistavan Koneen Matti Alahuhta tietää varmasti, miten Suomi saadaan nousuun! Tässä muutama idea, joilla talous singahtaa rakettina ylöspäin.

Toivottavasti kaikki tarpeelliset ihmiset mahtuvat kyytiin.

Suomi on tunnetusti sääntelyn luvattu maa. Tämän huomasi helposti esimerkiksi loppiaisena, kun vain osa kaupoista oli auki, ja jotkut maanpetturit päättivät pitää pyhäpäivänä lomaa! Onneksi tähän pulmaan on helppo sääntelynpurkukeino: pakotetaan ihmiset töihin. Näin saadaan taas turhia sääntöjä vähemmäksi ja Suomesta vapaampi maa.

Tulevan vuoden osalta talouskasvu näyttää nihkeältä. Siihenkin on onneksi lääke: palkka-ale! Mitä kaikkea voisitkaan tehdä, jos palkasta jäisi vähemmän käteen? Aivan kaikkia alen ei tietenkään pidä koskea: korkeimpien johtajien palkat saisivat vaikka noustakin vähäsen..

Kreikan radikaali Syriza-puolue, joka on kuulemma ottamassa vaalivoiton, on luoja paratkoon äärivasemmistolainen! Helsingin Sanomissa näin sanottiin, joten pakko kai se on uskoa. Kyllä nyt ääriradikalismin sijaan tarvitaan mieluummin äärimaltillisuutta. Hyvää äärimaltillisuutta on esimerkiksi se, että ongelmia pyritään ratkaisemaan vain samoilla keinoilla, joilla ongelmat syntyivätkin.

Ja sitten nämä virkamiehet, joita on aivan liikaa! Heidät voitaisiin vaikka ulkoistaa valtiolta EK:hon tai konsulttifirmoihin. Ainahan se mukavammalta tuntuu kun virkamiesten määrä vähenee ja konsulttimenot sen kun kasvavat!

Aivan kuin listasta vielä puuttuisi jotain? Aivan, tietenkin: valtion velka! Suomeenkin on julkiselle paikalle nopeasti rakennettava velkakello, mieluiten saksalaistyyppinen käkikello, josta voivat viisaat päät sitten ponnahtaa ulos tasatunnein esittämään rohkeat ratkaisunsa akuutteihin pulmiin. Alexander Stubb, Juha Sipilä, Olli Rehn, Juhana Vartiainen, Timo Soini sekä EK:n Alahuhta & Häkämies nyt ainakin pitäisi saada kellon sisälle kukkumaan. Ja mitä nopeammin, sen parempi.

Joulun pyhinä saatiin kuulla uutinen, että saksalainen ThyssenKrupp on kehittänyt sivuttain kulkevan hissin. Olisiko tässä nyt ratkaisun aineksia negatiivisuuden ilmapiiriin? Uusi suunta Suomelle: jatkossa herrahissi vie myös sivusuuntaan – esimerkiksi suora yhteys EK:sta eduskuntaan!

Tekijä

Kirjoittajan blogikirjoitukset

Tekijä

Kirjoittajan blogikirjoitukset